30 Νοε 2013

ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ…



Με την τύχη να του γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη, ο Παναιγειρατικός ηττήθηκε με 4-2 από την Μπαρχελώνα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στις εγκαταστάσεις της οδού Μακρυγιάννη. Η “μαύρη Αρμάδα”, παρ’ ότι έφερε δύο φορές το παιχνίδι στα ίσια όντας ισάριθμες φορές πίσω στο σκορ, δεν μπόρεσε να περιορίσει περαιτέρω τον επιθετικό οίστρο των αντιπάλων και λύγισε, δεχόμενη συνολικά τέσσερα τέρματα (όλα από στημένες φάσεις). Η Μπαρχελώνα σκόραρε σε καθοριστικά σημεία του παιχνιδιού, κόβοντας ουσιαστικά τα φτερά των Αχαιών και από’ κει και πέρα επιδόθηκε σε “παιχνίδι καταστροφής” διώχνοντας την μπάλα με κάθε τρόπο απ’ την περιοχή της και αναχαιτίζοντας τους μελανόλευκους με όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα που διέθετε. Αυτή ήταν η τρίτη ήττα του Παναιγειρατικού στο πρωτάθλημα, που έχασε κι άλλο έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα, ωστόσο βλέπει μέχρι τώρα η διαφορά με τους ανταγωνιστές του να κρίνεται στα σημεία, γεγονός που του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει σε καλύτερες μέρες. Από ένα γκολ για τους Αχαιούς στην αναμέτρηση σημείωσαν οι Δημήτρης Μοτσάκος και Ζαχαρίας Σαραντουλάκης.

Η αρχική 8αδα

Η ευθύνη για τον καταρτισμό της αρχικής 8άδας, ελλείψει και του Δημήτρη Μάντζου, έπεσε αποκλειστικά πάνω στον Φίλιππο Κρεκούκια που προετοίμασε την ομάδα με αμυντικογενείς προσανατολισμούς. Ο ναύαρχος προτίμησε να στήσει τον ΑΟΠ με ιδιότυπη διάταξη 4-2-1 με τον Φώτη Τριβιζά, όπως πάντα, κάτω από τα δοκάρια και τον Γιώργο Ντοά ως τελευταίο αμυντικό σε ρόλο λίμπερο. Μπροστά απ’ αυτόν, τοποθετήθηκαν από δεξιά προς τ’ αριστερά οι Λάμπρου, Πάτσης και Φιριππής με τους δυο ακραίους να έχουν δεχτεί εντολή για προωθήσεις όταν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές. Ρόλο επιτελικών μέσων στο γήπεδο ανέλαβαν οι Τσιμπούρης και Σαραντουλάκης πίσω από τον Δημήτρη Μοτσάκο που ήταν ο μοναδικός προωθημένος του ΑΟΠ. Πέρα από τον ίδιο τον Κρεκ, λύσεις από τον πάγκο έδιναν και οι Φουσέκης, Θωμάς, Μητρούσης.

