3 Νοε 2013

Με περιπέτειες....πανηγύρισε τη πρώτη νίκη

Το σφύριγμα της λήξης της χθεσινής βραδιάς ήχησε λυτρωτικά για τους Αιγειράτες που πανηγύρισαν το πρώτο τους δίποντο στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας των Demolition με σκορ 4-3. Τα εύκολα δύσκολα έκαναν, ωστόσο, οι παίκτες της Μαύρης Αρμάδας καθώς το ονειρικό τους ξεκίνημα, που τους απέφερε προβάδισμα με 4-0, δεν στάθηκε αρκετό για να προχωρήσουν σε μια άνετη επικράτηση. Αντιθέτως, η χαλάρωση και η απώλεια συγκέντρωσης που ακολούθησε σε κρίσιμα σημεία του αγώνα έφεραν τον αντίπαλο μια ανάσα από την ανατροπή και οδήγησαν τελικά τον ΑΟΠ σε μια εκ του ασφαλούς αγχωτική νίκη. Από δύο γκολ σημείωσαν ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης και ο Δημήτρης Μοτσάκος που βρήκε και πάλι δίχτυα για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στους Αχαιούς ενώ την κόκκινη κάρτα αντίκρισε ο Θανάσης Θωμάς για υβριστική συμπεριφορά προς τον διαιτητή. Με νίκη τελικά κατοστάρισε ο αρχηγός Κώστας Πάτσης τις συμμετοχές του όπως ακριβώς επιθυμούσε. Και οι δύο ομάδες, πάντως, έχουν σοβαρά παράπονα από την διαιτησία και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει την διοργανώτρια αρχή ούτως ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.

Η αρχική 8αδα

Ένα αρκετά γεμάτο ρόστερ είχε στη διάθεση του ο παίκτης-προπονητής του ΑΟΠ Φίλιππος Κρεκούκιας όντας στην ευχάριστη θέση να βλέπει 12 ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές για τον αγώνα με τους Demolition. Όσον αφορά την αρχική σύνθεση, αυτή δεν διαφοροποιήθηκε καθόλου σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας, με τον Φώτη Τριβιζά να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια. Μπροστά του στήθηκαν από αριστερά προς τα δεξιά οι Πάτσης, Ντοάς και Λάμπρου ενώ στην μεσαία γραμμή χρέη ανασταλτικού μέσου ανέλαβε ο Τσιμπούρης έχοντας από τα πλάγια για στηρίγματα τον Αλεξόπουλο (δεξιά) και τον Σαραντουλάκη (αριστερά). Ρόλο φουνταριστού στην κορυφή είχε και πάλι ο Δημήτρης Μοτσάκος. Στον πάγκο μαζί με τον Φίλιππο Κρεκούκια, βρίσκονταν επίσης οι Θανάσης Θωμάς, Αντώνης Φουσέκης και Φαίδων Πατερομιχελάκης. Με πολιτικά βρέθηκε εκεί και ο Μάριος Μάντζος που ταλαιπωρούνταν από ίωση και δεν ήταν σε θέση ν’ αγωνιστεί.

Όρεξη για μπάλα και μπόλικο θέαμα στο α’ μέρος

Καλύτερο ξεκίνημα απ’ αυτό που πραγματοποίησαν δεν θα μπορούσαν να περιμένουν οι μελανόλευκοι. Κι αυτό γιατί πριν ακόμη συμπληρωθούν τα πρώτα 60 δευτερόλεπτα στην αναμέτρηση κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ και να γίνουν με το καλημέρα το αφεντικό. Ύστερα από γέμισμα μέσα στην περιοχή των Demolition ο Σαραντουλάκης, που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην μικρή περιοχή, εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα σε σουτ του Μοτσάκου και έσπρωξε απλά την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας. Το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του ΑΟΠ στα ύψη που κυνήγησαν με μανία να διευρύνουν το προβάδισμα. Και δεν άργησαν να τα καταφέρουν. Λίγο αργότερα, ο Σαραντουλάκης θα εκτελέσει κόρνερ και θα βρει τον Γιάννη Λάμπρου στο ύψος της περιοχής που, με κεφαλιά, θα τροφοδοτήσει μέσα στην γεμάτη-από κορμιά-μικρή περιοχή τον Μοτσάκο. Εκεί ο δαιμόνιος σέντερ φορ του ΑΟΠ θα πεταχτεί και με κοντινή προβολή θα διαμορφώσει το σκορ στο 2-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Δημήτρη Μοτσάκου με την φανέλα των Αχαιών στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση και όπως αποδείχθηκε ήταν απλώς το ορεκτικό. Το κυρίως πιάτο ήρθε με την συμπλήρωση 10 λεπτών στην αναμέτρηση και αφού ο ίδιος μετρούσε ήδη και ένα οριζόντιο δοκάρι σε χαμένο τετ-α-τετ. Σέντρα ακριβείας του Τσιμπούρη από τα πλάγια θα τον βρει την στιγμή που πλησίαζε την περιοχή και ο Μότσι με έξοχο βολ-πλανέ θα καρφώσει την μπάλα εντυπωσιακά στα δίχτυα για το 3-0 στο ωραιότερο γκολ του αγώνα. Ο επιθετικός μονόλογος των Αχαιών δεν έλεγε να σταματήσει. Άψογη κυκλοφορία της μπάλας αλλά και άμυνα για σεμινάριο έδιναν τις προϋποθέσεις για ακόμη καλύτερα πράγματα. Έτσι, ο Αλεξόπουλος που κινούνταν από δεξιά θα βρει τον Σαραντουλάκη με κάθετη μπαλιά κι εκείνος κάνοντας απότομο γύρισμα θα επιχειρήσει το δυνατό μακρινό σουτ σκοράροντας ένα ακόμη όμορφο γκολ για το 4-0.

Καθίζηση στα τελευταία λεπτά

Το φανταστικό πρώτο δεκαπεντάλεπτο των Αχαιών ανάγκασε τον αντίπαλο να βγει από την άμυνα του και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από μια παρτίδα που έμοιαζε ήδη χαμένη. Και σε συνδυασμό με την επανάπαυση των παικτών του ΑΟΠ που πίστεψαν ότι ολοκλήρωσαν πρόωρα την δουλειά, κατάφεραν να μπουν ξανά στο παιχνίδι. Πρώτα με κοντινή κεφαλιά έπειτα από γέμισμα που επιχειρήθηκε στην περιοχή του ΑΟΠ και στην συνέχεια με πλασέ ελεύθερου ποδοσφαιριστή που σούταρε ανενόχλητος από εκτέλεση κόρνερ που είχε προηγηθεί. Πριν κλείσει, λοιπόν, το α’ ημίχρονο οι Demolition είχαν καταφέρει να ψαλιδίσουν την διαφορά στο 4-2 δίχως να έχουν απειλήσει ιδιαίτερα και να πηγαίνουν στην 5λεπτη διακοπή με ζωντανές ακόμη ελπίδες.

