15 Μαρ 2014

Δεν αρκούσε η αυτοθυσία…

Κόντρα σε τόσες αντιξοότητες δεν γίνεται να μην λυγίσεις… Ο Παναιγειρατικός πάλεψε, ήταν εξαιρετικός για ένα ημίχρονο απέναντι στην πυραυλοκίνητη Ρόμα, όμως με τις πιθανότητες εναντίον του, υπέστη ολική καθίζηση στην επανάληψη και τελικά γνώρισε την ήττα στο γήπεδο 1 του Ελαιώνα με σκορ 6-4.  Η αντίπαλος των αχαιών έβαλε φρένο στο αήττητο σερί τους και έγινε η πρώτη ομάδα που κατάφερε να τους κερδίσει για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα σε ισάριθμους αγώνες χωρίς ωστόσο να προκαλέσει τον φόβο. Οι μελανόλευκοι παρουσιάστηκαν στο γήπεδο με 8αμελή αποστολή και με απουσία της τελευταίας στιγμής τον κεντρικό τους οπισθοφύλακα Γιώργο Ντοά, κάτι που σαφώς επηρέασε την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Τα τέρματα του ΑΟΠ σημειώσαν ο Δημήτρης Μοτσάκος (δις), ο Φίλιππος Κρεκούκιας (στην επιστροφή του στην δράση έπειτα από σχεδόν 2 μήνες) και ο Αντώνης Φουσέκης. Πλέον όλοι στρέφουν την προσοχή τους στους τελευταίους τέσσερις τελικούς που ακολουθούν μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος όπου η «Μαύρη αρμάδα» πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν για να διατηρήσει την 4η θέση που κατέχει για την ώρα και οδηγεί με πλεονέκτημα στους νοκ-άουτ αγώνες των play off.

Η αρχική 8άδα
Για να έχεις ελπίδες απέναντι στην ομάδα που ξεκίνησε την διοργάνωση με μια εντυπωσιακή επίδοση 10 νικών στις πρώτες 10 αναμετρήσεις της πρέπει αν μη τι άλλο να παραταχθείς πλήρης. Ο Παναιγειρατικός, δυστυχώς, αυτό δεν μπορούσε να το έχει εξαρχής και τα προβλήματα αμβλύνθηκαν περισσότερο όταν, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, έγινε γνωστό ότι θα απουσιάζει και ο θηριώδης σέντερ μπακ Γιώργος Ντοάς. Ως εκ τούτου οι αιγειράτες παρατάσσονταν στο μεγάλο ραντεβού δίχως αναπληρωματικούς αφού την αποστολή συνέθεταν μόλις 8 ποδοσφαιριστές. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Φώτης Τριβιζάς ενώ θέση κεντρικού αμυντικού σε ρόλο αντι-Ντοά πήρε για πρώτη φορά φέτος ο Αντώνης Φουσέκης. Στα δεξιά του βρέθηκε ο Γιάννης Λάμπρου την ώρα που το αριστερό άκρο έπεφτε στην ευθύνη του αρχηγού Κώστα Πάτση. Τον δύσκολο ρόλο της σκούπας στη μεσαία γραμμή ανέλαβε ο παίκτης-προπονητής του ΑΟΠ Φίλιππος Κρεκούκιας (ο οποίος αρχικά δεν υπολογιζόταν για το αρχικό σχήμα λόγω της αποχής του από τα γήπεδα) με στηρίγματα στο πλάι τον Δημήτρη Τσιμπούρη δεξιά και τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη από αριστερά που συνεχίζει να μην βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας μετά τον τραυματισμό του και ρίσκαρε την συμμετοχή του. Την κορυφή της επίθεσης συμπλήρωνε ο πληθωρικός Δημήτρης Μοτσάκος.

