8 Νοε 2009

"Επαγγελματική" νίκη

Τα γκολ του Μάριου Μάντζου και του Λουκά Λαζαρίδη αποδείχτηκαν αρκετά ώστε να παραμείνει ο Παναιγειρατικός στο δρόμο των επιτυχιών και να φτάσει το 2x2. Παίζοντας ουσιαστικό ποδόσφαιρο, οι "μελανόλευκοι" επικράτησαν των αξιόμαχων "Ακάλυπτων" με 2-0. Με κύριο χαρακτηριστικό την αποτελεσματικότητα της «γρανιτένιας» άμυνάς τους, οι Αιγειράτες κατάφεραν να κρατήσουν άσφαιρους τους αντίπαλους επιθετικούς, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα τα σημαντικά κενά στην οπισθοφυλακή των αντιπάλων.

Με νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα

Οι πολλές απουσίες της τελευταίας στιγμής ανάγκασαν τον Πέτρο Παπανικολάου να ανακατέψει την "τράπουλά" του. Ο Άρης Μπούρας που έκανε ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα, ο Γιώργος Ντοάς και ο Γιάννης Λάμπρου παρατάχθηκαν μπροστά από τον αρχηγό χθες Διονύση Μάντζο που πήρε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής ξεκίνησε το ματς ο Μάριος Μάντζος, ενώ στην αριστερή ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης. Το κέντρο ήλεγχε ο Δημήτρης Τσιμπούρης ενώ την "αιχμή του δόρατος" αποτέλεσε ο Φίλιππος Κρεκούκιας σε ένα σύστημα 3-3-1.

Ο Μάριος έλυσε το "γόρδιο δεσμό"

Η αμυντική γραμμή του Παναιγειρατικού έδειξε από την αρχή ότι δεν… αστειευόταν, με τους Λάμπρου και Μπούρα να "κλειδώνουν" τα άκρα, συγκλίνοντας προς το κέντρο για να πλαισιώσουν τον αποτελεσματικό Γιώργο Ντοά. Την ίδια ώρα, οι παίκτες της "Μαύρης Αρμάδας" έβγαιναν με καλές προϋποθέσεις στην επίθεση, χωρίς ωστόσο να μπορούν να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση. Τις μόνες απειλές για την αντίπαλη εστία αποτέλεσαν τα μακρινά σουτ του Δημήτρη Τσιμπούρη και του Φίλιππου Κρεκούκια. Αλλά, περίπου στο 15ο λεπτό η προωθημένη πάσα του "Tsibour" βρήκε αποδέκτη τον Μάριο Μάντζο που πέρασε έναν αντίπαλο και σούταρε με το αριστερό υπό πίεση αναγκάζοντας τον αντίπαλο πορτιέρο να πέσει και να διώξει με υπερένταση. Όμως, στην επαναφορά ο "Super Mario", που διανύει περίοδο δαιμονιώδους φόρμας, έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα του εξουδετερωμένου τερματοφύλακα των Ακάλυπτων ανοίγοντας το σκορ στο γήπεδο 2. Ο σκόρερ πανηγύρισε δεόντος το δεύτερό του γκολ στο πρωτάθλημα φιλώντας το σήμα του ΑΟΠ στη φανέλα του ενώ λίγο έλειψε να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ μέσα σε δύο λεπτά αλλά το πλασέ που επιχείρησε έπειτα από την υπέροχη προσπάθεια και μεταβίβαση του Ζαχαρία Σαραντουλάκη πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Ακάλυπτων. Μερικά λεπτά αργότερα, το αίμα των ανθρώπων του Παναιγειρατικού "πάγωσε" όταν ο γκολκίπερ των αντιπάλων χτύπησε άθελά του σε μια μονομαχία τον Φίλιππο Κρεκούκια που σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο με μια δυνατή κραυγή. Εν τέλει, ο "Krek10" δεν είχε κάτι το ανησυχητικό ωστόσο αντικαταστάθηκε από τον Λουκά Λαζαρίδη. Το ορθά ακυρωθέν γκολ του Γιάννη Λάμπρου από απευθείας εκτέλεση πλαγίου άουτ, καθώς και η κεφαλιά-άουτ του Μάριου Μάντζου από τη σέντρα του "Johnny" ήταν οι τελευταίες αξιόλογες φάσεις που δημιούργησε η ομάδα μας στα καρέ των αντιπάλων λίγο πριν ο διαιτητής της αναμέτρησης σφυρίξει για τελευταία φορά στο α' μέρος που βρήκε τον Παναιγειρατικό μπροστά στο σκορ με 1-0.

