8 Μαρ 2014

Έμεινε όρθιος…

Σε μια αναμέτρηση όπου ο Παναιγειρατικός δεν μπόρεσε να δείξει την καλή εικόνα των προηγούμενων εμφανίσεων του, απέφυγε τελικά τα χειρότερα και αναδείχθηκε ισόπαλος με την σκληροτράχηλη ομάδα των Άμπαλων με 1-1. Οι μελανόλευκοι υπέφεραν για μια ακόμη φορά από τις απουσίες, κάτι που φάνηκε έντονα στο χθεσινό ντέρμπι. Παρ’ όλα αυτά ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο τους για ένα ημίχρονο και κατάφεραν να το πιστοποιήσουν εμπράκτως με το γκολ του Δημήτρη Τσιμπούρη. Δυστυχώς, όμως, η έλλειψη φρεσκάδας και οι περιορισμένες εναλλακτικές λύσεις οδήγησαν τον αντίπαλο, στην επανάληψη, στο να εντείνει την πίεση και να πετύχει την ισοφάριση λίγο πριν το φινάλε. Δεδομένων των συνθηκών, το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, ωστόσο  οι αχαιοί δεν έχουν λόγο να απογοητεύονται καθώς βρίσκονται ακόμη ζωντανοί στο κυνήγι του στόχου που δεν είναι άλλος από την κατάληψη μιας θέσης στην τελική τετράδα του πρωταθλήματος. Το σερί νικών του Παναιγειρατικού μπορεί να σταμάτησε, η ομάδα όμως διατηρεί το αήττητο για πέμπτο συνεχές παιχνίδι εντός αγωνιστικού χώρου με την τελευταία ήττα να παραμένει αυτή  από την πρωτοπόρο Ρόμα στις 17 Ιανουαρίου.

Η αρχική 8άδα
Τα προβλήματα ήταν πολλά. Κι αυτό ήταν γνωστό πολύ πριν την έναρξη της χθεσινής βραδιάς. Με εξολοκλήρου απόντες τους παίκτες-προπονητές της ομάδας Φίλιππο Κρεκούκια και Δημήτρη Μάντζο αλλά και τους Γιάννη Λάμπρου και Τάκη Φιριππή από τα μπακ, οι επιλογές περιορίζονταν αρκετά όσον αφορά τον καταρτισμό του αρχικού σχήματος. Το παρόν πάντως δήλωσε ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης που, παρ’ ότι δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως από το πρόσφατο διάστρεμμα που υπέστη στο αριστερό του πόδι, ρίσκαρε την συμμετοχή του. Επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους και για τον Φώτη Τριβιζά έπειτα από 6 βδομάδες, ωστόσο εκείνος βρισκόταν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας. Ως εκ τούτου οι αχαιοί παρέταξαν κόντρα στην ομάδα των Άμπαλων τον Τριβιζά κάτω από τα γκολπόστ, τους Φουσέκη, Ντοά και Μάριο Μάντζο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα ενώ στην μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Πάτσης και Σαραντουλάκης στις πτέρυγες από αριστερά και δεξιά αντίστοιχα πλαισιώνοντας τον Τσιμπούρη που κινούνταν στον άξονα. Αιχμή του δόρατος για τους αιγειράτες αποτέλεσε ξανά ο Δημήτρης Μοτσάκος ύστερα από απουσία ενός αγώνα. Μοναδική εναλλακτική λύση στον πάγκο έδινε ο Φαίδων Πατερομιχελάκης.