Άξιζε περισσότερα στο α’ μέρος
Παρά την αμυντική τακτική που ακολούθησε ο ΑΟΠ δεν έδειξε διάθεση να κλειστεί πίσω και να αναλάβει παθητικό ρόλο στο ξεκίνημα. Σ’ αυτό βοήθησαν και οι σωστές προωθήσεις των δύο μπακ Λάμπρου και Φιριππή που είχαν σημαντική συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού αλλά και του Πάτση που αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ άμυνας και κέντρου. Ο Παναιγειρατικός δημιούργησε ευκαιρίες, ωστόσο δεν ευτύχησε να πετύχει κάποιο γρήγορο γκολ. Αντ’ αυτού, οι ταχύτατοι ποδοσφαιριστές της Μπαρχελώνα, αιγυπτιακής καταγωγής στην πλειοψηφία τους, όποτε έβρισκαν χώρους έβγαιναν με καλές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις η άμυνα του ΑΟΠ να τους σταματάει αντικανονικά. Σε μια απ’ αυτές, θα κερδίσουν φάουλ σε πλεονεκτική θέση και ο παίκτης που το ανέλαβε θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα με έξυπνη εκτέλεση. 1-0 και οι Αχαιοί πίσω στο σκορ. Το γκολ πείσμωσε την μαύρη Αρμάδα που βγήκε με μεγαλύτερες αξιώσεις μπροστά και τελικά έφερε το ματς στα ίσια με τον Μοτσάκο που εκμεταλλεύτηκε την στιγμιαία αναταραχή στην αντίπαλη άμυνα και πλάσαρε ψύχραιμα κάνοντας το 1-1. Ο ΑΟΠ έδειχνε ικανός για πολλά περισσότερα, ωστόσο η έλλειψη ψυχραιμίας στην τελική προσπάθεια και το γεγονός ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τα επιπλέον κενά που άφηνε πίσω του ο αντίπαλος, τον κράτησαν για αρκετά λεπτά σ’ αυτό το σκορ. Ώσπου, λίγο πριν την λήξη του α’ μέρους, η Μπαρχελώνα θα κερδίσει νέο φάουλ σε ευνοϊκό σημείο. Το φάουλ θα εκτελεστεί, περισσότερο δυνατά και λιγότερο τεχνικά, με αποτέλεσμα να αιφνιδιάσει τον Τριβιζά που έδιωξε ασταθώς και στην επαναφορά της μπάλας παίκτης των αντιπάλων θα βρεθεί στο κατάλληλο σημείο για να πλασάρει απλά για το 2-1. Δυστυχώς, το μομέντουμ στο οποίο βρέθηκαν ξανά πίσω οι Αχαιοί δεν ήταν το καλύτερο κι αυτό γιατί ο διαιτητής της αναμέτρησης λίγο μετά σφύριξε για την ανάπαυλα.

Αποδείχθηκαν φρούδες ελπίδες
Στην επανάληψη ο Παναιγειρατικός μπήκε με ελπίδες και στόχο να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και θέλησε να κάνει γνωστές τις προθέσεις του απ’ την αρχή. Την θέση του Κώστα Πάτση πήρε ο Αντώνης Φουσέκης στον αγωνιστικό χώρο που αποτέλεσε την μοναδική προσωρινή αλλαγή. Και με το καλημέρα ήρθαν και τα καλά νέα. Έπειτα από βαθύ γέμισμα από την περιοχή του ΑΟΠ, ο Τσιμπούρης θα πεταχτεί προ των αντιπάλων του και με κεφαλιά θα βρει τον Σαραντουλάκη που με δυνατό μακρινό σουτ, πριν η μπάλα προσγειωθεί στο έδαφος, θα ξαφνιάσει τον κίπερ της Μπαρχέλωνα. Παρά την προσπάθεια του αιγύπτιου τερματοφύλακα να αποσοβήσει το σουτ, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα φεύγοντας ουσιαστικά απ’ τα χέρια του και το 2-2 ήταν γεγονός. Παρ’ όλα αυτά, οι μελανόλευκοι πρόλαβαν να χαρούν το τέρμα της ισοφάρισης μονάχα για λίγα δευτερόλεπτα. Κι αυτό γιατί με το που πήγαν στη σέντρα οι παίκτες της Μπαρχελώνα και πριν καν πάρουν θέση εκείνοι του ΑΟΠ τους επεφύλασσαν μία έκπληξη. Ο ποδοσφαιριστής που ανέλαβε το λάκτισμα απ' το κέντρο θα πραγματοποιήσει απευθείας εκτέλεση, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και τελικά να καταλήγει στα δίχτυα του εμβρόντητου Τριβιζά. Ο τρόπος με τον οποίο ο Παναιγειρατικός βρισκόταν ξανά πίσω στο σκορ έμοιαζε με κακόγουστη φάρσα, γι’ αυτό και ακολούθησε προσωρινά εκνευρισμός στις τάξεις των Αχαιών. 

