16 Νοε 2009

Αρκούσε ένα ημίχρονο

Ένα ημίχρονο χρειάστηκαν οι ποδοσφαιριστές του Παναιγειρατικού για να κάνουν "φύλλο και φτερό" τη Flarico και να πετύχουν μια μεγάλη νίκη με 5-3 ξεπερνώντας τους αντιπάλους τους το Σάββατο στη βαθμολογία και μένοντας ένα βαθμό πίσω από την κορυφή με έναν αγώνα λιγότερο. Οι "μελανόλευκοι" έδειξαν μεγάλη αποτελεσματικότητα στο χώρο της επίθεσης για ακόμη μία φορά με τους Μοτσάκο, Κρεκούκια, Καραμπάση και Παπανικολάου να βρίσκουν δίχτυα.

Με τη γνωστή συνταγή

Ο Πέτρος Παπανικολάου βλέποντας το αγαπημένο του 3-3-1 να εφαρμόζει άψογα στο φετινό Παναιγειρατικό τόσο στα φιλικά όσο και στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, δε θέλησε να το... αποχωρηστεί. Παρέταξε το Διονύση Μάντζο κάτω από τα δοκάρια, με τον εαυτό του σε ρόλο αριστερού μπακ (ο Πάτσης καθυστέρησε να φτάσει στο γήπεδο) και τοποθέτησε στην αντίθετη πλευρά τον Γιάννη Λάμπρου, με τους δυό ακραίους αμυντικούς του Παναιγειρατικού να έχουν ανάμεσά τους τον αναντικατάστατο Γιώργο Ντοά. Το δύσκολο έργο του ελέγχου του κέντρου της ομάδας το ανέλαβε εκ νέου ο Δημήτρης Τσιμπούρης τον οποίον πλαισίωναν οι Ανδρέας Καραμπάσης και Φίλιππος Κρεκούκιας. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε τον αγώνα το Δημήτρης Μοτσάκος που επέστρεψε μαζί με τον Καραμπάση έπειτα από απουσία μίας αγωνιστικής.

Ονειρώδες α' μέρος

Το σφύριγμα της λήξης του α' ημιχρόνου βρήκε του πάντες, που παρακολουθούσαν το σαββατιάτικο ματς, σύμφωνους πως επρόκειτο για το καλύτερο σε απόδοση 25λεπτο του ΑΟΠ στα γήπεδα της Αθήνας. Ο Παναιγειρατικός έδειξε πολύ νωρίς τις άγριες διαθέσεις του αφού απείλησε δύο φορές στο πρώτο πεντάλεπτο αλλά τόσο το δυνατό σουτ εκτός περιοχής όσο και η κοντινή κεφαλιά του Δημήτρη Μοτσάκου πέρασαν λίγο άουτ. Η τρίτη όμως επίσκεψη του "Μότσι" στα αντίπαλα καρέ έμελλε να αποδειχτεί και "φαρμακερή" καθώς από την ωραία μεταβίβαση του Λάμπρου, ο 17χρονος Νεοσμυρνιώτης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0. Και πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, από κλέψιμο και πάλι του Λάμπρου, ο Φίλιππος Κρεκούκιας επωφελείται και σουτάρει δυνατά από πλάγια θέση για να αποκρούσει ασταθώς ο πορτιέρο της Flarico. Στην επαναφορά, η άμυνα των "κυανόλευκων" ολιγώρησε με τον "Krek10" να "διαβάζει" τη φάση και με δυνατό αριστερό σουτ να σημειώνει το 2-0 "σπάζοντας το ρόδι" ανήμερα της ονομαστικής του εορτής. Οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της Flarico να μειώσουν γρήγορα τη διαφορά βρήκαν απέναντί τους έναν πολύ καλό Διονύση Μάντζο που εξουδετέρωσε δύο πολύ δυνατά κι επικίνδυνα μακρινά σουτ ενώ πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση σε συρτά εκτελεσμένο φάουλ εκατοστά έξω από την εστία του ΑΟΠ. Ο τερματοφύλακας της ομάδας μας μάλιστα ήταν ο δημιουργός του τρίτου τέρματος των "Φρουρών της Αχαΐας" αφού τροφοδότησε με τα χέρια τον Φίλιππο Κρεκούκια που από πλάγια θέση διαμόρφωσε το 3-0. Οι "μελανόλευκοι" δε σταμάτησαν εκεί αφού, μέχρι ο διαιτητής να στείλει τις δύο ομάδες στους πάγκους για την ανάπαυλα, πέτυχαν ακόμη δύο γκολ με τον Ανδρέα Καραμπάση και τον Πέτρο Παπανικολάου να πετυχαίνουν τα πρώτα τους φετινά γκολ. Το τέρμα του "Καραμπά" προήλθε από έξυπνη εκτέλεση πλαγίου άουτ από τον Λάμπρου κι αναστάτωση στην αντίπαλη άμυνα με το Δημήτρη Μοτσάκο και τον σκορερ Καραμπάση που εν τέλει ήταν ο τελευταίος που άγγιξε την μπάλα. Το 5-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου σημειώθηκε δύο λεπτά πριν τη λήξη έπειτα από ασίστ του Φίλιππου Κρεκούκια και υπέροχο πλασέ του Πέτρου Παπανικολάου.