Συντήρηση δυνάμεων έπειτα από την γκολάρα του "Lazman"

Μετά την ανάπαυλα, ο Μάριος Μάντζος παραχώρησε τη θέση του στον Πέτρο Παπανικολάου. Το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στους Ακάλυπτους να πιέσουν με σκοπό την ισοφάριση. Κι αυτό διότι ένα υπέροχο γκολ του Λουκά Λαζαρίδη έκανε πιο εύκολο το απόγευμα για τη "Μαύρη Αρμάδα" αφού πλέον η ομάδα μας διέθετε εξ ολοκλήρου τον έλεγχο του αγώνα. Έπειτα από μακρινή, ψηλή μπαλιά από την άμυνα του ΑΟΠ, ο Λουκάς Λαζαρίδης κατεβάζει την μπάλα με εξαιρετικό τρόπο και προσποιείται στον αντίπαλο αμυντικό που τον μάρκαρε, με τον τελευταίο να πέφτει στην παγίδα του "Lazman". Ο 27χρονος στράικερ του ΑΟΠ "πυροβόλησε" με πολύ δυνατό βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και προς τα δεξιά στέλνοντας την μπάλα να καρφωθεί στα δίχτυα του ακινητοποιημένου τερματοφύλακα των αντιπάλων. Μάλιστα, η δύναμη ήταν τόσο μεγάλη που η μπάλα, αφού μπήκε στα δίχτυα, επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο! Από εκεί και πέρα ο Παναιγειρατικός προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας, ψάχνοντας παράλληλα ένα τρίτο γκολ για να είναι απόλυτα βέβαιοι οι ποδοσφαιρστές του πως δε θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Η μπάλα όμως δεν έλεγε να μπεί για τρίτη φορά στα δίχτυα καθώς τόσο η κεφαλιά του Πέτρου Παπανικολάου από πλεονεκτική θέση όσο και το υπέροχο γυριστό -αλά Ζιντάν- του Λαζαρίδη καθώς και ένα μακρινό σουτ του Δημήτρη Τσιμπούρη πέρασαν λίγο άουτ. Ο Χάρης Πλούμης πέρασε στη θέση του Άρη Μπούρα και ανέκοπτε με επιτυχία τις προσπάθειες του προσωπικού του αντιπάλου, ενώ ο Φίλιππος Κρεκούκιας μπήκε και πάλι στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Ζαχαρία Σαραντουλάκη που "λαχτάρησε" τους ανθρώπους του Παναιγειρατικού καθώς σε μια προσπάθειά του να προλάβει την μπάλα λίγο πριν αυτή βγει άουτ γύρισε τον αστράγαλό του χωρίς ωστόσο να πρόκειται για βαρύ διάστρεμμα. Οι "μελανόλευκοι" κάθονται σε "αναμμένα κάρβουνα" περιμένοντας με αγωνία από βδομάδα τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί ο Ζαχαρίας. Λίγα λεπτά πριν τη λήξη, οι αντίπαλοι προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του ΑΟΠ ωστόσο ο Διονύσης Μάντζος έδειξε άριστη ετοιμότητα και πραγματοποίησε μια δύσκολη απόκρουση σε μία μακρινή πάσα ενός αντιπάλου η οποία δε βρήκε κανέναν αποδέκτη και πήρε το... δρόμο για το τέρμα. Επιπρόσθετα, έπειτα από ένα γύρισμα του Χάρη Πλούμη, ο Σάκης χάρη στη μεγάλη του ψυχραιμία γλίτωσε τον Παναιγειρατικό από το 2-1 καθώς κοντρόλαρε την μπάλα με το στήθος και τη μεταβίβασε σωστά υπό την πίεση αντιπάλου επιθετικού (Πλούμης γύρισε με τα πόδια στον Σάκη ο οποίος δεν μπορούσε να μπλοκάρει την μπαλα). Η τελευταία επίθεση της αναμέτρησης ανήκε στον ΑΟΠ αλλά ο Δημήτρης Τσιμπούρης έκανε κακή επιλογή και η μπάλα απομακρύνθηκε από την περιοχή των αντιπάλων. Ο αγώνας λήγει κι ο Παναιγειρατικός επικρατεί τελικά με 2-0.


Το τελευταίο σφύριγμα στη χθεσινή συνάντηση έδωσε δικαίωμα για χαμόγελα για τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα.Πλέον, οι ποδοσφαιριστές του Παναιγειρατικού στρέφουν πλέον την προσοχή τους στον αγώνα του επόμενου Σαββάτου κόντα στους Flarico.

Για την Ιστορία, τη δεύτερη νίκη του Παναιγειρατικού στο πρωτάθλημα του Α' ομίλου σημείωσαν οι: Διονύσης Μάντζος, Γιάννης Λάμπρoυ, Γιώργος Ντοάς, Άρης Μπούρας, Μάριος Μάντζος, Δημήτρης Τσιμπούρης, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Φίλιππος Κρεκούκιας, Λουκάς Λαζαρίδης Πέτρος Παπανικολάου, Χάρης Πλούμης.