9 Νοε 2013

ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΟ ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ...



Με μια εμφάνιση που προβλημάτισε ιδιαίτερα, ο Παναιγειρατικός υποτάχθηκε στην ομάδα των Ανάπηρων χθες βράδυ στο γήπεδο 4 του Ελαιώνα και γνώρισε την δεύτερη ήττα του, σε τρία παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος, με σκορ 6-3. Οι Αχαιοί βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με γκολ που δέχτηκαν σχεδόν… από τ’ αποδυτήρια, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που δεν είχε τίποτα να χάσει και παίζοντας ελεύθερο ποδόσφαιρο προκάλεσε ουκ ολίγες ζημιές στην λαβωμένη μελανόλευκη άμυνα. Το καμπανάκι της προβληματικής ανασταλτικής λειτουργίας του ΑΟΠ είχε ήδη χτυπήσει από τον προηγούμενο αγώνα, όμως στην χθεσινοβραδινή αναμέτρηση, εν τη απουσία και του Γιώργου Ντοά, έγινε ακόμη εντονότερο. Οι μελανόλευκοι παρουσιάστηκαν ασύνδετοι σε άμυνα και κέντρο με αποτέλεσμα, από ένα σημείο και μετά, να θεωρείται σχεδόν αδύνατη η ανατροπή. Τα τέρματα της ομάδας σημείωσαν κατά σειρά ο Κώστας Πάτσης, που είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1, ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης που μείωσε στο β’ μέρος σε 4-2 και ο Δημήτρης Μοτσάκος που διαμόρφωσε το σκορ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Η αρχική 8αδα

Με τον Φίλιππο Κρεκούκια να δηλώνει απών, η ευθύνη για τον καταρτισμό του αρχικού σχήματος αλλά και τον γενικότερο συντονισμό της ομάδας έπεσε αποκλειστικά στον έτερο παίκτη-προπονητή του ΑΟΠ Δημήτρη Μάντζο που βρέθηκε για πρώτη φορά, στο νέο πρωτάθλημα, στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα. Εκπλήξεις, ωστόσο, δεν υπήρξαν. Κάτω από τα δοκάρια, λοιπόν, ξεκίνησε ο Φώτης Τριβιζάς με τον Γιάννη Λάμπρου στο κέντρο της άμυνας ο οποίος ανέλαβε το δύσκολο έργο να υποκαταστήσει τον Ντοά. Δεξιά του βρέθηκε ο Αντώνης Φουσέκης ενώ αριστερά, ως είθισται, ο Κώστας Πάτσης. Στην μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν κατά σειρά από δεξιά προς τ’ αριστερά οι Κώστας Αλεξόπουλος, Δημήτρης Τσιμπούρης και Ζαχαρίας Σαραντουλάκης με τον Δημήτρη Μοτσάκο να αναλαμβάνει ρόλο βασικού φορ σε μία ακόμη σημαντική μάχη. Στον πάγκο, πέραν του ιδίου του Δημήτρη Μάντζου βρέθηκαν και οι Μάριος Μάντζος, Πέτρος Κατσούρης και Φαίδων Πατερομιχελάκης.

Κυνηγώντας το σκορ απ’ το ξεκίνημα

Ο αντίπαλος, όπως αναμενόταν, μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι με στόχο να αιφνιδιάσοει τον ΑΟΠ. Εξάλλου με δύο ήττες στα προηγούμενα ισάριθμα ματς δεν είχε να χάσει κάτι. Ως εκ τούτου, κατάφεραν να προηγηθούν πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στην αναμέτρηση με γκολ επιτιθέμενου ποδοσφαιριστή που ευνοήθηκε απ’ όλες τις κόντρες και νίκησε από κοντά τον Τριβιζά για το 1-0. Το σε βάρος του προβάδισμα, δεν έδειξε να επηρεάζει ιδιαίτερα τον Παναιγειρατικό που έψαξε με αξιώσεις να πετύχει την ισοφάριση. Και πράγματι, λίγα λεπτά αργότερα την πέτυχε. Σε φάουλ που σημειώθηκε έξω από την αντίπαλη περιοχή, γύρω απ’ την μπάλα βρέθηκαν τόσο ο Τσιμπούρης όσο και ο Πάτσης με τον τελευταίο να επιχειρεί τελικά την εκτέλεση και να στέλνει γλυκά την μπάλα στα δίχτυα αφού πρώτα πέρασε δίπλα απ’ το τείχος που είχε στηθεί. 1-1 και όλα ξεκινούσαν απ’ την αρχή. Ο αντίπαλος συνέχισε να αγωνίζεται επιθετικά και δεν άργησε να απαντήσει, αυτή τη φορά με μακρινό ασύλληπτο σουτ που προσγειώθηκε στα βάθη της εστίας του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Τριβιζά. 2-1 και ο ΑΟΠ ξανά πίσω στο σκορ. Οι Αχαιοί έπρεπε να υπερβάλλουν εαυτόν για να φέρουν εκ νέου το παιχνίδι σε ισορροπία και δημιούργησαν μάλιστα αρκετές καλές ευκαιρίες. Το πολυπόθητο τέρμα όμως δεν ήρθε.

