20 Μαΐ 2011

Έφιππη εκδίκηση (20/5, 22:00)

Δεν έχουν περάσει ούτε πέντε μήνες από τη σοβαρή εσωτερική κρίση του Ιανουαρίου, που σημοτοδότησε μια από τις πλέον ταραχώδεις περιόδους στην ιστορία του ΑΟΠ. Η αγωνιστική κάμψη των ημερών συνδυάστηκε αρμονικά με τις ενδοσυλλογικές διαφωνίες που βγήκαν στην επιφάνεια και το μίγμα αποδείχθηκε "εκρηκτικό". Το σκηνικό που διαμορφώθηκε απαίτησε την προσπάθεια όλων για να αποκατασταθεί, ώστε στη συνέχεια να οδηγηθούμε με ασφάλεια στον δυνατό και ενωμένο Παναιγειρατικό του σήμερα.
Η αποψινή προτελευταία αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος φέρνει στο νου μας εκείνες τις δύσκολες ημέρες. Και τούτο γιατί απέναντι στην "Αρμάδα" μας στέκεται αντιμέτωπη η ομάδα που αποτέλεσε την... αφορμή για το ξέσπασμα της κρίσης. Τα Κουτσά Άλογα και τα... παράλογα κατορθώματά τους στο β΄ ημίχρονο της αναμέτρησης του α' γύρου καθήλωσαν τους παίκτες του ΑΟΠ και προσκάλεσαν τη θεά Έριδα στα "μελανόλευκα" αποδυτήρια. Η απερίγραπτη καθίζηση των Αχαιών και η ανατροπή του σκορ από 4-0 (και 4-1 στο ημίχρονο) στο τραγικό 4-5 προκάλεσαν τριγμούς στο αιγειράτικο οικοδόμημα και έντονο προβληματισμό σε κάθε φίλο του Παναιγειρατικού.
Τα απωθημένα και τα φαντάσματα από εκείνη την αποφράδα βραδιά καλούνται να ξορκίσουν απόψε το βράδυ οι παίκτες και οι άνθρωποι του ΑΟΠ. Κι αν η βαθμολογική θέση των αντιπάλων δεν δικαιολογεί την πανστρατιά στις τάξεις των δευτεραθλητών Ελαιώνα, το παρελθόν στις αναμετρήσεις με τα Άλογα επιτάσσει τη μέγιστη δυνατή προσοχή στο σημερινό παιχνίδι. Κάθε λάθος και κάθε εφησυχασμός μπορεί να αποβεί μοιραίος στο κυνήγι της έκτης (ή και πέμπτης) θέσης του πίνακα.
Ο Πέτρος Παπανικολάου θα έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του με εξαίρεση τον απόντα μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας Φίλιππο Κρεκούκια και τους νεαρούς άσους που εξατάζονται στις Πανελλαδικές. Αντίθετα, επιστρέφει στις τάξεις της Αρμάδας ύστερα από απουσία μισού μήνα ο Γιώργος Ντοάς, ενώ το δυναμικό "παρών" αναμένεται να δώσει στον Ελαιώνα και ο Πρόεδρος του Ομίλου Χάρης Πλούμης που βρίσκεται με άδεια στην Αθήνα.