Επιβραβεύθηκε το καλό στήσιμο
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναιγειρατικό. Άψογο στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο και αντεπιθέσεις-φωτιά που δημιουργούσαν μπελάδες στην φύσει «επιθετική» άμυνα της Ρόμα. Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι οι μελανόλευκοι κυριάρχησαν στα πρώτα λεπτά και δεν άργησαν να ανταμειφθούν. Ύστερα από κάποιες προειδοποιητικές ευκαιρίες, ο Γιάννης Λάμπρου που κινούνταν από δεξιά θα επιχειρήσει μια φοβερής έμπνευσης σέντρα στο δεύτερο δοκάρι εκεί που κινούνταν ο Μότσακος και ο αντάρτης του ΑΟΠ… δεν την άφησε να περάσει έτσι. Με καρφωτή κεφαλιά από κοντά την έστειλε στα δίχτυα και έγραψε το 1-0. Οι αντίπαλοι αιφνιδιάστηκαν και άρχισαν να επιδίδονται σε μια φλύαρη κατοχή μπάλας που τους έδινε την ψευδαίσθηση ότι κουμαντάρουν το παιχνίδι και ενίοτε τους οδηγούσε σε κάποια μακρινά σουτ. Η πραγματικότητα όμως ήταν διαφορετική. Ο πολύ κεφάτος Τσιμπούρης που είχε προκαλέσει ουκ ολίγα ρήγματα με τις ατομικές του ενέργειες και τις έξυπνες μεταβιβάσεις του βρήκε (με διπλή προσπάθεια) από δεξιά τον Μοτσάκο στην καρδιά της περιοχής κι εκείνος αφού στόπαρε έξοχα την μπάλα, πλάσαρε τον αντίπαλο γκολκίπερ τινάζοντας τα δίχτυα για δεύτερη φορά. 2-0 και οι αχαιοί.. έστω για λίγο ένιωθαν σαν ρωμαίοι αυτοκράτορες! Η συνέχεια του πρώτου μέρους βρήκε τον Παναιγειρατικό να μπαλώνει κάθε τρύπα προς την εστία μέχρι να έρθει η απροσδόκητη μείωση του σκορ. Ο Σαραντουλάκης υπέπεσε σε «ανύπαρκτο» φάουλ στο χώρο του κέντρου και από την στημένη μπάλα προκλήθηκε συνωστισμός στην περιοχή του ΑΟΠ. Έπειτα από βαθύ γέμισμα σε αυτήν και αλλεπάλληλες κόντρες επιτιθέμενος παίκτης της Ρόμα θα βρεθεί με την μπάλα πάνω στη γραμμή και απλώς θα την σπρώξει στα δίχτυα για το 2-1. Αυτό έμελλε να είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Η απόλυτη κατάρρευση στην επανάληψη
Αυτό που ακολούθησε στην επανάληψη δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα που έδειξε ο Παναιγειρατικός στο πρώτο μέρος. Η Ρόμα κατάφερε απρόσμενα να μπει ξανά στο ματς και απέκτησε ψυχολογία την ώρα που οι αχαιοί προσπαθούσαν να βρουν και πάλι τα πατήματα τους. Και δυστυχώς τα κακά μαντάτα δεν άργησαν. Βαθύ γέμισμα στο κέντρο της άμυνας του ΑΟΠ έδωσε την ευκαιρία σε επιτιθέμενο παίκτη να πιάσει ανενόχλητος την κεφαλιά και να ισοφαρίσει σε 2-2. Πριν προλάβουν να συνειδητοποιήσουν ότι ισοαφαρίστηκαν οι μελανόλευκοι δέχτηκαν σχεδόν αμέσως και νέο πλήγμα με πανομοιότυπο τρόπο. 3-2 και από τον παράδεισο… στην κόλαση μέσα σε λίγα λεπτά. Τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν αισθητά βλέποντας τον δαιμονιώδη ρυθμό που είχε αποκτήσει το παιχνίδι της Ρόμα. Ο σχεδόν… ανήμπορος Σαραντουλάκης γύρισε στα μπακ την ώρα που προωθούνταν στα χαφ ο Πάτσης ενώ προέκυψε και δεύτερη εσωτερική αλλαγή με τον Μοτσάκο να αναλαβάνει χρέη σέντερ μπακ απελευθερώνοντας τον Φουσέκη που πήρε θέση στο κέντρο. Το κρέσεντο των αντιπάλων δεν έλεγε όμως να σταματήσει. Έτσι, λίγο αργότερα βρέθηκαν με 4-2 μπροστά στο σκορ παραβιάζοντας για 3η φορά την εστία του Τριβιζά μέσα σε λίγα λεπτά. Ο επιθετικός της Ρόμα που νικούσε στον αέρα κάθε παίκτη του Παναιγειρατικού βρήκε την ευκαιρία να σκοράρει με νέα κεφαλιά από τα πλαγία πηδώντας πάνω από τον Σαραντουλάκη και έγραψε και το 5-2. Η κατάσταση είχε αρχίσει να ξεφεύγει αρκετά, όμως ο πολύς «ναύαρχος» Κρεκούκιας ανέλαβε την ευθύνη να εξορθολογίσει κάπως την διαφορά και μείωσε σε 5-3 με κεφαλιά έπειτα από σέντρα που δέχτηκε από τα πλάγια. Το αντίπαλο μένος, ωστόσο, συνεχίστηκε και οι μελανόλευκοι δέχτηκαν και έκτο τέρμα (ξανά από τον επιτιθέμενο κεφαλοσφαιριστή των ρωμαίων) που σκόραρε την τέταρτη κεφαλιά του στον αγώνα. Αυτός που διαμόρφωσε το τελικό σκορ ήταν ο Φουσέκης που προωθήθηκε στην αντίπαλη περιοχή και αφού είδε εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα ύστερα από αρχικό σουτ που του είχε γίνει πλάσαρε μειώνοντας σε 6-4.

