8 Μαρ 2013

Είναι βαριά...αυτή η φανέλα!!!!



 Τελικά αυτός ο Παναιγειρατικός έχει βαλθεί να τρελάνει όλο το ντουνιά… Με μια εμφάνιση βγαλμένη από τις εποχές των «τελικών» νίκησε τους Foulare To με 2-1 και τους άφησε αποσβολωμένους να ψάχνουν τα πώς και τα γιατί… την ίδια ώρα που ο Ντοάς έστηνε το δικό του προσωπικό πάρτι για την 100στή του συμμετοχή ντυμένος στα μελανόλευκα. Με βάση την εικόνα του αγώνα, το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς οι Αχαιοί απώλεσαν αρκετές ευκαιρίες για να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους και έδειξαν ίσως περισσότερο σεβασμό απ’ αυτόν που απαιτούνταν. Σκόρερς της βραδιάς ο Γρηγόρης Μητρούσης και ο Δημήτρης Τσιμπούρης που πέτυχαν από ένα γρήγορο γκολ σε κάθε ημίχρονο. Για σεμινάριο ήταν η αμυντική γραμμή του ΑΟΠ που ανάγκασε την πιο παραγωγική επίθεση του τουρνουά να κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά στη σεζόν που η ομάδα κατακτά δεύτερο σερί δίποντο, γεγονός που δίνει σαφώς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ενόψει και της συνέχειας του πρωταθλήματος.
Η αρχική 8αδα
Με την αποστολή να είναι καρμπόν αυτής που κατέβασε ο ΑΟΠ μια βδομάδα νωρίτερα απέναντι στον Εθνικό, ελλείψει και του α’ προπονητή Δημήτρη Μάντζου, ο Φίλιππος Κρεκούκιας δεν είχε να σκεφτεί και πολλά. Κάτω από τα δοκάρια, λοιπόν, βρέθηκε ο Φώτης Τριβιζάς με τον Γιώργο Ντοά να δεσπόζει στο κέντρο της άμυνας. Αριστερά και δεξιά του αντίστοιχα τοποθετήθηκαν οι Πάτσης και Λάμπρου συμπληρώνοντας την αμυντική τριάδα ενώ μπροστά τους σε ρόλο αμυντικού μέσου ήταν ο Δημήτρης Τσιμπούρης. Την δεξιά πτέρυγα ανέλαβε ο Φίλιππος Κρεκούκιας και την αριστερή ο Φαίδωνας Πατερομιχελάκης με τον Μητρούση να παίζει στην κορυφή της επίθεσης ως μοναδικός προωθημένος. Στον πάγκο έμειναν οι Πέτρος Κάτσουρης, Μάριος Μάντζος αλλά και ο Σαραντουλάκης που αφίχθη με σχετική καθυστέρηση όπως ακριβώς και στο προηγούμενο ματς. Το παιχνίδι διεξήχθη υπό το βλέμμα και του Πέτρου Παπανικολάου που, λόγω της παρουσίας του Κρεκ στον αγωνιστικό χώρο, βοήθησε αρκετά στον συντονισμό της ομάδας.
Άρχισαν νωρίς τα όργανα
…Και οι διαθέσεις άρχισαν να φαίνονται από νωρίς. Ο Παναιγειρατικός ήταν ορεξάτος και κινητικός, πράγμα που τον βοήθησε να δημιουργήσει και τις πρώτες του ευκαιρίες στο ματς. Σε μια απ’ αυτές ο Μητρούσης θα παραλάβει μπαλιά από τον Λάμπρου και θα πραγματοποιήσει με ψύχραιμο πλασέ το 1-0 βάζοντας την ομάδα σε θέση οδηγού. Οι Foulare To, όπως ήταν λογικό, προσπάθησαν για την ισοφάριση, όμως για κακή τους τύχη βρέθηκαν πάνω σ’ έναν απροσπέλαστο Ντοά καθώς με την συμβολή και των συνεργών του (Λάμπρου και Πάτση) αλλά και τον εξαιρετικό για ένα ακόμα βράδυ Φώτη Τριβιζά αδυνατούσαν να δημιουργήσουν αξιόλογη φάση. Στο σημείο εκείνο πέρασε ο Σαραντουλάκης στο γήπεδο, που αντικατέστησε τον Κρεκούκια για να πάρει ανάσες, και να δώσει ξανά φρεσκάδα στην ομάδα. Λίγο αργότερα, θα χαθεί ιδανική ευκαιρία για τους Αχαιούς να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, όταν ο Τσιμπούρης θα βρει με πάσα ακριβείας τον Σαραντουλάκη στον κενό χώρο. Εκείνος με τη σειρά του θα βγάλει μπαλιά πάρε-βάλε στον Μητρούση που όμως δεν κατάφερε τελικά υπό την πίεση και αντίπαλου αμυντικού να την σπρώξει στα δίχτυα. Σκορ ημιχρόνου 1-0.
