24 Νοε 2010

Ανακοίνωση Γιάννη Στέλιου Παπαδόπουλου

"Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο Παναιγειρατικός μας από το 2008 κι ένθεν, έχει εισέλθει σε μία πορεία ανανέωσης, ανάπτυξης και σταθερότητας: Αρχικά ήταν η, για πρώτη φορά στην ιστορία του, διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου του Ομίλου το 2008 κι η μεταφορά των αγωνιστικών υποχρεώσεων από την Αιγείρα σε οργανωμένο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα στην Αθήνα το Σεπτέμβρη του ίδιου έτους. Ακολούθησαν το 2009 η ίδρυση του τμήματος μπάσκετ, η συμμετοχή της ομάδας στο φημισμένο τουρνουά "Τσαγκαμίλεια" κι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην Α3 στο φθινοπωρινό πρωτάθλημα. Το 2010 ήταν η σειρά της ποδοσφαιρικής ομάδας να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον Ελαιώνα, χάνοντας το πρωτάθλημα στα πέναλτι, ενώ η χρονιά κλείνει με μία ακόμη επιτυχή πορεία για την ομάδα μπάσκετ. Όλα αυτά καταδεικνύουν το πόσο πολύ έχει αλλάξει ο ΑΟΠ μέσα σε ένα διάστημα, μόλις, τριών ετών. Η αγωνιστική σταθερότητα και των δύο τμημάτων είναι προφανής, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κοιτάζουμε ακόμα πιο ψηλά.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω θεωρώ ότι έφτασε πλέον ο καιρός παράλληλα με την αγωνιστική δραστηριότητα του Ομίλου, να ασχοληθούμε και με άλλες πλευρές της φυσιογνωμίας του. Ο ΑΟΠ είναι μία μεγάλη οικογένεια, τα μέλη της οποίας μοιραζόμαστε μία συγκεκριμένη, αν και πολυδιάστατη, ταυτότητα που δεν είναι μόνο αθλητική. Τα μέλη της μοιραζόμαστε σημαντικές αξίες όπως η φιλία, η αλληλεγγύη, η δημιουργικότητα, ο αγνός ερασιτεχνικός αθλητισμός. Η αρχική "παρέα της Αιγείρας", η παρέα της μπάλας στην αλάνα του "Γυμνασίου" κι αργότερα του "Δημοτικού" μεγάλωσε, διευρύνθηκε αλλά δεν έχασε ποτέ τη φυσιογνωμία της. Την εμπλούτισε μεν αλλά δεν την απώλεσε. Αντιθέτως, αγκάλιασε όλους τους νεοεισερχόμενους όπως την αγκάλιασαν κι εκείνοι.
Ύστερα λοιπόν από πολλές συζητήσεις και παρότρυνση του φίλου Δημήτρη Μάντζου, αλλά και άλλων μελών της παναιγειρατικής οικογένειας, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος του Ομίλου στις προσεχείς εκλογές του Ιανουαρίου με βασικό σκοπό να συμβάλλω στην ανάδειξη αυτής ακριβώς της ανάγκης που βλέπω ότι έχει σήμερα ο ΑΟΠ: να αναζητήσει και ταυτόχρονα να προβάλλει επιτυχώς προς τα έξω τις ρίζες του, τη φιλοσοφία του, την ιστορία του. Να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η "παρέα της Αιγείρας", να πάρει και να δώσει, να ανανεώσει και να ανανεωθεί σε όλους τους τομείς. Κι όλα αυτά σε συνδυασμό, πάντα, με την γενικότερη αγωνιστική πρόοδο του Ομίλου.
Σε αυτήν την προσπάθεια φιλοδοξώ να είμαστε όλοι συμμέτοχοι. Γνωστοποιώ δε προς άπαντες ότι στις προσεχείς εκλογές δε θα ηγούμαι κάποιου συνδυασμού καθώς είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με οποιονδήποτε και από οποιαδήποτε θέση για το καλό του Ομίλου. Κλείνοντας, εύχομαι στο εναπομείναν διάστημα μέχρι τις εκλογές να πορευτεί ο καθένας μας με μοναδικό γνώμονα την αντικειμενική, πραγματική και ανιδιοτελή αγάπη για το σύλλογο της καρδιάς μας. Γιατί ο ΑΟΠ είμαστε όλοι εμείς και όλοι εμείς είμαστε ο ΑΟΠ".

Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος