13 Νοε 2010

Mumm-Ra Tsibour

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Τσιμπούρη, που με δύο εκπληκτικά γκολ χάρισε τη νίκη στον Παναιγειρατικό απέναντι στους Thundercats με σκορ 2-0, οι "Φρουροί της Αχαΐας" έφτασαν στη δεύτερη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα χθες βράδυ στο "Γήπεδο 2" του Eleonas Football Club στου Ρέντη. Οι "μελανόλευκοι" είχαν καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού του αγώνα, έπαιξαν στρωτό ποδόσφαιρο, έχασαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμά τους, ενώ διατήρησαν το μηδέν στην άμυνα, έχοντας τα λιγότερα γκολ παθητικό στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές από κάθε άλλη ομάδα του ομίλου (μόλις 2!). Έτσι, η "Μαύρη Αρμάδα" αναρριχήθηκε σε ψηλότερες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα (μεσοβδόμαδα θα γίνει γνωστή η ακριβής θέση) με συγκομιδή 5 βαθμών μετά από τέσσερις αγώνες (2 νίκες - 1 ισοπαλία - 1 ήττα).


Η βασική 8άδα

Ο Πέτρος Παπανικολάου και ο βοηθός του Χάρης Πλούμης δεν επεφύλαξαν κάποια έκπληξη στους φίλους του Παναιγειρατικού, όσον αφορά τους οκτώ που θα ξεκινούσαν το ματς. Ο Βασίλης Μάνδυλας, του οποίου η συμμετοχή ήταν αμφίβολη έως την τελευταία στιγμή, δοκίμασε το χέρι του στην προθέρμανση και κρίθηκε σε θέση να αγωνιστεί, λαμβάνοντας θέση κάτω από τα δοκάρια του Παναιγειρατικού. Ελλείψει Φιριππή, η ιστορική αμυντική τριπλέτα των Πάτση-Ντοά-Λάμπρου παρατάχθηκε μπροστά από τον τερματοφύλακα του ΑΟΠ ενώ ο ρόλος του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στην αμυντική γραμμή και τη γραμμή κρούσης ανατέθηκε στον Δημήτρη Τσιμπούρη. Η επιστροφή της οικογένειας Μάντζου συνοδεύτηκε από τη συμμετοχή του αρχηγού Δημήτρη και του Μάριου στη βασική 8άδα της ομάδας στις πτέρυγες και παράλληλα ο Φίλιππος Κρεκούκιας τοποθετήθηκε σε ρόλο στράικερ.

Δυναμικό ξεκίνημα

Οι ποδοσφαιριστές του Παναιγειρατικού έδειξαν εξ αρχής απαράμιλλη αποφασιστικότητα και δημιούργησαν αρκετές απειλητικές καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Φίλιππος Κρεκούκιας και Μάριος Μάντζος δημιουργούσαν πολλά ρήγματα στη άμυνα των Thundercats, χωρίς οι αντίπαλοι να μπορούν να πλησιάσουν με αξιώσεις την εστία του Βασίλη Μάνδυλα. Χρειάστηκε να περάσουν κάτι παραπάνω από δέκα λεπτά από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή για να ακουστούν οι πρώτοι αιγειράτικοι πανηγυρισμοί, όταν από έξυπνη εκτέλεση πλαγίου άουτ από τον Μάριο Μάντζο, ο Δημήτρης Τσιμπούρης με ένα ονειρώδες πλασέ από μακρινή απόσταση έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στην αριστερή γωνία της εστίας των Thundercats για το 1-0.
Η διάθεση των παικτών του Παναιγειρατικού για επιθετικό ποδόσφαιρο διατηρήθηκε και μετά την επίτευξη του τέρματος του Τσιμπούρη. Η φάση όπου ο Μάριος Μάντζος βρίσκει αέρα αντί για μπάλα από κοντινή απόσταση και εκείνη όπου ο Γιώργος Ντοάς στέλνει τη "στρογγυλή θεά" λίγο άουτ με γυριστό σουτ έπειτα από κόρνερ του "Τσιμπούρ" αποτέλεσαν τις πιο επικίνδυνες επισκέψεις του ΑΟΠ στην περιοχή των Thundercats λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου εικοσιπενταλέπτου.

