22 Νοε 2013

«ΤΡΕΧΕΙ» ΜΕ 100…ΑΠΟΨΕ Ο ΛΑΜΠΡΟΥ!!!



Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ένα ακόμη από τα ονόματα που ανέδειξε η «φουρνιά του ΑΟΠ στην Αθήνα». Ένας ακόμη, στην μακρά λίστα με τους παίκτες που αγωνίστηκαν με τα μελανόλευκα. Όχι όμως. Ο Γιάννης Λάμπρου δεν είναι ένας ακόμα… Ο 23χρονος οπισθοφύλακας του Παναιγειρατικού “κλείνει” απόψε 100 συμμετοχές με την μαύρη αρμάδα στο στήθος και γράφει την δική του ξεχωριστή ιστορία με τον ΑΟΠ.
Όσο δύσκολο κι αν φαντάζει, σ’ αυτό το μίνι
αφιέρωμα για τον ίδιο, θα προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε σύντομα το κουβάρι και να προσεγγίσουμε το μεγάλο κατόρθωμα του νεαρού άσου του ΑΟΠ. Και λέμε δύσκολο γιατί η προσφορά του στην ομάδα της ανατολικής Αιγιαλείας είναι αδύνατο να συνοψιστεί μέσα σε λίγες γραμμές. Μοιάζει μάλλον παράλογο να περίμενε κανείς σε τι θα εξελισσόταν ο αμούστακος 18χρονος από το Νέο Ηράκλειο, όταν στις 25 Οκτωβρίου 2008 έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τον Παναιγειρατικό, σ’ εκείνη την επίσημη πρώτη και για την ομάδα στα γήπεδα της Αττικής. Οι συστάσεις καλές, αποτέλεσμα της φιλικής σχέσης των αδερφών Μάντζου με πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος αλλά και τον ίδιο. Οι προοπτικές επίσης. Και όλα αυτά δεν άργησαν να φανούν στο γήπεδο.
Ξεκίνησε ως χαφ, αγωνιζόμενος εκεί μέχρι την απόκτηση του Δημήτρη Τσιμπούρη, λίγο καιρό αργότερα, οπότε και πέρασε οριστικά στην θέση στην οποία τον έμαθαν όλοι και του χάρισε αμέτρητες στιγμές χαράς και επιτυχιών με την ομάδα. Εκείνη του δεξιού μπακ. Το «κομπιούτερ», όπως τον αποκάλεσαν, είχε την στόφα του παίκτη που φτιάχτηκε για ν’ αντέχει στο χρόνο. Τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που απαιτείται για να βγει αλώβητος απ’ όλες τις δύσκολες αποστολές. Κι αυτό στον Παναιγειρατικό δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητο. Υπό την τεχνική καθοδήγηση του Πέτρου Παπανικολάου εξελίχθηκε σε μονάδα ζωτικής σημασίας και αναπόσπαστο μέλος της ανίκητης αμυντικής γραμμής του ΑΟΠ. Έγινε ακρογωνιαίος λίθος της οπισθοφυλακής των Αχαιών και απαραίτητος σε τέτοιο βαθμό που δίχως την παρουσία του τα δεδομένα άλλαζαν εντελώς… πάντα σε βάρος της ομάδας.
Και όπως γίνεται κατανοητό, όταν «δένει» κανείς με το σύνολο δεν αργούν να έρθουν και οι επιτυχίες. Πολύ καλή παρουσία στην πρώτη του σεζόν με 3 τέρματα σε 18 συμμετοχές, εξαιρετικός στη δεύτερη με μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην πορεία μέχρι τον τελικό του 2010. Το nο#13 του ΑΟΠ αποδείχθηκε, πέρα από γούρικο, και μια απόλυτα αξιόπιστη λύση για τις μαραθώνιες σεζόν της ομάδας καθώς το βασικότερο στοιχείο που τον χαρακτήριζε ήταν η συνέπεια και η σταθερότητα στην απόδοση του. Ευτυχώς για τον ίδιο, οι ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις στο Λουγκάνο της Ελβετίας που τον απομάκρυναν για μεγάλο διάστημα, δεν του στέρησαν την ευκαιρία να συμμετάσχει σ’ έναν ακόμη τελικό στην τέταρτη σεζόν του με τα μελανόλευκα το 2012. Και μπορεί οι αποχωρισμοί να μοιάζουν δυσβάστακτοι, ειδικά όταν μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή όπως εκείνος, ωστόσο τα πράγματα δεν μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά όταν την επόμενη χρονιά έπρεπε να φύγει και πάλι για το εξωτερικό με προορισμό την Γαλλία για επαγγελματικούς λόγους αυτή τη φορά.
Ούτε αυτό όμως στάθηκε σοβαρό εμπόδιο. Απλώς παρέτεινε το αναπόφευκτο. Ο μαγικός αριθμός 100(!) με την μελανόλευκη φανέλα τελικά επιτυγχάνεται. Ίσως καλύτερα που έγινε έτσι. Ίσως ο χρόνος να ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον πότε και ποιους πρέπει να ανταμείβει. Ο Γιάννης Λάμπρου γίνεται και επίσημα κατοστάρης πλαισιώνοντας περήφανα σ’ αυτό το ιδιότυπο κλειστό λόμπι τους συμπαίκτες του και συναγωνιστές στην γραμμή άμυνας του ΑΟΠ Γιώργο Ντοά και Κώστα Πάτση. Μια επιβράβευση, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για την συνολική συνεισφορά της αιγειράτικης άμυνας στα γήπεδα της Αθήνας που πέρασε δια πυρός και σιδήρου όλα αυτά τα χρόνια και απέδειξε ότι είναι το βασικότερο συστατικό αυτής της ομάδας στον δρόμο των επιτυχιών συμβολίζοντας παράλληλα την σταθερότητα και τον χαρακτήρα που πρέπει να την διακρίνει γενικά. Ποιά ήταν όμως τα λόγια του ίδιου για το κατόρθωμα του; Πώς το αντιλαμβάνεται και τι απολογισμό κάνει ως εδώ; «Οι 100 συμμετοχές αντικατοπτρίζουν τη σχέση μου με την ομάδα και τους ανθρώπους της. Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή και δείχνει την εμπιστοσύνη της ομάδας στο πρόσωπο μου.  Το Παναιγειρατικό ταξίδι άξιζε και αξίζει τον κόπο και σ’ ένα ταξίδι όπως αυτό κρατάς και τα καλά και τα κακά. Δεν αφήνεις τίποτα, γιατί το καθετί είναι μοναδικό και σε διαμορφώνει». Δεν έχουμε λοιπόν παρά να ευχηθούμε. Γιάννη Λάμπρου για πάντα στον ΑΟΠ!

Γιάννης Λάμπρου(αριθμοί):

Συμμετοχές: 99
Τέρματα: 5
Ντεμπούτο και πρώτο γκολ: Vs Bullet (25/10/08), νίκη με 9-5