29 Μαρ 2014

Έβαλε το νερό στ’ αυλάκι…!

Ένα πολύ σημαντικό δίποντο πρόσθεσε στο ενεργητικό του χθες βράδυ ο Παναιγειρατικός που κέρδισε την Παρτουζάν Βελιγραδίου στο γήπεδο 1 του Ελαιώνα με 6-3 και βρίσκεται πλέον ένα βήμα από την επίτευξη του πρώτου στόχου της φετινής σεζόν που δεν είναι άλλος από την κατάληψη μιας θέσης στην τελική 4άδα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Οι αχαιοί παρατάχθηκαν πάνοπλοι εν’ όψει ενός εκ των κρισιμότερων ραντεβού της χρονιάς, την ώρα που οι αντίπαλοι πλήττονταν από σοβαρές ελλείψεις και μόλις και μετά βίας συμπλήρωσαν τελικά αποστολή με 7 ποδοσφαιριστές! Με αριθμητική υπεροχή από το ξεκίνημα, ο Παναιγειρατικός δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και πατώντας ελάχιστα το γκάζι, λίγο μετά τα μισά του α’ ημιχρόνου, «καθάρισε» την υπόθεση νίκη δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στον χαρακτήρα του ντέρμπι που είχε η αναμέτρηση. Τρία γκολ για λογαριασμό των μελανόλευκων, πέτυχε ο Δημήτρης Μοτσάκος (σκοράροντας το δεύτερο χατ-τρικ του στην φετινή σεζόν), ένα ο Φώτης Τριβιζάς με χτύπημα πέναλτι (που έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΑΟΠ που σκοράρει ως τερματοφύλακας), ένα ο Κώστας Πάτσης ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο τιμώμενος της βραδιάς Φίλιππος Κρεκούκιας στην 100στή του εμφάνιση με τα μελανόλευκα ο οποίος σημείωσε το τελευταίο γκολ του αγώνα. Η «Μαύρη Αρμάδα» είναι πλέον μόνη 4η στον βαθμολογικό πίνακα (αφήνοντας 5η την Παρτουζάν), ωστόσο τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά καθώς οι δυο ομάδες διασταυρώνουν και πάλι τα ξίφη τους την αμέσως επόμενη εβδομάδα με τις ισορροπίες να παραμένουν αρκετά εύθραυστες.

Η αρχική 8άδα
Το έβλεπες και δεν το πίστευες… οι αχαιοί κατέβαιναν για πρώτη φορά, μετά τις 10 Ιανουαρίου και τον αγώνα με την Dopa Juniors, με 11μελή αποστολή και αυτό ήταν ένα πρώτο δείγμα του πως αντιμετωπίζονταν, στις τάξεις του ΑΟΠ, η μάχη με την Παρτουζάν. Η ομάδα είχε πολλές επιστροφές μαζεμένες κι αυτό αποτέλεσε έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για τον παίκτη-προπονητή των μελανόλευκων Φίλιππο Κρεκούκια σε μια σπουδαία συγκυρία για τον ίδιο καθώς ετοιμαζόταν να μπει στο «κλειστό κλαμπ των 100στάρηδων» στα πρωταθλήματα της Αττικής. Κάτω από τα γκολπόστ, λοιπόν, βρέθηκε ο Φώτης Τριβιζάς με τους Λάμπρου, Ντοά και Φιριππή (στην επιστροφή του μετά τις 7/2) να παρατάσσονται μπροστά του από δεξιά προς τ’ αριστερά. Το κέντρο «γέμιζαν» με την παρουσία τους ο Αντώνης Φουσέκης στον άξονα, ο Δημήτρης Τσιμπούρης στην δεξιά πτέρυγα και ο Κώστας Πάτσης στην αριστερή. Για μια ακόμη φορά, την κορυφή της επίθεσης αναλάμβανε ο Δημήτρης Μοτσάκος. Στον πάγκο μαζί με τον «ναύαρχο» βρέθηκαν τόσο ο Μάριος Μάντζος  που επέστρεψε μετά από έναν αγώνα απουσίας, όσο και ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης ο οποίος, μετά τον τραυματισμό του τον Φεβρουάριο, δεν είναι ακόμη σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας.