Χάθηκαν ευκαιρίες

Η αδυναμία των αντιπάλων να διασπάσουν την καλοδουλεμένη άμυνα του Παναιγειρατικού και η επιθυμία των ποδοσφαιριστών μας να "καθαρίσουν" τον αγώνα με την επίτευξη ενός δεύτερου γκολ, συνετέλεσαν στο να συνεχιστεί ο επιθετικός οργασμός των "μελανόλευκων" και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μάριος Μάντζος έχασε μία νέα πολύ σημαντική ευκαιρία να καθησυχάσει τους φίλους της ομάδας όταν έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι σε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο πορτιέρο, ενώ από κόντρες λίγο έλειψε να ευνοηθεί ο Δημήτρης Μάντζος και να πετύχει το 2-0.

Επευφημίες για Φαίδωνα

Από ζεστό χειροκρότημα και με πολλές τονωτικές φωνές από τον πάγκο της ομάδας συνοδεύτηκε η αντικατάσταση του Μάριου Μάντζου από τον Φαίδωνα Πατερομιχελάκη με το σκορ στο 1-0. Ο 17χρονος "Fed" έκανε ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα και αγωνίστηκε σε επίσημο αγώνα για πρώτη φορά μετά τις 21 Νοεμβρίου 2009. Ο Πέτρος Παπανικολάου πόνταρε πολλά στην ταχύτητα του Φαίδωνα στο χθεσινό παιχνίδι και του έδωσε την ευκαιρία. Με "τρομοκρατικά" σπριντ άσκησε αρκετή πίεση στην άμυνα των αντιπάλων ενώ ήταν αρωγός και στον αμυντικό τομέα βοηθώντας με τις επιστροφές του στο να μείνει το παθητικό στο μηδέν.

Έβαλε και πάλι το χεράκι του

Η εικόνα του αγώνα έδειχνε αισθητά την υπεροχή του Παναιγειρατικού μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά, όσο το σκορ παρέμενε ρευστό, ο Πέτρος Παπανικολάου και οι υπόλοιποι "Αχαιοί" που βρέθηκαν στον Ελαιώνα κάθονταν σε "αναμμένα κάρβουνα", ιδιαίτερα όταν οι Thundercats λίγο έλειψε να παγώσουν την "μελανόλευκη" εξέδρα με κοντινή κεφαλιά αλλά ο Βασίλης Μάνδυλας είπε "όχι" με εξαιρετική επέμβαση. Τις καρδιές των ανθρώπων του ΑΟΠ έβαλε στη θέση τους εκ νέου ο Δημήτρης Τσιμπούρης όταν λίγο μετά το κέντρο εκτέλεσε φάουλ, ο Φίλιππος Κρεκούκιας σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους μα δε βρήκε την μπάλα, ο τερματοφύλακας ξεγελάστηκε και το 2-0 σημειώθηκε. Τα πανηγύρια ήταν ξέφρενα από τους ανθρώπους της "Μαύρης Αρμάδας" που αντιλήφθηκαν πως η δεύτερη νίκη της ομάδας στο πρωτάθλημα ήταν γεγονός. Όλα τελείωσαν πέντε λεπτά μετά με το έσχατο σφύριγμα του πολύ καλού διαιτητή της συνάντησης.

Για την Ιστορία, την νίκη του Παναιγειρατικού με αντίπαλο τους Thundercats "υπέγραψαν" οι: Βασίλης Μάνδυλας, Γιάννης Λάμπρου, Γιώργος Ντοάς, Κώστας Πάτσης, Δημήτρης Τσιμπούρης, Δημήτρης Μάντζος (c), Μάριος Μάντζος, Φίλιππος Κρεκούκιας και Φαίδων Πατερομιχελάκης. Στον πάγκο έμειναν χωρίς να αγωνιστούν ο Διονύσης Μάντζος και ο Νίκος Μουτάφης.
Τα δύο "χρυσά" αιγειράτικα γκολ πέτυχε ο Δημήτρης Τσιμπούρης

Την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Παναιγειρατικού παρακολούθησε από κοντά με πολύ ζεστό και συγκινητικό, όπως πάντα άλλωστε, τρόπο ο Αιγειράτης Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, πέντε μόλις ημέρες πριν παρουσιαστεί στη Θήβα για την έναρξη της στρατιωτικής του θητείας, καθώς και οι φίλοι της ομάδας Τάσος Οικονόμου και Νίκος Λαμπόβας.