Η Μπαρχελώνα εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση και προσπάθησε να διευρύνει το υπέρ της προβάδισμα με κάθε τρόπο, με την άμυνα του ΑΟΠ να έχει αρκετή δουλειά στα επόμενα λεπτά. Λίγο αργότερα, έπειτα από κόρνερ των αιγυπτίων η μπάλα δεν θα απομακρυνθεί επαρκώς από την άμυνα με πλήθος από κορμιά να βρίσκονται στη περιοχή του ΑΟΠ. Ο Γιάννης Λάμπρου θ’ αναγκαστεί να σταματήσει με φάουλ αντίπαλο παίκτη που ετοιμαζόταν να μπει στην περιοχή και η Μπαρχελώνα θα βρει ιδανική ευκαιρία για να πετύχει γκολ. Πράγματι, το σημείο απ’ το οποίο εκτελέστηκε το φάουλ ήταν… σαν πέναλτι για τους ίδιους κι αυτό έγινε αντιληπτό αμέσως μετά με την μπάλα να αναπαύεται ξανά εντός της εστίας των μελανόλευκων (για τρίτη φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ στη βραδιά). Η μαύρη Αρμάδα έπρεπε να υπερβάλλει εαυτόν πλέον για να μπει ξανά στο παιχνίδι, όμως ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά σε βάρος της. Στον αγώνα πήρε θέση και πάλι ο Πάτσης ενώ εισήλθαν τόσο ο Θωμάς όσο και ο Μητρούσης για πρώτη φορά προκειμένου να φρεσκάρουν τον κουρασμένο ΑΟΠ, όμως ήταν ήδη πολύ αργά. Ο αγώνας είχε πάρει την τελική του τροπή και οι Αχαιοί έπρεπε να δεχτούν την ήττα όπως κι αν αυτή είχε έρθει.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...
Ο αγώνας με την Μπαρχελώνα ολοκληρώθηκε και παρά την προσπάθεια, το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Ωστόσο το ερωτηματικό την δεδομένη στιγμή για τους μελανόλευκους είναι το πώς θα διαχειριστούν την ήττα κι όλα αυτά ενώ ακολουθεί μια σειρά από κρίσιμα παιχνίδια απ’ τα οποία ο ΑΟΠ οφείλει να διεκδικήσει την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή. Εξάλλου, όπως φάνηκε, αν αυτή είναι η διαφορά του ΑΟΠ από την Μπαρχελώνα (περσινή πρωταθλήτρια του Β’ ομίλου της Παρασκευής) τότε υπάρχουν και θετικά μηνύματα με την προϋπόθεση η ομάδα να παρουσιάσει ανάλογο πρόσωπο και στη συνέχεια, και γιατί όχι ακόμα καλύτερο, κερδίζοντας το έδαφος που έχει χαθεί ως τώρα. Όλα αυτά θα φανούν, φυσικά, μόνο στον αγωνιστικό χώρο κι εκεί επικεντρώνονται οι μελανόλευκοι με αφετηρία τον αγώνα της επόμενης Παρασκευής. Πάντως, πριν απ’ αυτό είναι πιθανό να διεξαχθεί και φιλική συνάντηση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας προκειμένου να διορθωθούν λάθη πάνω σε θέματα τακτικής και διαχείρισης του ρόστερ.

Για την στατιστική στην αναμέτρηση του ΑΟΠ με την Μπαρχελώνα αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Ντοάς, Λάμπρου, Πάτσης (c), Φιριππής, Τσιμπούρης, Σαραντουλάκης, Μοτσάκος, Φουσέκης, Θωμάς και Μητρούσης. Στον πάγκο προτίμησε να μείνει ο παίκτης-προπονητής της ομάδας Φίλιππος Κρεκούκιας που δεν πήρε λεπτά συμμετοχής. Τα δύο τέρματα του ΑΟΠ σημείωσαν οι Μοτσάκος και Σαραντουλάκης. Το παρόν στον Ελαιώνα έδωσε από πλευράς διοίκησης ο Χάρης Πλούμης, η σύντροφος του Γιώργου Ντοά και photo-editor της ομάδας Ιωάννα Βίντο καθώς και ορισμένοι στενοί φίλοι των ποδοσφαιριστών της ομάδας που προέρχονται από το Περιστέρι. Ηρωική επανεμφάνιση στο πλευρό των συμπαικτών του έκανε και ο Κώστας Αλεξόπουλος που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της οδού Μακρυγιάννη με πατερίτσες για πρώτη φορά μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι το πρόβλημα του 25χρονου ποδοσφαιριστή είναι σοβαρότερο απ’ ότι αρχικά είχε υπολογιστεί και είναι πιθανό να μείνει εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας ακόμη και για διάστημα 6 μηνών.

Ο επόμενος αγώνας του Παναιγειρατικού έχει οριστεί για την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου και ώρα 23:00 με αντίπαλο την ομάδα της Ρόμα.