15 Μαρ 2013

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ…!!



Ποιος θα το πίστευε αν, πριν από λίγες βδομάδες, έλεγε κανείς ότι ο φετινός Παναιγειρατικός θα έφτανε σε 3η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα. Κι όμως…! Οι μελανόλευκοι της Αιγείρας πήραν φόρα και στις ορέξεις τους δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο ούτε η Χαβαλένθια. Το τελικό 3-1, αν πρέπει να αδικεί κάποιον αυτός είναι μόνο ο Παναιγειρατικός, που δημιούργησε πλήθος ευκαιριών και είδε τους ρόλους να αντιστρέφονται με τους Λάμπρου και Ντοά να μετατρέπονται απροσδόκητα σε εκτελεστές ολκής. Το άλλο τέρμα του ΑΟΠ σημείωσε ο Σαραντουλάκης. Τα γκολ, πάντως, των δύο έμπειρων αμυντικών ήταν αυτά που διέλυσαν κάθε ελπίδα της Χαβαλένθια να αποσπάσει κάτι θετικό καθώς έβαλαν την ομάδα σε θέση αφεντικού από νωρίς. Αμφότεροι, μάλιστα, είχαν να σκοράρουν πάνω από ενάμιση χρόνο σε επίσημο ματς γεγονός που δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στα τέρματα τους. Εξαιρετική, για μία ακόμη φορά, ήταν η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Θετικός στο ντεμπούτο του και ο Αντώνης Φουσέκης που «κολύμπησε» αμέσως στα βαθιά. Σε κλίμα ευφορίας αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του ο Γιάννης Λάμπρου.
 Η αρχική 8αδα
Τα ονόματα στο απουσιολόγιο της ομάδας “έδιναν και έπαιρναν” εδώ και μέρες. Με τους Τσιμπούρη και Μητρούση δεδομένα εκτός αποστολής αλλά και τον Κρεκούκια αμφίβολο όλα έδειχναν ότι ο ΑΟΠ θα κατέβαινε σε ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι λαβωμένος. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο παρά ένα, προστέθηκε στους απόντες και ο Δημήτρης Μάντζος που δεν κατάφερε να βρεθεί στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα καθώς ανέβασε πυρετό. Η κακοδαιμονία, ωστόσο, στις τάξεις των Αχαιών μετριάστηκε με τον «Ναύαρχο» Κρεκ να δίνει τελικά κανονικά το παρόν και τουλάχιστον να μην αφήνει την ομάδα «ακέφαλη» όσον αφορά το κοουτσάρισμα της. Στη διάθεση του παίκτη-προπονητή του ΑΟΠ Κρεκούκια βρέθηκε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Αντώνης Φουσέκης, ο οποίος καλείται ουσιαστικά να καλύψει το κενό που αφήνει, από ‘δω και πέρα και μέχρι τέλους της σεζόν, ο Γιάννης Λάμπρου στο δεξί άκρο της άμυνας. Ως εκ τούτου λοιπόν κάτω από τα γκολποστ βρέθηκε ο Τριβιζάς ενώ μπροστά του παρατάχθηκαν οι Λάμπρου, Ντοάς και Πάτσης από δεξιά προς αριστερά. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκε κατ’ ανάγκη ο Φουσέκης ελλείψει άλλου ανασταλτικού μέσου έχοντας πλάι του τον Σαραντουλάκη στ’ αριστερά και τον Πατερομιχελάκη στα δεξιά. Ρόλο σέντερ φορ για τους Αιγειράτες ανέλαβε ο Φίλιππος Κρεκούκιας.
Της αμύνης τα παιδιά…
Με την έναρξη της αναμέτρησης η Χαβαλένθια γνωστοποίησε άμεσα τις προθέσεις της και πίεσε τον Παναιγειρατικό ψηλά με στόχο να τον αποδιοργανώσει για να μπει εκείνη πρώτη μπροστά στο σκορ. Μάλιστα, στα πρώτα λεπτά πήρε την κατοχή της μπάλας και ανέβασε την άμυνα της στο μισό γήπεδο με αποτέλεσμα ο ΑΟΠ να μοιάζει σχεδόν μπλοκαρισμένος. Παρ’ όλα αυτά, τα πράγματα σταδιακά άλλαξαν και οι Αχαιοί ξεπέρασαν το αρχικό σοκ βγαίνοντας με αξιώσεις στην επίθεση. Ώσπου την λύση έδωσε από το πουθενά ο Γιάννης Λάμπρου! Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κρεκούκια, οι αμυντικοί απομάκρυναν όπως όπως εκεί όπου καραδοκούσε ο 22χρονος μπακ, ο οποίος χωρίς να το πολυσκεφτεί, με πλήθος παικτών μπροστά του, επιχείρησε μια έξυπνη λόμπα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αφήνοντας σαστισμένους τερματοφύλακα και αμυνομένους. 1-0 και πανηγύρια για το τέρμα του  trelamendi που συνδύασε με πανέμορφο γκολ το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του με τα μελανόλευκα. Η Χαβαλένθια δεν το έβαλε κάτω και ενέτεινε τις προσπάθειες της για την ισοφάριση. Με όπλο την πίεση ψηλά, λίγο αργότερα οδήγησε τους παίκτες του ΑΟΠ σε λάθος και με σουτ ποδοσφαιριστή της εκτός περιοχής μπήκε ξανά στο παιχνίδι κάνοντας το 1-1. Το σκορ όμως δεν θα έμενε για πολύ έτσι. Στα επόμενα λεπτά, ο Παναιγειρατικός θα κερδίσει κόρνερ, στην εκτέλεση του οποίου πήγε ο Φίλιππος Κρεκούκιας. Η σέντρα του στο πρώτο δοκάρι θα έρθει συστημένη στον Ντοά ο οποίος θα καρφώσει την μπάλα, με δυνατή κεφαλιά, στα δίχτυα και θα δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα με 2-1.
