19 Νοε 2009

Ανακοίνωση ΔΣ Α.Ο. Παναιγειρατικού

Mετά τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις στον κύκλο της ποδοσφαιρικής οικογένειας, η διοίκηση αποφάσισε να προβεί σε ορισμένες ενέργειες με σκοπό τη διασφάλιση της ισορροπίας και της ενότητας της ομάδας. Ο λόγος για τον οποίο συνήλθε το διοικητικό συμβούλιο αφορά στο θέμα που προέκυψε με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας, Άρη Μπούρα. Ο εν λόγω αθλητής υπέπεσε σε συνεχή παραπτώματα εκφράζοντας με άκομψο και προσβλητικό ύφος τα παράπονά του περί αγωνιστικών θεμάτων και συγκεκριμένα για το χρόνο συμμετοχής του. Η υβριστική επίθεση κατά του αρχηγού της ομάδας, Δημήτρη Μάντζου, και μάλιστα δημόσια στο forum του επίσημου ιστολογίου του συλλόγου χαρακτηρίζεται απρεπής. Τέτοιες συμπεριφορές θεωρείται ότι προσβάλλουν ολόκληρη την οικογένεια του Παναιγειρατικού και θέτουν σε κίνδυνο την ενότητα και την ηρεμία της ομάδας. Παρ’ όλες τις κινήσεις που έγιναν, ιδίως από τον φίλο και συμπαίκτη του Γιώργο Ντοά, ο οποίος προσπάθησε να προσεγγίσει τον Άρη Μπούρα και να συζητήσει κατ’ ιδίαν το πρόβλημά του, η κατάσταση δε φάνηκε να αλλάζει. Ο ίδιος επέμεινε στις αρχικές του θέσεις αρνούμενος οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.

Για πρώτη φορά διοικητικό συμβούλιο του Παναιγειρατικού καλείται να λάβει μια τόσο δύσκολη απόφαση. Η καθολική απαίτηση όλης της παναιγειρατικής κοινότητας για άμεση επίλυση του ζητήματος ώστε να μην επιβαρυνθεί περισσότερο το ήδη διαταραγμένο κλίμα εν όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Σαββάτου οδηγεί το διοικητικό συμβούλιο στην εξής απόφαση: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ διακοπή συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Άρη Μπούρα λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Επειδή ο Παναιγειρατικός δε συμπεριφέρεται ως μια σκληρή και απρόσωπη ΠΑΕ, ελπίζουμε ότι η προσωρινή αυτή αποδέσμευση θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο στον Άρη και σε όλους μας να αναλογιστούμε ότι προσωπικές διαφορές, πάθη και φιλοδοξίες μπορούν να λειτουργήσουν ενάντια στο κοινό καλό της ομάδας. Φυσικά όποτε και εάν συμμορφωθεί με τον ήδη υπάρχοντα εσωτερικό κανονισμό, εγγυηθεί σεβασμό προς τους συμπαίκτες του και πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας θα είναι ευπρόσδεκτος. Ωστόσο σε περίπτωση ανάλογων φαινομένων η απομάκρυνση του θα είναι οριστική.

Η απόφαση αυτή ελπίζουμε να λειτουργήσει παραδειγματικά και για τυχόν μελλοντικά φαινόμενα. Πάνω από όλα η ενότητα του συνόλου.