30 Νοε 2010

Με θράσος και αισιοδοξία (vs Ατλέτικο, 3/12 - 22:00)

Μετά τα εύκολα, τα... δύσκολα. Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το επιβλητικό 9-1 επί του αδύναμου Κεραυνού, το άκουσμα του ονόματος του επόμενου αντιπάλου για τους Αχαιούς έφερε στα "μελανόλευκα" αποδυτήρια τη δέουσα σοβαρότητα.
Η Ατλέτικο Πετραλώνων είναι αναμφίβολα -μέχρι σήμερα- το απόλυτο "αφεντικό" του Β΄ Ομίλου και κάθε αναμέτρηση εναντίον της φαντάζει σαν μια σπουδαία όσο και πολύ δύσκολη πρόκληση. Οι "ροχιμπλάνκος" της Αθήνας μπορούν σήμερα να καμαρώνουν για το 6Χ6 των πρώτων αγωνιστικών (12 β.) και για το γεγονός ότι διαθέτουν την πιο παραγωγική επίθεση του πρωταθλήματος (41 τέρματα έναντι 10 γκολ παθητικό). Φυσικά, με τέτοιες επιδόσεις η Ατλέτικο φιγουράρει ήδη στο πρώτο σκαλί της βαθμολογίας, όπου και συγκατοικεί με την Χέις Εν Χίντινγκ. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή, ύστερα από επεισοδιακό ματς, οι πρωτοπόροι κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της Πόρτο Χάλι (3-2), που βέβαια ευθύνεται για τη βαρύτερη φετινή ήττα του ΑΟΠ.
Απέναντι στο "μεγαθήριο" του Ομίλου, οι Αιγειράτες έρχονται να παρατάξουν την (παραδοσιακά) καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος αλλά και την ανεβασμένη ψυχολογία τους. Οι "πονοκέφαλοι" για τον coach Παπανικολάου φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν καθώς, εκτός από τον τραυματία Μάριο Μάντζο, ο Φίλιππος Κρεκούκιας θα δηλώσει κατά μεγάλη πιθανότητα απών από το κρίσιμο ραντεβού. Ρόλο - "κλειδί" εξάλλου αναμένεται να παίξει η συμμετοχή (ή όχι) του Δημήτρη Μοτσάκου και του Τάκη Φιριππή, που θα κριθεί ίσως και την τελευταία στιγμή.