Συντήρηση δυνάμεων

Οι ποδοσφαιριστές του Παναιγειρατικού με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου προτίμησαν να μη συνεχίσουν το ίδιο επιθετικά με το πρώτο 25λεπτο ώστε να προστατέψουν το σκορ για να φτάσουν στη νίκη κάνοντας και παράλληλα συντήρηση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Η ομάδα μας ωστόσο πλήρωσε το λάθος χειρισμό των στημένων φάσεων στην άμυνα της καθώς τόσο ο Μάριος Μάντζος στο πρώτο γκολ της Flarico, όσο και ο Γιώργος Ντοάς στο δεύτερο χάνουν τους προσωπικούς τους αντιπάλους με αποτέλεσμα το ματς να αρχίσει να παίρνει χαρακτήρα ντέρμπυ ειδικά όταν η λάθος συννενόηση του Δημήτρη Μοτσάκου με τον Διονύση Μάντζο οδηγεί στο 5-3. Οι Αχαιοί δεν απείλησαν ιδιαίτερα τους αντιπάλους στο β' μέρος με μόνη αξιόλογη ευκαιρία ένα μακρινό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Δημήτρη Μοτσάκου. Εν τέλει, οι "μελανόλευκοι" δεν αγχώθηκαν στιγμή και δεν οδηγήθηκαν σε βεβιασμένες και λανθασμένες κινήσεις φτάνοντας έτσι στην τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Τρία στα τρία κι έπεται συνέχεια

Ο Παναιγειρατικός μετά τη νίκη του το Σάββατο έπιασε στη βαθμολογία τους Mustung, τον Πανφραπεδαϊκό και τα Νέα Λιόσια με όλους να έχουν έναν αγώνα λιγότερο από τους πρωτοπόρους Deep Purple που βρίσκονται με έναν πόντο μπροστά. Πλέον, οι "Φρουροί της Αχαΐας" στρέφουν την προσοχή τους στη δύσκολη συνέχεια που τους περιμένει, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο.

Για την Ιστορία, την επικράτηση με 5-3 κόντρα στη Flarico υπέγραψαν οι: Διονύσης Μάντζος, Πέτρος Παπανικολάου, Γιώργος Ντοάς, Γιάννης Λάμπρου, Δημήτρης Τσιμπούρης, Ανδρέας Καραμπάσης, Δημήτρης Μοτσάκος, Φίλιππος Κρεκούκιας, Δημήτρης Μάντζος, Λουκάς Λαζαρίδης, Κώστας Πάτσης και Μάριος Μάντζος ενώ στον πάγκο έμειναν χωρίς να αγωνιστούν ο Πέτρος Κατσούρης, ο Χάρης Πλούμης κι ο Φαίδων Πατερομιχελάκης.