Γκολ, εντάσεις και στο τέλος λύτρωση
Το β’ μέρος από πλευράς ενδιαφέροντος αλλά και εξέλιξης ήταν εμφανώς καλύτερο. Κι σ’ αυτό συντέλεσε κυρίως ο Παναιγειρατικός με τον τρόπο που αγωνίστηκε. Το αρχικό μούδιασμα των Foulare To στην επανάληψη δεν έμεινε ούτε στιγμή ανεκμετάλλευτο και με το καλημέρα οι μελανόλευκοι πίεσαν για το δεύτερο γκολ που θα τους έλυνε τα πόδια. Κάτι που δεν άργησε να συμβεί. Εκτέλεση φάουλ από τ’ αριστερά με τον Κώστα Πάτση έφερε όλο τον καλό κόσμο στα αντίπαλα καρέ. Η μπάλα έφτασε στον Τσιμπούρη που, παρά την πολιορκία των αντιπάλων, κατάφερε να κατεβάσει, να δει εστία και να σημαδέψει, σε κλάσματα δευτερολέπτου, γράφοντας με πολύ όμορφο σουτ το 2-0. Ο Παναιγειρατικός ήταν ξεκάθαρα πλέον το αφεντικό. Οι Foulare To είχαν ν’ ανέβουν ένα ολόκληρο βουνό στη συνέχεια και το γκολ τους ταρακούνησε τόσο ώστε ν’ αρχίσουν να επιτίθενται μαζικά. Ώσπου τελικά έδωσαν την απάντηση τους, από στημένη φάση κι εκείνοι. Κερδισμένο κόρνερ τους, εκτελέστηκε στην καρδιά της Αιγειράτικης άμυνας, εκεί όπου ψηλότερα απ’ όλους πήδηξε ποδοσφαιριστής των Foulare To, παίρνοντας την κεφαλιά και έκανε μ’ αυτόν τον τρόπο το 2-1. Η μείωση του σκορ τους έδωσε την ελπίδα ότι μπορούν να επιστρέψουν στο ματς, όμως στην πραγματικότητα αυτό αποδείχθηκε σχεδόν παράλογο με τα μαθήματα αμυντικής λειτουργίας που παρέδιδαν οι μελανόλευκοι. Μάλιστα, ο ΑΟΠ ήταν εκείνος που θα μπορούσε να διευρύνει το σκορ κυρίως μέσα από τις φαρμακερές του αντεπιθέσεις όμως αυτές δεν ολοκληρώθηκαν όπως έπρεπε με αποτέλεσμα ο αγώνας να παραμένει ντέρμπι μέχρι το φινάλε. Μετά το σφύριγμα της λήξης, πάντως, απειλήθηκε γενική σύρραξη όταν απερίσκεπτα ο Σαραντουλάκης ζήτησε τον λόγο από αντίπαλο για βίαιο σπρώξιμο το οποίο δέχτηκε λίγο νωρίτερα επειδή παρεμπόδιζε την εκτέλεση ενός πλαγίου άουτ. Ευτυχώς τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με τους παίκτες του Παναιγειρατικού να φεύγουν χαμογελαστοί για την νέα σπουδαία εμφάνιση και την πολυτιμότερη νίκη που έχουν πάρει ως τώρα στο φετινό πρωτάθλημα.
Ένα αποτέλεσμα ορόσημο
Η νίκη του Παναιγειρατικού, απέναντι σε μια από τις πιο δυνατές ομάδες της διοργάνωσης όπως οι FoulareTo που για πολύ καιρό ήταν ακόμη και πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα, εντάσσεται αυτόματα στα ιστορικά αποτελέσματα των μελανόλευκων καθώς ποτέ μέχρι τώρα στη σεζόν η ομάδα δεν είχε πραγματοποιήσει τόσο μεστή εμφάνιση. Κι αυτό μόνο καλός οιωνός μπορεί να είναι. Άλλωστε, μαζί της συνδυάστηκαν και δύο ακόμη σημαντικά στατιστικά στοιχεία. Η 100στή συμμετοχή του Γιώργου Ντοά αλλά και η 60η νίκη της ομάδας στα γήπεδα της Αθήνας. Αν πάντως, αυτή η βραδιά είχε και κακά μαντάτα (αν μπορεί κανείς να το πει) αυτό δεν είναι άλλο από την δεδομένη αποχώρηση του Γιάννη Λάμπρου από την ομάδα για το υπόλοιπο της σεζόν καθώς σε λίγες μέρες ταξιδεύει με προορισμό την Γαλλία για επαγγελματικούς λόγους αφήνοντας «πληγή ανοιχτή» στο δεξί άκρο της άμυνας. Στο αχαϊκό στρατόπεδο βρίσκονται εδώ και καιρό προς αναζήτηση νέου προσώπου που θα τον αντικαταστήσει καθώς ο ίδιος ο Λάμπρου είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του εδώ και κάποιους μήνες. Λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο ζήτημα θα υπάρξουν σύντομα.
Για την ιστορία την νίκη του Παναιγειρατικού απέναντι στους Foulare To υπέγραψαν οι: Τριβιζάς, Ντοάς, Πάτσης, Λάμπρου, Τσιμπούρης, Κρεκούκιας, Πατερομιχελάκης, Μητρούσης, Σαραντουλάκης ενώ δεν πήραν καθόλου λεπτά συμμετοχής οι Μάριος Μάντζος και Πέτρος Κατσούρης που παρέμειναν στον πάγκο. Στο πλευρό των παικτών του Παναιγειρατικού βρέθηκαν επίσης η καλή φίλη της ομάδας Ιωάννα Βίντο αλλά και ο Νίκος Μουτάφης.