22 Μαρ 2013

Του αξίζει το χειροκρότημα παρά την ήττα




 Θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα… Ο Παναιγειρατικός πάλεψε αλλά τελικά δεν μπόρεσε να αποκομίσει κάτι θετικό από τους πανίσχυρους Space χάνοντας, το βράδυ της Τετάρτης, στο Γήπεδο 1, με σκορ 6-3. Τα πράγματα ήταν εξαρχής δύσκολα αφού η ομάδα υποχρεώθηκε ν’ αγωνιστεί χωρίς ορισμένες πολύ σημαντικές της μονάδες και έγιναν ακόμη δυσκολότερα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0, λίγα λεπτά πριν την λήξη του α’ μέρους, βγαίνοντας ουσιαστικά εκτός αγώνα. Ωστόσο, αντέδρασε με ψυχραιμία και κατέφερε να αποτρέψει τον αντίπαλο απ’ το να φτάσει σε νίκη επιπέδου… α’ γύρου, δείχνοντας θετικά σημάδια για την συνέχεια. Ντεμπούτο με τα μελανόλευκα πραγματοποίησε ο Κώστας Αλεξόπουλος που προστέθηκε πλάι στον νεοαποκτηθέντα Αντώνη Φουσέκη και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει τον δεύτερο ποδοσφαιριστή που θα ενισχύσει την ομάδα μέχρι τέλους της σεζόν (καθώς προβλέψεις σχετικά με την επιστροφή του Τσιμπούρη στους αγωνιστικούς χώρους δεν μπορούν ακόμη να γίνουν).
Η αρχική 8αδα
Όπως ήταν λογικό με δεδομένες τις απουσίες του Λάμπρου και του Τσιμπούρη, οι επιλογές, όσον αφορά τον καταρτισμό του αρχικού σχήματος, δεν ήταν πολλές. Με τον Δημήτρη Μάντζο, άλλωστε, να μένει για μια ακόμη βδομάδα μακριά από την ομάδα, λόγω φόρτου εργασίας, η ευθύνη έπεσε αποκλειστικά πάνω στον «ναύαρχο» Κρεκούκια. Και η αλήθεια είναι πως το έργο του δεν ήταν εύκολο. Αυτός ήταν και ο λόγος που επιστρατεύτηκε και ο πρώην τεχνικός του ΑΟΠ Πέτρος Παπανικολάου να βοηθήσει στο συντονισμό των μελανόλευκων καθώς η κρισιμότητα της αναμέτρησης σε συνδυασμό με το όνομα του αντιπάλου δεν έδινε πολυτέλειες για κάτι διαφορετικό. Έτσι, λοιπόν, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Φώτης Τριβιζάς. Μπροστά από εκείνον, στο κέντρο της άμυνας τοποθετήθηκε ο Ντοάς με τον Κώστα Πάτση στ’ αριστερά του ενώ θέση στο δεξί άκρο της άμυνας, όπως αναμενόταν, πήρε ο Αντώνης Φουσέκης. Ρόλο ανασταλτικών μέσων, με στόχο να θωρακίσουν την ομάδα στη μεσαία γραμμή ανέλαβαν ο Φίλιππος Κρεκούκιας με τον φρέσκο Κώστα Αλεξόπουλο που κλήθηκε να βγάλει ειδική αποστολή ως αντι-Τσιμπούρ. Λίγο πιο μπροστά στον άξονα ήταν ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης με εντολή να κλείνει και προς τ’ αριστερά και τέλος στην κορυφή του σχήματος βρέθηκε ο Γρηγόρης Μητρούσης που επέστρεψε έπειτα από μία βδομάδα απουσίας. Στον πάγκο υπήρχαν επίσης οι λύσεις του Θανάση Θωμά και του Μάριου Μάντζου.