Όταν «πάτησε το γκάζι»…
Με δεδομένο ότι οι αντίπαλοι θα αγωνίζονταν στην αναμέτρηση με παίκτη λιγότερο λόγω αδυναμίας να συμπληρώσουν 8άδα, η πλάστιγγα έγερνε από την μεριά του Παναιγειρατικού πριν καν δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα. Αυτό φάνηκε και έμπρακτα, όταν στην πρώτη μόλις φάση του αγώνα ο Πάτσης βρήκε τον Μοτσάκο μέσα στην περιοχή κι εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει με ωραίο σουτ το 1-0. Προβάδισμα για τον ΑΟΠ με το καλήμερα και όλα έμοιαζαν ιδανικά για μια άκρως μελανόλευκη βραδιά. Ο «βομβιστής» των αχαιών έδειχνε πολύ ζωηρός και ελάχιστες στιγμές αργότερα θα έχει νέο σουτ στο δοκάρι. Όμως κάπου εκεί οι ασφάλειες έπεσαν αυτόματα. Η Παρτουζάν, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα πήρε χώρο στο γήπεδο και εκμεταλλεύτηκε την χαλάρωση στην αχαϊκή πλευρά. Ανέλπιστα, λοιπόν, με έξυπνο μακρινό σουτ επιτιθέμενου ποδοσφαιριστή της θα αιφνιδιάσει και θα πετύχει την ισοφάριση. 1-1 και όλα απ’ την αρχή. Ο Κρεκούκιας φανερά δυσαρεστημένος από την εικόνα της ομάδας προέβη άμεσα σε αλλαγές προσώπων. Από τον αγωνιστικό χώρο αποσύρθηκαν προσωρινά οι Λάμπρου και Φουσέκης ενώ θέση στο γήπεδο πήραν οι Μ.Μάντζος και Σαραντουλάκης.

Η μετατόπιση του Τσιμπούρη στον άξονα τον έφερε και πάλι στη δράση ενώ ο δραστήριος Μοτσάκος ανέβασε ρυθμούς με σκοπό ο ΑΟΠ να αποκτήσει ξανά την πρωτοβουλία. Και πράγματι, ο δαιμόνιος νεαρός φορ «έκλεψε» την μπάλα λίγο μπροστά από τον χώρο του κέντρου και βρίσκοντας απέραντα κενά στην άμυνα της Παρτουζάν φρόντισε να τελειώσει μόνος του την φάση και να κάνει το 2-1 υπέρ των μελανόλευκων. Δεν θα περάσουν παρά μόνο μερικά λεπτά και ο Μοτσάκος θα είναι πρωταγωνιστής σ’ ένα ακόμη γκολ. Σε προσπάθεια του Τσιμπούρη να τον βρει στην περιοχή, η μπάλα θα προσκρούσει πάνω σε αμυνόμενους και θα φτάσει σε αυτόν αιφνιδιάζοντας και τον τερματοφύλακα που βρισκόταν εκτός εστίας. Ο Μότσι έχοντας πλάτη στην μπάλα επιχείρησε ενστικτωδώς ένα πανέμορφο τακουνάκι και την έστειλε στα δίχτυα πετυχαίνοντας εντυπωσιακό χατ-τρικ πριν συμπληρωθεί το α’ μέρος. Απέμενε λίγος χρόνος για την ανάπαυλα και οι αχαιοί θα φτάσουν και σε τέταρτο τέρμα όταν ο Μότσι θα κερδίσει πέναλτι σε χέρι αντιπάλου μέσα στην περιοχή και θα παραχωρήσει την εκτέλεση στον…Τριβιζά. Ο τερματοφύλακας του ΑΟΠ έστησε την μπάλα, πήρε φόρα και δεν λάθεψε. 4-1 και για πρώτη φορά παίκτης που αγωνίζεται κάτω από τα δοκάρια χρίζεται σκόρερ σε επίσημο αγώνα της ομάδας!