Ανάγκη συσπείρωσης ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Ήττες όπως αυτή με την Ρόμα δεν αποτελούν αιτία για απογοήτευση. Τουναντίον, δίνουν κίνητρο για βελτίωση και μεγαλύτερη προσπάθεια να φτάσει η ομάδα στο επιθυμητό επίπεδο. Και προς τα εκεί στρέφονται άπαντες πλέον στο μελανόλευκο στρατόπεδο καθώς δεν υπάρχει χρόνος να κοιτάζουν πίσω. Μπορεί το αήττητο των τελευταίων αγώνων να έσπασε, έστω και κατ’ αυτόν τον τρόπο, όμως αν ο ΑΟΠ στην κρισιμότερη καμπή του πρωταθλήματος, στην οποία ήδη βαδίζει, παραταχθεί συσπειρωμένος και αφοσιωμένος στο στόχο του όλα είναι εφικτά. Παρτουζάν Βελιγραδίου (σε δύο αναμετρήσεις), Μπαρχελώνα και Dopa Juniors περιμένουν στο πρόγραμμα που ακολουθεί και απ’ αυτές τις αναμετρήσεις θα κριθούν πλέον τα πάντα όσον αφορά το πλασάρισμα της «Μαύρης αρμάδας» στην τελική κατάταξη.

Για την στατιστική στην αναμέτρηση του Παναιγειρατικού κόντρα στην Ρόμα αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Φουσέκης, Λάμπρου, Πάτσης (c), Κρεκούκιας, Τσιμπούρης, Σαραντουλάκης, Μοτσάκος. Τα τέρματα του ΑΟΠ σκόραραν οι: Μοτσάκος (2), Κρεκούκιας, Φουσέκης. Στο πλευρό των παικτών της ομάδας βρέθηκε και ο πρώην τεχνικός του Παναιγειρατικού και νυν μέλος της διοίκησης Πέτρος Παπανικολάου καθώς και ο Θανάσης Θωμάς που βρέθηκε στον Ελαιώνα με πολιτικά.


Την επόμενη Παρασκευή 21/3 οι άνθρωποι του Παναιγειρατικού έχουν ενημερωθεί ότι αγωνίζονται στις 22:00, ωστόσο ο αντίπαλος δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο να μην διεξαχθεί αγωνιστική για τους αχαιούς εάν κάνουν χρήση του ρεπό που τους απομένει.