Άτυχος στο ξεκίνημα του
Για να μπορέσει κανείς να σταθεί απέναντι στους Space, την αδιαμφισβήτητα καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος, χρειάζεται και λίγη τύχη. Και δυστυχώς ο Παναιγειρατικός δεν την είχε με το μέρος του. Ύστερα από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά όπου οι Αχαιοί βρέθηκαν με αξιώσεις μπροστά από την εστία των αντιπάλων και έγιναν απειλητικοί σε μια-δυο περιπτώσεις, το σκηνικό θύμισε κάτι από τον αγώνα του α’ γύρου. Οι Space ξεδίπλωσαν στο γήπεδο το γνώριμο στιλ παιχνιδιού τους, με αλλεπάλληλους συνδυασμούς και κατοχή της μπάλας, και κατάφεραν ν’ ανοίξουν την μελανόλευκη άμυνα παίρνοντας πρώτοι το προβάδισμα. Με το 1-0 να είναι γεγονός, τα πράγματα δυσκόλεψαν βαθμιαία για τον ΑΟΠ που δεν είχε την ψυχολογία υπέρ του ενώ απλοποιήθηκαν ιδιαίτερα για τον αντίπαλο. Ακολούθησε ένα δεύτερο τέρμα ως αποτέλεσμα της ικανότητας του αντίπαλου επιθετικού ο οποίος έβαλε πλάτη τον Ντοά και με όμορφη ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες του Παναιγειρατικού έδειχναν σαστισμένοι στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο και χρειαζόταν πλέον κάτι δραστικό που θα τους αφυπνίσει για να μπουν ξανά στον αγώνα. Σ’ αυτό, εξυπηρέτησε και το τάιμ άουτ που κάλεσε εσπευσμένα ο Πέτρος Παπανικολάου από τον πάγκο. Επιστρέφοντας στο γήπεδο, όμως, και πριν καλά καλά προλάβουν να αντιδράσουν, οι μελανόλευκοι θα δεχτούν και νέο χτύπημα, αυτή τη φορά για το 3-0, έπειτα από σουτ εκτός περιοχής. Η αναμέτρηση είχε ήδη πάρει αρνητική τροπή με τον Παναιγειρατικό να βρίσκεται στα σχοινιά από πολύ νωρίς. Ώσπου, λίγο πριν την ανάπαυλα θα έρθει επιτέλους η απάντηση. Σε γέμισμα του Τριβιζά από την μια περιοχή στην άλλη, η μπάλα θα φτάσει στον Μητρούση ο οποίος θα σκοράρει με γυριστή κεφαλιά και θα μειώσει, σχεδόν στη λήξη του ημιχρόνου, σε 3-1.
Έδειξε φιλότιμο
Η υπεροχή των Space συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος καθώς διατήρησαν την κυκλοφορία της μπάλας, με τον Παναιγειρατικό να προσπαθεί να βασιστεί στις αντεπιθέσεις. Δυστυχώς , όμως, οι προσπάθειες δεν καρποφόρησαν στα πρώτα λεπτά, κυρίως λόγω λανθασμένων επιλογών και ανούσιων ατομικών ενεργειών. Και ως φυσική εξέλιξη, οι Space δεν θα άφηναν τον ΑΟΠ ατιμώρητο διαμορφώνοντας σύντομα το σκορ στο 4-1. Στον αγωνιστικό χώρο πέρασε ο Θανάσης Θωμάς με τον Μητρούση να αποσύρεται προσωρινά και από προσπάθεια του DoubleTh θα προέλθει το δεύτερο τέρμα του ΑΟΠ στο παιχνίδι. Λίγο μπροστά από τον χώρο του κέντρου, οι Αχαιοί θα κερδίσουν φάουλ, στην εκτέλεση του οποίου θα πάει ο Κώστας Πάτσης. Η μπάλα θα φτάσει στον μαρκαρισμένο Θωμά ο οποίος όμως κατάφερε να βρει τον Κρεκούκια που με μακρινό σουτ εκτός περιοχής θα σκοράρει για το 4-2. Στη συνέχεια, για ανεξήγητο λόγο, θα δημιουργηθεί συμπλοκή εκτός φάσης, μεταξύ του Θανάση Θωμά και ποδοσφαιριστή των Space, με τον 25χρονο μέσο του ΑΟΠ να μένει με σκισμένη φανέλα, και τον διαιτητή του αγώνα να αποβάλλει τελικά και τους δυο ποδοσφαιριστές με κόκκινή κάρτα.
Έπειτα από το αναγκαστικό δίλεπτο όπου οι ομάδες αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο, για λογαριασμό του Παναιγειρατικού θα επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο και πάλι ο Μητρούσης. Τα πολυβόλα των αντιπάλων όμως δεν έλεγαν να σωπάσουν… Νέα επίθεση από τα άκρα θα βρει τους Αχαιούς αποδιοργανωμένους και θα τους φέρει σε δεινή θέση με το κοντέρ να φτάνει πια στο 5-2. Στιγμές αργότερα, αμυντικός των αντιπάλων θα κάνει γύρισμα στον τερματοφύλακα ο οποίος θα πιάσει την μπάλα αντικανονικά με τα χέρια υπό την πίεση και του Μητρούση, γεγονός που υποδείχθηκε σωστά ως έμμεσο φάουλ. Στην εκτέλεση, Σαραντουλάκης και Κρεκούκιας συνδυάστηκαν έξυπνα με τον τελευταίο να κάνει την ασίστ για τον Πάτση που με σουτ στη γωνία διαμόρφωσε το 5-3. Απέμεναν, πλέον, ελάχιστα λεπτά και παρά την αξιόλογη προσπάθεια σχεδόν τίποτα δεν μπορούσε ν’ αλλάξει. Αυτοί που είχαν τον τελευταίο λόγο ήταν οι Space που λίγο πριν την λήξη ελίχθηκαν από αριστερά και με κοντινό σουτ πέτυχαν το 6ο τους γκολ στο παιχνίδι και ουσιαστικά έδωσαν στον Παναιγειρατικό την χαριστική βολή.
Τίποτα δεν έχει κριθεί
Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να μην ήταν το επιθυμητό στο στρατόπεδο της Αιγείρας, όμως αυτό μόνο πικρία δεν πρέπει ν’ αφήνει. Κι αυτό γιατί η ομάδα αντέδρασε θετικά (κυρίως στο δεύτερο μέρος) και κόντραρε στο μέτρο του δυνατού έναν εξαιρετικό αντίπαλο, κάτι που σαφώς δεν είχε γίνει τόσο στον α’ γύρο όσο και σε αρκετές αντίστοιχες περιπτώσεις στις οποίες έχει βρεθεί φέτος ο ΑΟΠ. Τα καλά νέα, ωστόσο, ήρθαν από αλλού. Κι αυτά ήταν η ήττα των Ballocos από τους FoulareTo με 6-2 όπου κρατάει ζωντανή την ομάδα , έστω και με μικρές ελπίδες, στο κυνήγι της 4ης θέσης. Οι Αχαιοί περιμένουν ένα μικρό θαύμα πλέον καθώς οφείλουν να νικήσουν τους Ballocos στον επόμενο αγώνα αλλά πριν απ’ αυτό επιζητούν και ήττα τους στον αγώνα που χρωστούν ενάντια στην Χαβαλένθια, ώστε να κόψουν εκείνοι το νήμα του β’ γύρου ως 4οι , γεγονός πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Κατά τ’ αλλά, ηρωικός ήταν ο Δημήτρης Τσιμπούρης που έδωσε το παρόν στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα, παρ’ ότι πρόσφατα εγχειρισμένος, δείχνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο διακριτικά την συμπαράσταση του στην ομάδα και εμψυχώνοντας τις προσπάθειες των συμπαικτών του.
Για την στατιστική στην αναμέτρηση Παναιγειρατικού-Space αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Ντοάς, Φουσέκης, Πάτσης, Αλεξόπουλος, Κρεκούκιας, Σαραντουλάκης, Μητρούσης και Θωμάς. Στον πάγκο χωρίς ν’ αγωνιστεί έμεινε ο Μάριος Μάντζος. Πέραν του Πέτρου Παπανικολάου και του Δημήτρη Τσιμπούρη, στον πάγκο των Αχαιών βρέθηκαν επίσης και ο πάντα πιστός Αιγειράτης Χάρης Πλούμης με την σύντροφο του Πέννυ αλλά και ο Νίκος Μουτάφης. Σκόρερς για τον ΑΟΠ ήταν οι: Μητρούσης, Κρεκούκιας, Πάτσης.