Συντήρηση δυνάμεων και αποθέωση για «Κρεκ»
Έχοντας ένα ισχυρό προβάδισμα υπέρ τους πλέον, οι μελανόλευκοι μπήκαν στο β’ μέρος με πολύ λιγότερο άγχος. Θέση στον αγωνιστικό χώρο πήρε ο «ναύαρχος» Κρεκούκιας υπό τις επιδοκιμασίες των συμπαικτών του με τον Μοτσάκο, που είχε κάνει την «δουλειά», να κατευθύνεται για ανάσες στον πάγκο. Οι αντίπαλοι, που προς τιμήν τους δεν έλεγαν να πετάξουν λευκή πετσέτα, μείωσαν έπειτα από ολιγωρία των αμυνομένων του Παναιγειρατικού σε 4-2 και προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Όμως η αντίδραση αυτή δεν ήταν αρκετή. Κι αυτό γιατί οι αχαίοι είχαν έτοιμη απάντηση με τον Πάτση. Ο αρχηγός εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην άμυνα της Παρτουζάν και με κοντινό πλασέ νίκησε τον αντίπαλο κίπερ γράφοντας το 5-2 και τελειώνοντας ουσιαστικά τον αγώνα. Τίποτα δεν άλλαξε σχεδόν μέχρι το φινάλε ώσπου οι Παρτουζάνοι κατάφεραν να πετύχουν και 3ο τέρμα στη βραδιά μειώνοντας εκ νέου σε 5-3 δίχως βλέψεις για κάτι παραπάνω στο μόλις 1 λεπτό που απέμενε. Αυτός που έλειπε από τους σκόρερς για να τελειώσει ιδανικά αυτή η βραδιά ήταν ο Φίλιππος Κρεκούκιας ο οποίος ήθελε το γκολ για ευνόητους λόγους. Και η μπάλα δεν του χάλασε το χατίρι. Ο Κρεκ βρέθηκε εντός περιοχής στην τελευταία φάση του αγώνα και πλάσαρε σε τετ-α-τετ για το τελικό 6-3 γιορτάζοντας με τον πλέον κατάλληλο τρόπο τις 100 συμμετοχές.

Με ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση
Η λήξη του αγώνα βρήκε τους παίκτες του Παναιγειρατικού χαρούμενους μεν για την υπερπολύτιμη νίκη απέναντι σ’ έναν από τους βασικούς διεκδικητές της 4ης θέσης, με χαμηλούς τόνους δε, καθώς η αποστολή τους ολοκληρώθηκε μόνον κατά το ήμισυ. Όλα πλέον κρίνονται στον αγώνα που ακολουθεί ενάντια στην Παρτουζάν Βελιγραδίου (για τον β’ γύρο αυτή τη φορά) όπου με νέα νίκη οι αχαιοί ρίχνουν τον αντίπαλο τους στο καναβάτσο ενώ κρυφοκοιτάζουν και την 3η θέση για την οποία διατηρούν αρκετές πιθανότητες. Κι αυτό γιατί μία νίκη αρκεί για να ξεπεράσουν την προπορευόμενη ομάδα των Άμπαλων που έχει ήδη ολοκληρώσει το πρόγραμμα της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και προηγείται του ΑΟΠ μόλις έναν βαθμό. Είναι εύκολα αντιληπτό λοιπόν ότι η ερχόμενη αναμέτρηση είναι το ματς-κλειδί της φετινής σεζόν για την «Μάυρη Αρμάδα».

Για την ιστορία στην νίκη του ΑΟΠ απέναντι στην Παρτουζάν Βελιγραδίου αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Ντοάς, Λάμπρου, Φιριππής, Φουσέκης, Τσιμπούρης, Πάτσης (c), Μοτσάκος, Μ.Μάντζος, Σαραντουλάκης, Κρεκούκιας. Τα έξι τέρματα της ομάδας σημείωσαν οι: Μοτσάκος (3), Τριβιζάς (π), Πάτσης, Κρεκούκιας. Στον αγώνα παρευρέθηκαν και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Χαρης Πλούμης και Μανώλης Πάπαντωνάκης οι οποίοι και χειροκρότησαν τις προσπάθειες των παικτών.

Η επόμενη αναμέτρηση του Παναιγειρατικού με αντίπαλο και πάλι την Παρτουζάν Βελιγραδίου είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή 4/4 και ώρα 22:00 στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα.