6 Νοε 2010

Πρώτη νίκη για τον φετινό Παναιγειρατικό (ΑΟΠ - Shoot Child 2-0)

Τη πρώτη φετινή και άνετη, όπως αποδείχτηκε, νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Παναιγειρατικός με σκορ 2-0 κόντρα στην ομάδα των Shoot Child.
Οι "μελανόλευκοι", παρά τις πολυάριθμες απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών, έδειξαν ότι διαθέτουν αρκετά αποθέματα ψυχικής δύναμης και κατάφεραν να πάρουν παλικαρίσια το πρώτο δίποντο της νίκης. Ο Παναιγειρατικός κατέβηκε στο γήπεδο με μόλις οκτώ ποδοσφαιριστές (για πρώτη φορά στην "αθηναϊκή" του ιστορία δεν υπήρχε αναπληρωματικός στον πάγκο), που στάθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον αγωνιστικό χώρο και με τη παρότρυνση του coach Πέτρου Παπανικολάου, παίζοντας απελευθερωμένα και κατά διαστήματα αρκετά καλό ποδόσφαιρο, σκόραραν εις διπλούν με τον Δημήτρη Τσιμπούρη αρχικά με σουτ έξω απο την περιοχή επτά λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης και με τον Νίκο Μαλιάκο να σφραγίζει αυτή τη πολίτιμη νίκη λίγα λεπτά αργότερα με ένα υπέροχο σκάψιμο της μπάλας σε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα ύστερα από υπέροχη μπαλιά του Μάνδυλα. Highlight της αναμέτρησης το χαμένο τετ α τετ του Νίκου Μουτάφη απο κοντινή απόσταση στην πρώτη συμμετοχή του νεαρού Αιγαλεώτη σε αγώνα της πρώτης ομάδας του Παναιγειρατικού.
Η "Μαύρη Αρμάδα" παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τους: Βασίλη Μάνδυλα στο τέρμα, την ιστορική αμυντική τριπλέτα που οδήγησε την ομάδα στον τελικό με τους Λάμπρου και Πάτση δεξιά και αριστερά αντίστοιχα να παίρνουν τη θέση τους δίπλα στον αρχηγό χτες, Γιώργο Ντοά, τον Δημήτρη Τσιμπούρη σε ρόλο κεντρικού μέσου με τους Θανάση Θωμά και Νίκο Μαλιάκο στα άκρα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Νίκος Μουτάφης.
Πολυτιμότερος της αναμέτρησης ήταν αναμφισβήτητα ο Δημήτρης Τσιμπούρης καθώς πέρα του τέρματος που πέτυχε, οργάνωσε άριστα το παιχνίδι της ομάδας και οι πάσες του ήταν σχεδόν όλες αλάνθαστες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιος παίκτης του Παναιγειρατικού υστέρησε.
Το ενδιαφέρον πλέον των ανθρώπων του Παναιγειρατικού στρέφεται στην αναμέτρηση της επόμενης Παρασκευής απένατι στη πρωτοπόρο του ομίλου, Ατλέτικο Περιστερίου, η οποία ήδη έχει ξεχωρίσει για την αποτελεσματική της επίθεση.

- Αρχηγός της χτεσινής αναμέτρης ελλείψει Δημήτρη Μάντζου, ήταν ο Γιώργος Ντοάς.
- Τη πρώτη του συμμετοχή πραγματοποίησε ο 17χρονος Νίκος Μουτάφης, χάνοντας και την ευκαιρία του αγώνα.
- Αξίζει τέλος να τονιστεί και να επικροτηθεί η προσπάθεια της αντίπαλης ομάδας, η οποία απο τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου αγωνιζόταν με επτά παίκτες εξαιτίας ενός τραυματισμού αντίπαλου ύστερα απο μαρκάρισμα (μη εσκεμμένο) του Δημήτρη Τσιμπούρη, για το οποίο και δέχτηκε τη κίτρινη κάρτα από τον άριστο διαιτητή.
- Για πρώτη φορά στην ιστορία του Παναιγειρατικού, διεξήχθη επίσημος αγώνας χωρίς κάποιον "εκπρόσωπο" της οικογένειας Μάντζου στην αποστολή.