Και η ψαλίδα άνοιγε συνεχώς

Η πεντάλεπτη διακοπή έφερε τον Παναιγειρατικό στον αγωνιστικό χώρο με μία και μόνη αλλαγή, αυτή του Φαίδωνα Πατερομιχελάκη που πήρε θέση αντί του Μοτσάκου, με την ελπίδα η ομάδα να συνέχιζε στον ρυθμό που τελείωσε το α’ μέρος. Όμως, σύντομα ένα λάθος στην μεσαία γραμμή στάθηκε αρκετό για αντίπαλο ποδοσφαιριστή να το εκμεταλλευτεί και να γράψει το 3-1, γκολ το οποίο έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα του. Οι μελανόλευκοι πάσχιζαν να δημιουργήσουν κάποια φάση που θα τους έβαζε άμεσα στο ματς. Μάταια όμως. Κάθε αντεπίθεση των Ανάπηρων, όποτε κέρδιζαν την μπάλα στον χώρο του κέντρου, έμοιαζε με εν δυνάμει γκολ. Και σε μια απ’ αυτές, δεν άργησαν να διευρύνουν το προβάδισμα τους. 4-1 και η αναμέτρηση είχε αρχίσει ήδη να γέρνει προς την μία πλευρά. Ο ΑΟΠ απάντησε προσωρινά με τον Σαραντουλάκη, ο οποίος κινήθηκε από αριστερά και στην προσπάθεια του να γεμίσει στην περιοχή, η σέντρα του πήρε περίεργη τροχιά προς την εστία αιφνιδιάζοντας τον τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα. Το 4-2 κράτησε όμως μόνο για λίγο. Σε νέα αντεπίθεση που δέχθηκε η άμυνα του ΑΟΠ, ο αντίπαλος επιθετικός κέρδισε αντικανονικά την μπάλα από τον Γιάννη Λάμπρου σπρώχνοντας τον καθαρά για να πάρει θέση στην περιοχή και διαμόρφωσε το 5-2 σ’ ένα σημείο που δεν έμεναν και πολλά ψυχικά αποθέματα στους Αιγειράτες. Οι Ανάπηροι θα τιμωρήσουν για μια ακόμα φορά την μελανόλευκη άμυνα λίγο αργότερα κάνοντας το 6-2 και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη τους. Το μόνο που κατάφερε ο ΑΟΠ ήταν να μειώσει στην τελευταία φάση της αναμέτρησης με τον Μοτσάκο ο οποίος, έπειτα από ασίστ του Τσιμπούρη, έβαλε πλάτη τον αντίπαλο αμυντικό και πλάσαρε εύστοχα φέρνοντας τον δείκτη του σκορ στο τελικό 6-3.  

Με τους ψυχραιμότερους να κατευνάζουν τα πνεύματα…

Η απόδοση του Παναιγειρατικού στην αναμέτρηση με τους Ανάπηρους, οπωσδήποτε δεν ήταν αυτή που αναμενόταν. Η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα, ιδιαίτερα στο κακό της β’ ημίχρονο, ήταν κάτω του μετρίου, με αποτέλεσμα το 6-3 να έρχεται φυσιολογικά. Και μπορεί, ο φετινός Β’ Όμιλος της Παρασκευής να συνιστά ένα πραγματικά υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα όπως είχε εξαρχής τονιστεί, μπορεί οι ελλείψεις του ΑΟΠ σε καίριες θέσεις στην εν λόγω αναμέτρηση να έπαιξαν σημαντικό ρόλο, αυτό που δεν μπορεί να χωνευθεί στις τάξεις των Αχαιών είναι το εύρος της ήττας από μια ομάδα που δεν είχε δείξει ως τώρα επικίνδυνη. Τον ρόλο να κατευνάσει τα πνεύματα, πάντως, από τους ψυχραιμότερους ανέλαβε ο Πέτρος Παπανικολάου ο οποίος ήταν παρόν στον Ελαιώνα, λέγοντας χαρακτηριστικά στους πρώην ποδοσφαιριστές του ότι το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα.

Για την στατιστική, στην 3η αγωνιστική του Παναιγειρατικού με αντίπαλο την ομάδα των Ανάπηρων αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Λάμπρου, Φουσέκης, Πάτσης, Τσιμπούρης, Αλεξόπουλος, Σαραντουλάκης, Μοτσάκος, Πατερομιχελάκης, Μ.Μάντζος ενώ στον πάγκο έμεινε χωρίς λεπτά συμμετοχής ο Πέτρος Κατσούρης πλάι στον παίκτη-προπονητή της ομάδας Δημήτρη Μάντζο. Τον αγώνα παρακολούθησαν επίσης από κοντά ο πρόσφατα  στρατευθείς Πέτρος Παπανικολάου αλλά και ο πρώην παίκτης και νυν μέλος της διοίκησης του ΑΟΠ Χάρης Πλούμης.

Την επόμενη εβδομάδα δεν έχει οριστεί αγωνιστική δραστηριότητα για τον Παναιγειρατικό λόγω του αγώνα μπαράζ της Εθνικής Ελλάδας με την Ρουμανία για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Ως εκ τούτου, εντός των ημερών θα υπάρξει ενημέρωση από την γραμματεία των γηπέδων σχετικά με τον επόμενο αντίπαλο των Αχαιών.