31 Μαρ 2013

Λύγισε ο λαβωμένος Παναιγειρατικός!!!



Σε μια οδυνηρή βραδιά εξελίχθηκε, δυστυχώς, ο αγώνας του Παναιγειρατικού με αντίπαλο τους Ballocos καθώς η ομάδα ηττήθηκε με 6-2 και έμεινε οριστικά εκτός τετράδας. Οι μελανόλευκοι εμφανίστηκαν ανέτοιμοι να διαχειριστούν τις ιδιαίτερες συνθήκες μιας τόσο κρίσιμης αναμέτρησης και έφυγαν τελικά από το γήπεδο με άδεια χέρια δίχως να αμφισβητηθεί σε καμία περίπτωση η ανωτερότητα του αντιπάλου. Παρά το ενθουσιώδες ξεκίνημα και το αρχικό προβάδισμα, το σκηνικό άλλαξε άρδην στη συνέχεια με τους Ballocos να παίρνουν τα ηνία και να οδηγούν τον Παναιγειρατικό στην απόλυτη κατάρρευση, λίγο πριν το τέλος, προσθέτοντας ένα ακόμη καταστροφικό αποτέλεσμα στο ενεργητικό τους. Αυτή ήταν η 9η ήττα των Αχαιών στο φετινό πρωτάθλημα που καταλαμβάνουν πλέον την 5η θέση, με το κλείσιμο του β’ γύρου, και προετοιμάζονται για ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα στον τελευταίο γύρο που θα κρίνει και ποια θα είναι τα ζευγάρια των play off.
Η αρχική 8άδα
Στο μελανόλευκο στρατόπεδο γνώριζαν όλοι εξ’ αρχής ότι η ομάδα θα αγωνισθεί λαβωμένη σ’ ένα ακόμη πολύ σημαντικό παιχνίδι, αν όχι το σημαντικότερο της φετινής σεζόν. Ωστόσο, στο πλευρό των συμπαικτών του έπειτα από σχεδόν δίμηνη αγωνιστική απραξία βρέθηκε ο παίκτης-προπονητής του ΑΟΠ Δημήτρης Μάντζος που θέλησε να βοηθήσει την ομάδα από τον πάγκο αφού δεν ήταν έτοιμος να παίξει μετά από τόσο μεγάλο διάστημα. Εκεί, άλλωστε, βρισκόταν και ο Δημήτρης Τσιμπούρης, επίσης ανήμπορος να προσφέρει τις υπηρεσίες του αλλά άκρως συγκινητικός για ακόμη μια φορά με την παρουσία του στο γήπεδο. Σε σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι αν προστεθούν και οι απουσίες των Γρηγόρη Μητρούση και Θανάση Θωμά αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι δεν υπήρχαν πολυτέλειες σχετικά με την αποστολή που θα κατέβαζε ο ΑΟΠ. Κάτω από τα γκολποστ βρέθηκε, λοιπόν, ο Φώτης Τριβιζάς με τον Γιώργο Ντοά στο κέντρο της άμυνας και τους Πάτση και Φουσέκη αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Το νευραλγικό πόστο του ανασταλτικού μέσου ανέλαβε ο Κώστας Αλεξόπουλος στην δεύτερη συμμετοχή του με την ομάδα, με τον Σαραντουλάκη να τοποθετείται στην δεξιά πτέρυγα και τον νεαρό Πατερομιχελάκη στην αριστερή. Την κορυφή της επίθεσης ανέλαβε ο Φίλιππος Κρεκούκιας ελλείψει και του Μητρούση όπως αναφέρθηκε παραπάνω.
Δεν κράτησε για πολύ ο αιφνιδιασμός
Το ξεκίνημα της ομάδας, θα μπορούσε να πει κανείς, ότι ήταν ιδανικό. Οι μελανόλευκοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο πετυχαίνοντας το γρήγορο γκολ που συνήθως δίνει μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Έστω και αν αυτό συνέβη με τυχερό τρόπο. Ο Γιώργος Ντοάς επιχείρησε σέντρα πίσω από την μεσαία γραμμή προς την αντίπαλη εστία, εκεί που βρισκόταν ήδη ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, με τον τερματοφύλακα να κάνει κακό υπολογισμό της μπάλας υπό την πίεση του ποδοσφαιριστή του ΑΟΠ (που δεν ακούμπησε την μπάλα) και έτσι αυτή κατέληξε στα δίχτυα. 1-0 και ο Ντοάς χρίζεται σκόρερ μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού. Η χαρά της ομάδας, όμως, δεν κράτησε για πολύ. Λίγες στιγμές αργότερα οι Ballocos θα βάλουν τον ΑΟΠ κυριολεκτικά μέσα στα δίχτυα όταν από παράλληλη μπαλιά ο αντίπαλος επιθετικός πλάσαρε από κοντά για το 1-1. Οι δυο ομάδες έμεναν σ’ αυτό το σκορ για αρκετό διάστημα ώσπου ελάχιστα λεπτά πριν την λήξη του α’ ημιχρόνου ένα μακρινό σουτ των Ballocos που κατέληξε χαμηλά στην γωνία του Τριβιζά στάθηκε ικανό να ανατρέψει τις ισορροπίες. 2-1 και το άγχος πέρασε στην μεριά του Παναιγειρατικού.