Τις προσπάθειες της ομάδας παρακολούθησε από κοντά η πρόεδρος του Ομίλου, Τζωρτζίνα Μπουρίκα παρέα με τους εκπροσώπους του τμήματος μπάσκετ του ΑΟΠ Γιάννη Στέλιο Παπαδόπουλο, Χριστόφορο Μαργαρίτη και Τάσο Χατζημωράκη ενώ την πολυάριθμη εξέδρα του Παναιγειρατικού συμπλήρωναν οι Κώστας Γιαννούλας, Πάνος Νικολακόπουλος, Διαμάντω Κολοβού και Βαγγέλης Τσιμπούρης.

Σε ατομικό επίπεδο

Διονύσης Μάντζος: Ο MVP του σαββατιάτικου αγώνα με αρκετές σωτήριες επεμβάσεις όπως οι δύο σε επικίνδυνες εκτελέσεις φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Ωστόσο, φέρει ευθύνη για το τρίτο γκολ της Flarico.

Πέτρος Παπανικολάου: Εξ αρχής πολύ καλός. Ανέβηκε πολύ η απόδοσή του όταν πέρασε στα χαφ ενώ σκόραρε το πέμπτο γκολ της ομάδας με ψύχραιμο πλασέ.

Γιώργος Ντοάς: Εξαιρετικός για ακόμη έναν αγώνα καθώς ανέκοπτε κάθε προσπάθειες των αντιπάλων επιθετικών. Φέρει, όμως, ευθύνη για το δεύτερο γκολ που δέχτηκε ο ΑΟΠ καθώς χάνει τον προσωπικό του αντίπαλο.

Γιάννης Λάμπρου: Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του γηπέδου μετά τον Διονύση Μάντζο. Από δικές του προσπάθειες ξεκίνησαν τα τρία από τα πέντε τέρματα των "μελανόλευκων".

Δημήτρης Τσιμπούρης: Ξεκίνησε νωθρά τον αγώνα και αντικαταστάθηκε γρήγορα από τον Δημήτρη Μάντζο. Επέστρεψε στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου για να κρατήσει με επιτυχία το κέντρο του ΑΟΠ στο κρίσιμο σημείο που οι αντίπαλοι είχαν πλησιάσει στο σκορ.

Ανδρέας Καραμπάσης: Καλός ο 17χρονος αριστεροπόδαρος που βρήκε αρκετούς χώρους στα αριστερά και σημείωσε το 4-0.

Φίλιππος Κρεκούκιας: Άνοιξε το δικό του "λογαριασμό" για φέτος καθώς σκόραρε για πρώτη φορά φέτος και μάλιστα δις ενώ σέρβιρε στον Παπανικολάου το πέμπτο γκολ. Highlight το δεύτερο τέρμα του που ήταν εντυπωσιακό.

Δημήτρης Μοτσάκος: Μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα της Flarcio με πολλά σουτ προς την αντίπαλη εστία ένα εκ των οποίων κατέληξε στο δοκάρι. Άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του ΑΟΠ με κοντινό σουτ στο 3'.

Κώστας Πάτσης: Αθόρυβη δουλειά από τον Περιστεριώτη άσο που σταματούσε την πληθώρα των επιθέσεων από την πλευρά του.

Δημήτρης Μάντζος: Μπήκε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου στη φυσική του θέση (αμυντικό χαφ) ώστε να συμμορφώσει το κέντρο του ΑΟΠ πράγμα που ο αρχηγός το κατάφερε με την αφοπληστική του ψυχραιμία.

Λουκάς Λαζαρίδης: Αρκετά καλός, βοήθησε πολύ πιέζοντας ασφυκτικά τους αντίπαλους αμυντικούς με αποτέλεσμα εκείνοι να αγχώνονται και να οδηγούνται σε λανθασμένες μεταβιβάσεις.

Μάριος Μάντζος: Έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό χωρίς να βοηθήσει όσο αναμενόταν ενώ φέρει ευθύνη για το 5-1 καθώς δε μαρκάρει τον προσωπικό του αντίπαλο με αποτέλεσμα να μείνει ο Λάμπρου με δύο παίκτες και ο ΑΟΠ να δεχτεί το γκολ.