Έδειξε έλεος
Στην επανάληψη, οι Αχαιοί μπήκαν με στόχο να διευρύνουν το σκορ και κυρίως να μην αφήσουν τον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να επιστρέψει στο ματς. Πράγματι, η Χαβαλένθια συνέχισε να είναι μαχητική όπως στο α’ μέρος. Στο γήπεδο είχε ήδη περάσει και ο Θανάσης Θωμάς ο οποίος μπήκε με στόχο να βελτιώσει την κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο του κέντρου. Και τελικά, σε μια φάση όπου οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΠ συνδυάστηκαν υποδειγματικά προέκυψε και το τρίτο γκολ. Ο Ντοάς κατέβασε την μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή έπειτα από κόψιμο σε αντίπαλο του και θέλησε να βρει τον Σαραντουλάκη ο οποίος με τη σειρά του την άφησε για τον Κρεκούκια για να την ξαναπάρει πίσω και να πλασάρει ιδανικά στην γωνία για το 3-1. Κάπου εκεί η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει προς το μέρος του νικητή. Το παιχνίδι, όμως, είχε δρόμο ακόμα. Στα λεπτά που ακολούθησαν, ο Παναιγειρατικός έχασε τόσες ευκαιρίες όσες δεν είχε κάνει σε όλο το υπόλοιπο ματς. Κι αυτό γιατί η Χαβαλένθια άφησε απέραντα κενά στην άμυνα της προκειμένου να βγει μπροστά και να πετύχει την μείωση του σκορ. Χαρακτηριστικότερες ευκαιρίες, το άστοχο σουτ σε τετ-α-τετ του Κρεκούκια που παρέλαβε την μπάλα, υπό την πίεση και των αντιπάλων, καθυστερημένα από τον Σαραντουλάκη αλλά και ένα δεύτερο χαμένο τετ-α-τετ με τον Σαραντουλάκη να δέχεται, από πλάγια θέση, έξοχη μπαλιά του Πάτση αλλά να την στέλνει πάνω στον τερματοφύλακα. Πάντως, είναι γεγονός ότι αν έστω κάποιες απ’ όλες τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν είχαν τελειώσει με μεγαλύτερη ψυχραιμία, οι μελανόλευκοι θα είχαν φτάσει σε πολύ πιο άνετη επικράτηση.
Με ατσάλινη θέληση και πείσμα
Το φινάλε της βραδιάς βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Παναιγειρατικού πανευτυχείς για την 3η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα αλλά και ακόμα περισσότερο πεισμωμένους για το ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα που έχουν μπροστά τους. Η ομάδα ναι μεν ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας, όμως μόνο εύκολο δεν φαντάζει να βρεθεί στην προνομιούχο τετράδα κι ενώ υπολείπονται μόλις δύο παιχνίδια για το κλείσιμο του β’ γύρου. Ωστόσο, το κύμα αισιοδοξίας που έφεραν τα τελευταία αποτελέσματα προετοιμάζει τους πάντες για μια μάχη μέχρι τελικής πτώσεως. Συγκίνηση, πάντως, επικρατεί στις τάξεις της ομάδας για την περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες ο Δημήτρης Τσιμπούρης. Μάλιστα, δια στόματος Φίλιππου Κρεκούκια η νίκη απέναντι στη Χαβαλένθια αφιερώνεται στον ίδιο για τις δύσκολες ώρες που περνά και σύσσωμη η ομάδα του εύχεται θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς και ταχεία ανάρρωση για να επιστρέψει και πάλι γερός στην αγωνιστική δράση. Από την άλλη, συναισθηματική φόρτιση υπάρχει και για την αποχώρηση του Γιάννη Λάμπρου όπου βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν για την Νότια Γαλλία και την πόλη Νις στην οποία θα διαμείνει για επαγγελματικούς λόγους για τους επόμενους 6 μήνες χάνοντας όπως και πέρυσι το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου.
Για την ιστορία στην νικηφόρα αναμέτρηση με την Χαβαλένθια αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Ντοάς, Πάτσης, Λάμπρου, Φουσέκης, Σαραντουλάκης, Πατερομιχελάκης, Θωμάς και Μ.Μάντζος ενώ στον πάγκο έμεινε δίχως λεπτά συμμετοχής ο Πέτρος Κατσούρης. Το παρόν στο γήπεδο έδωσαν και οι Αιγαλεώτες Πέτρος Παπανικολάου, Χάρης Πλούμης και Νίκος Μουτάφης. Σκόρερς για την ομάδα μας ήταν οι: Λάμπρου, Ντοάς και Σαραντουλάκης.
Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας οι Foulare To επικράτησαν του Εθνικού Πειραιώς με 4-2 και οι Ballocos του Πήγασου με 4-1. Επόμενο παιχνίδι για τον Παναιγειρατικό είναι αυτό με την πρωτοπόρο ομάδα των Space FC στις 20 Μαρτίου και ώρα 23:00. Σύντομα θα υπάρξει και εκτενές άρθρο σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του γ’ γύρου του πρωταθλήματος.