27 Νοε 2010

Το κοντέρ σταμάτησε στα 9...

Την ευκαιρία να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα "άρπαξαν απ' τα μαλλιά" οι ποδοσφαιριστές του Παναιγειρατικού χθες βράδυ στο "Γήπεδο 2" του Ελαιώνα απέναντι στην προτελευταία ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, τον Κεραυνό. Οι "μελανόλευκοι" της Αιγείρας έδειξαν το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο κι έκαναν φανερό το πείσμα που τους δημιούργησε η άσχημη εμφάνιση και η ήττα της περασμένης αγωνιστικής και παρουσιάστηκαν σαφώς πιο συγκεντρωμένοι, σε ένα παιχνίδι που εγκυμονούσε κινδύνους εξ αιτίας του γεγονότος ότι ο ΑΟΠ δεν είχε τεθεί ποτέ αντιμέτωπος με τον Κεραυνό, με αποτέλεσμα να πάρουν μια ευρεία νίκη με 9-1.

Με 8άδα για να "καθαρίσει"

Ο Πέτρος Παπανικολάου είχε την τύχη να διαθέτει στη "φαρέτρα" του σχεδόν όλα τα πολύτιμα όπλα της ομάδας, με αποτέλεσμα να κατεβάσει μια 8άδα αποφασισμένη να "καθαρίσει" τον αγώνα. Ο Βασίλης Μάνδυλας τοποθετήθηκε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας έχοντας στην άμυνά του από αριστερά προς τα δεξιά τον Τάκη Φιριππή, που επέστρεψε μετά από διάστημα ενός περίπου μήνα, το Γιώργο Ντοά και το Γιάννη Λάμπρου. Στα χαφ επέστρεψε ο Κώστας Πάτσης, που στους τελευταίους αγώνες κάλυπτε επάξια το κενό του Φιριππή, λαμβάνοντας θέση στα αριστερά, ο "μαέστρος" του κέντρου θα ήταν ο Δημήτρης Τσιμπούρης, ενώ στα δεξιά ξεκίνησε ο Φίλιππος Κρεκούκιας. Με πολλά χαμόγελα υποδέχτηκαν οι άνθρωποι της ομάδας το Δημήτρη Μοτσάκου, που είχε να αγωνιστεί από την πρεμιέρα κόντρα στους Snakes, και τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

"Άρχισε τα όργανα" ο Μότσι

Κακά τα ψέματα, η εικόνα του αγώνα φανέρωνε από τα πρώτα κιόλας λεπτά την υπεροχή του Παναιγειρατικού. Το γκολ έδειχνε θέμα χρόνου και πράγματι δεν άργησε να έρθει. Από αναμπουμπούλα στην αντίπαλη περιοχή, επωφελήθηκε ο "τρομοκράτης" Δημήτρης Μοτσάκος που τελείωσε με ιδανικό τρόπο τη φάση, ανοίγοντας από το 3ο μόλις λεπτό το... χορό των γκολ. Το "ξεκλείδωμα" της ιδιαίτερα ευάλωτης άμυνας των αντιπάλων επιβεβαιώθηκε γύρω στη στιγμής της συμπλήρωσης 10 λεπτών αγώνα, όταν ο Δημήτρης Μοτσάκος με έξοχη κεφαλιά από σέντρα του Λάμπρου σημείωσε το 2-0. Λίγο αργότερα, σκόρερ και δημιουργός αντέστρεψαν ρόλους με τον Μότσι να στρώνει την μπάλα στον επερχόμενο δεξιό μπακ του Παναιγειρατικού που με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στο "Γ" της εστίας του Κεραυνού, με τον ΑΟΠ να παίρνει ασφαλές προβάδισμα τριών γκολ. Ο Λάμπρου σκόραρε για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα μετά από το ασύλληπτο γκολ από απευθείας εκτέλεση πλαγίου άουτ στις 21/03/09 κόντρα στο Νείλο. Ο Δημήτρης Μοτσάκος περνά εκτός αγωνιστικού χώρου και στη θέση του περνά ο Νίκος Μαλιάκος.