Οι εφιάλτες ξύπνησαν και πάλι
Αυτό που θ’ ακολουθούσε, όμως, στο β’ ημίχρονο δεν μπορούσε να προβλεφθεί από κανέναν. Οι μελανόλευκοι ήταν αναγκασμένοι να επιτεθούν και να σκοράρουν αφού κυνηγούσαν το σκορ. Και όπως είναι λογικό, όταν το παιχνίδι πάει στη ρώσικη ρουλέτα ή θα πληρωθείς ή θα πληρώσεις.  Δυστυχώς συνέβη το δεύτερο. Ο ΑΟΠ ανοίχτηκε και άφησε πεδίο ελεύθερο, ιδίως στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα τα σουτ να πέφτουν βροχή όταν οι αντίπαλοι περνούσαν το κέντρο. Σ’ ένα απ’ αυτά ευτύχισαν ν’ ανεβάσουν το δείκτη του σκορ στο 3-1 και ν’ αποκτήσουν σημαντικό πλεονέκτημα για την συνέχεια. Τα νεύρα κατέβαλλαν την αχαϊκή πλευρά που πλέον δεν είχε την πολυτέλεια να παίζει με την ίδια προσοχή σε άμυνα και επίθεση. Σαν να μην έφτανε αυτό, σε νέο γέμισμα προς την περιοχή του ΑΟΠ θα ακολουθήσει ασυνεννοησία μεταξύ του τερματοφύλακα και των αμυντικών με τον επιθετικό των Ballocos να εκμεταλλεύεται το λάθος και να γράφει σε ρυθμούς ρελαντί το 4-1. Η βραδιά είχε πάρει πλήρως αρνητική τροπή. Παρ’ όλα αυτά, οι Αιγειράτες έκαναν την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψουν στο ματς όταν ο Σαραντουλάκης θα βρεθεί με την μπάλα στα πόδια έπειτα από μεταβίβαση του Κρεκούκια και με διπλή προσπάθεια θα μειώσει σε 4-2 δίνοντας ένα διάλειμμα στο επιθετικό κρεσέντο των αντιπάλων. Το σκορ θα φτάσει στο 5-2 λίγο αργότερα με εξαιρετικό μακρινό σουτ αντίπαλου ποδοσφαιριστή το οποίο δεν μπόρεσε να αποσοβήσει ο Τριβιζάς που βομβαρδιζόταν κατά κυριολεξία από παντού. Κερασάκι στην τούρτα για τους Ballocos ήταν το έκτο τέρμα που πέτυχαν με εξαιρετικό γύρισμα του επιθετικού τους που βρήκε τον χώρο να σουτάρει έξω από την περιοχή κάνοντας ότι ήθελε την άμυνα του Παναιγειρατικού και έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας. 6-2 και μια πολύ πικρή γεύση είχε μείνει στους Αχαιούς για την βαριά ήττα.
Ανασύνταξη ενόψει γ’ γύρου
Το αποτέλεσμα του αγώνα έφερε οριστικά τον ΑΟΠ εκτός τετράδας και χρόνος για μεμψιμοιρίες δεν υπάρχει. Η ομάδα έχει ήδη πολλά προβλήματα ν’ αντιμετωπίσει με πρώτο και καλύτερο αυτό των υποχρεωτικών απουσιών ορισμένων εκ των σημαντικότερων μονάδων της αλλά και το πώς θα επέλθει και πάλι ομοιογένεια στο αγωνιστικό της πλάνο μετά την απόκτηση του Αντώνης Φουσέκη και του Κώστα Αλεξόπουλου. Ο ΑΟΠ καλείται να αντιμετωπίσει πλέον ορισμένους εντελώς καινούριους αντιπάλους και αυτό μπορεί δυνητικά να εξελιχθεί σε κάτι θετικό καθώς οι συνθήκες οι συνθήκες αναμένεται να είναι σαφέστατα διαφορετικές. Λεπτομέρειες και αναλυτικό ρεπορτάζ για τους αντιπάλους καθώς και τον τρόπο διεξαγωγής του γ’ γύρου θ’ ακολουθήσουν στη συνέχεια.
Για την στατιστική στην ήττα του Παναιγειρατικού από τους Ballocos αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Ντοάς, Πάτσης, Φουσέκης, Αλεξόπουλος, Σαραντουλάκης, Πατερομιχελάκης, Κρεκούκιας ενώ στον πάγκο έμεινε χωρίς λεπτά συμμετοχής ο Δημήτηρς Μάντζος. Το παιχνίδι παρακολούθησαν επίσης από κοντά, πέραν του Δημήτρη Τσιμπούρη, ο Πέτρος Παπανικολάου, ο Χάρης Πλούμης και ο Μανώλης Παπαντωνάκης από πλευράς διοίκησης όπως και η καλή φίλη της ομάδας Ιωάννα Βίντο. Σκόρερς για την ομάδα μας ήταν οι: Ντοάς και Σαραντουλάκης.
Για την διεξαγωγή αγωνιστικής δραστηριότητας την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ενημέρωση από την διοργανώτρια αρχή.