Ροντέο και άλλη εικόνα στην επανάληψη

Στο β’ ημίχρονο, ο Φίλιππος Κρεκούκιας προέβη σε αλλαγές προσώπων έτσι ώστε να ξεκουράσει παίκτες και να μπει εκ νέου με ενέργεια η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Ως εκ τούτου, οι δύο σκόρερς του ΑΟΠ (Μοτσάκος, Σαραντουλάκης) αποσύρθηκαν και την θέση τους στο γήπεδο πήρε ο ίδιος ο Κρεκούκιας με τον Θανάση Θωμά. Στα λεπτά που ακολούθησαν το παιχνίδι άρχισε να γίνεται πιο συντηρητικό με τον Παναιγειρατικό να μην δείχνει την απαιτούμενη διάθεση να «καθαρίσει» το ματς. Λίγο αργότερα θα αντικατασταθεί και ο Γιάννης Λάμπρου με τον Φουσέκη να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας. Ωστόσο, οι ισορροπίες άρχισαν να ταράζονται όταν από λάθος υπόδειξη του διαιτητή (μέρος μιας σειράς λαθών η οποία είχε προηγηθεί) ο Θανάσης Θωμάς εξερράγη και εξαπέλυσε δριμύτατους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του με αποτέλεσμα να δει άμεσα την κόκκινη κάρτα. Ακολούθησαν αρκετά νεύρα που οδήγησαν σε όλο και πιο βίαια μαρκαρίσματα με τον διαιτητή της αναμέτρησης να έχει χάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον έλεγχο του αγώνα. Η εξέλιξη του παιχνιδιού θύμιζε ροντέο με φάσεις εκατέρωθεν μπροστά και από τις δύο εστίες ώσπου αντίπαλος ποδοσφαιριστής σε επέλαση του προς την περιοχή του ΑΟΠ δέχτηκε τράβηγμα φανέλας και η παράβαση υποδείχθηκε αμέσως ως πέναλτι. Παρά την προσπάθεια του μαινόμενου Τριβιζά να αποσοβήσει το γκολ δεν τα κατάφερε κι έτσι οι Demolition μείωσαν σε 4-3 τρία λεπτά πριν την λήξη. Ευτυχώς για τον Παναιγειρατικό, που πέρασε στιγμές αγωνίας στον ελάχιστο χρόνο που απέμενε, δεν άλλαξε τίποτα και τελικά έφυγε από το γήπεδο με τους δύο πόντους της νίκης. Της πρώτης του μέσα στη νέα σεζόν.

Κρατούν το αποτέλεσμα, όχι όμως την εμφάνιση

Στο φινάλε της αναμέτρησης οι παίκτες του Παναιγειρατικού φάνηκαν ικανοποιημένοι για την νίκη όχι όμως και για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν στο γήπεδο μετά το αρχικό τους ευρύ προβάδισμα. Οι αυτοκτονικές τάσεις που παρουσίασαν μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο μόνο ευκαιρία για προβληματισμό έχει να προσφέρει κι αυτό είναι κάτι που τόνισε και ο ίδιος ο Φίλιππος Κρεκούκιας προς τους συμπαίκτες του για να μην επαναληφθεί. Από’ κει και πέρα, σοβαρά παράπονα έχουν οι μελανόλευκοι από τον διαιτητή της αναμέτρησης για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το παιχνίδι  αλλά και για την συμπεριφορά του προς ορισμένους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Εξάλλου, οι Αχαιοί έχουν ζητήσει από πέρυσι την εξαίρεση του συγκεκριμένου διαιτητή από τους δικούς τους αγώνες, αίτημα που ωστόσο δεν έχει εισακουστεί ως τώρα από την γραμματεία των γηπέδων.
Για την ιστορία την πρώτη νίκη του Παναιγειρατικού στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν υπέγραψαν οι: Τριβιζάς, Ντοάς, Πάτσης (c),Λάμπρου, Τσιμπούρης, Αλεξόπουλος, Σαραντουλάκης, Μοτσάκος, Κρεκούκιας, Θωμάς, Φουσέκης. Στον πάγκο έμεινε χωρίς να πάρει λεπτά συμμετοχής ο Φαίδων Πατερομιχελάκης. Το παιχνίδι παρακολούθησε από κοντά για μια ακόμη φορά η photo-editor της ομάδας και σύντροφος του Γιώργου Ντοά Ιωάννα Βίντο και ο Μάριος Μάντζος που έδωσε το παρόν στον Ελαιώνα με πολιτικά.

Την επόμενη Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και ώρα 23:00 ο Παναιγειρατικός αντιμετωπίζει τα Γεράκια στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.