Φαουλάρα ο Τσιμπούρης και ημίχρονο

Τίποτε δεν έδειχνε ικανό να ανησυχήσει τους ανθρώπους του Παναιγειρατικού, πόσω μάλλον να τους σταματήσει και να αλλάξει το ρου της ιστορίας του αγώνα. Ούτε καν το γκολ που πέτυχαν οι αντίπαλοι σε μία αδράνεια της άμυνας του ΑΟΠ, μειώνοντας σε 3-1. Περίπου τρια λεπτά μετά το γκολ των αντιπάλων, ήρθε η ηχηρή απάντηση στο "λάθος" των αντιπάλων με ένα εκπληκτικό φάουλ λίγο μετά τη σέντρα από τον Δημήτρη Τσιμπούρη που χειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο για την εκτέλεση αυτή. Το 4-1 είναι γεγονός. Ο Δημήτρης Μάντζος αντικαθιστά τον σκόρερ του τέταρτου γκολ ούτως ώστε να κρατήσει λίγο αμυντικά το κέντρο. Λίγα λεπτά αργότερα, από έξοχη προσπάθεια του Φίλιππου Κρεκούκια, ο Νίκος Μαλιάκος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 5-1, ενώ από υπέροχη προσπάθεια από τα δεξιά, ο Γιάννης Λάμπρου έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κεραυνού. Νέεες αλλαγές προσώπων το Θανάση Θωμά να περνά στη θέση του Φίλιππου Κρεκούκια και το Μάριο Μάντζο στη θέση του Κώστα Πάτση. Μ' αυτά και μ' αυτά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν με το 5-1 υπέρ του Παναιγειρατικού στους πάγκους τους.

Με απαράμιλλη διάθεση και το β΄μέρος

Η ζυγαριά είχε γείρει για τα καλά προς το αιγειράτικο μέτωπο. Οι παίκτες του Παναιγειρατικού δημιουργούσαν πληθώρα ευκαιριών στην αντίπαλη άμυνα κι ο Βασίλης Μάνδυλας παρακολουθούσε σα θεατής την εξέλιξη του αγώνα. Από έξοχη προσπάθεια του Θανάση Θωμά και έξυπνη ασίστ, ο Νίκος Μαλιάκος έγραψε το 6-1. Στη συνέχεια, μεγαλύτερες διαστάσεις έδωσε ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος με κοντινό ψιλοκρεμαστό σουτ ενώ χάθηκαν πολλές ευκαιρίες. Κυριότερη μία κοντινή κεφαλιά του Γιώργου Ντοά από εκτέλεση κόρνερ του Μάριου Μάντζου. Ο Δημήτρης Μοτσάκος σημειώνει το 8-1 και λίγο πριν τη λήξη, ο Τάκης Φιριππής με όμορφη κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Νίκου Μαλιάκου γράφει το τελικό 9-1. Με άστοχη κεφαλιά του Κρεκούκια από μακρινή μπαλιά του Μάριου Μάντζου ολοκληρώθηκε ο αγώνας που βρήκε τον Παναιγειρατικό με τους δύο βαθμούς της νίκης στο "σακούλι" του και με ανεβασμένη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Για την Ιστορία, την ευρύτερη μέχρι στιγμής νίκη του Παναιγειρατικού στο φετινό πρωτάθλημα "υπέγραψαν" οι: Βασίλης Μάνδυλας, Γιάννης Λάμπρου, Γιώργος Ντοάς, Τάκης Φιριππής, Δημήτρης Τσιμπούρης, Κώστας Πάτσης, Φίλιππος Κρεκούκιας, Δημήτρης Μοτσάκος, Νίκος Μαλιάκος, Δημήτρης Μάντζος (c), Θανάσης Θωμάς, Μάριος Μάντζος.
Τα γκολ του ΑΟΠ πέτυχαν οι Μοτσάκος (3), Μαλιάκος (2), Λάμπρου, Τσιμπούρης, Δημ. Μάντζος και Φιριππής.
Τις προσπάθειες των "Φρουρών της Αχαΐας" παρακολούθησε από κοντά ο πιστός φίλος της ομάδας Μανώλης Παπαντωνάκης.