Ήταν ΑΟΠ στο α’ μέρος
Οι αχαιοί ξεκίνησαν την αναμέτρηση με τον αέρα των τεσσάρων συνεχόμενων νικών τους από τις οποίες προέρχονταν. Κακά τα ψέματα πάντως. Οι Άμπαλοι δεν έδιναν την εντύπωση ότι θα παραδίδονταν τόσο εύκολα. Διόλου τυχαίο άλλωστε ήταν το γεγονός ότι βρίσκονταν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα (έστω και με 3 αγώνες περισσότερους από τους αντιπάλους τους) ενώ στο αιγειράτικο στρατόπεδο ακόμη θυμούνται τον «κάζο» της πρεμιέρας όταν και είχαν ηττηθεί με 1-0. Παρ’ όλα αυτά, η αχαϊκή υπεροχή ήταν φανερή. Αυτός που φρόντισε να κρούσει πρώτος τον «κώδωνα του κινδύνου» προς την αντίπαλη εστία ήταν ο Δημήτρης Τσιμπούρης καθώς το χαμηλό σουτ που επιχείρησε βρήκε στη ρίζα του δοκαριού των αντιπάλων. Λίγο αργότερα, ο Παναιγειρατικός θα έχει και δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Σαραντουλάκη, ο οποίος είδε τον τερματοφύλακα να εκτινάσσεται στο παραθυράκι της εστίας του και με την βοήθεια της οριζόντιας δοκού να στέλνει την μπάλα σε κόρνερ. Από την πλευρά τους, οι Άμπαλοι δεν είχαν να επιδείξουν ιδιαίτερες ευκαιρίες στο α’ ημίχρονο και ότι κατάφερναν ήταν κυρίως χάρη στις ατομικές προσπάθειες ορισμένων ποδοσφαιριστών τους. Ώσπου σε μια ταχύτατη αντεπίθεση από αριστερά, ο Μοτσάκος θα βρει χώρο μπροστά του και με γρήγορη πάσα θα τροφοδοτήσει τον Τσιμπούρη που περίμενε λίγο έξω από την περιοχή. Εκείνος δοκίμασε το σουτ στη γωνία και δεν διαψεύστηκε. 1-0 και οι αχαιοί σε ρόλο οδηγού στο ντέρμπι. Στο μεταξύ ο Σαραντουλάκης είχε αρχίσει να νιώθει ενοχλήσεις στον λαβωμένο του αστράγαλο, ωστόσο η κατάσταση του δεν ενέπνεε μεγάλη ανησυχία ώστε να αντικατασταθεί άμεσα.

Οπισθοχώρησε… και το πλήρωσε
Η επανάληψη βρήκε τον Παναιγειρατικό να ξεκινάει με τους ίδιους οκτώ που ξεκίνησαν και στο α’ ημίχρονο. Οι Άμπαλοι, όντας πίσω στο σκορ, θέλησαν να ρισκάρουν και-με το καλημέρα-άρχισαν να πιέζουν ψηλά τους μελανόλευκους με σκοπό να τους οδηγήσουν στο λάθος και να τους δημιουργήσουν προβλήματα στην ανάπτυξη. Και εν μέρει το κατάφεραν. Σύντομα άρχισαν να αποκτούν την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο και να εξαπολύουν αρκετά σουτ προς την εστία του Τριβιζά, είτε στη ροή του αγώνα είτε με στημένες φάσεις έπειτα από φάουλ που κέρδιζαν. Η «επιθετική μηχανή» του ΑΟΠ είχε πλήρως αποδιοργανωθεί και στις λίγες ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν μπροστά από την αντίπαλη εστία δεν υπήρξε η ανάλογη ψυχραιμία ώστε να ολοκληρωθούν με επιτυχία.  Σαν να μην έφτανε αυτό, οι ενοχλήσεις του Σαραντουλάκη, άρχιζαν να γίνονται ολοένα και πιο έντονες με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να ζητήσει την αντικατάσταση του από τον Πατερομιχελάκη. Για κακή του τύχη, όμως, ο ΑΟΠ συνέχισε να έχει παθητικό ρόλο και μοιραία το πλήρωσε. Έπειτα από όμορφη κίνηση επιτιθέμενου ποδοσφαιριστή βρέθηκε ρήγμα στην άμυνα των μελανόλευκων και το σουτ που έκανε εκτός περιοχής ήταν αδύνατο να αποσοβήσει ο Τριβιζάς. 1-1 και οι αντίπαλοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Απέμεναν πλέον λίγα λεπτά για ν’ αλλάξει κάτι. Οι δυο ομάδες έδειχναν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία, ωστόσο ένα στιγμιαίο λάθος του αντίπαλου πορτιέρο, 1 λεπτό πριν το τέλος έφερε ξανά ελπίδα στους αχαιούς. Ο Μοτσάκος βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια από πλάγια θέση προ κενής εστίας, όμως, χωρίς να έχει αίσθηση του τέρματος προτίμησε να δώσει πάσα, εκεί οπού δεν υπήρχε συμπαίκτης του και έτσι η τελευταία ευκαιρία του ΑΟΠ να «κλέψει» τη νίκη έληξε ακαριαία.

Μπορεί ακόμη να κάνει την υπέρβαση
Το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αγώνα δεν έφερε τα χαμόγελα ενθουσιασμού των προηγούμενων αναμετρήσεων, όμως μια ομάδα που σέβεται τον εαυτό της θα πρέπει να δέχεται την πραγματικότητα ακριβώς όπως είναι. Κι αυτή λέει ότι οι αιγειράτες, ακόμη και σε μια μέτρια βραδιά για τους ίδιους, απέναντι σ’ έναν σφιχτό αντίπαλο που τους δυσκόλεψε αρκετά, κατάφεραν να μην ηττηθούν και να κρατούν ζωντανές τις ελπίδες τους στο κυνήγι μιας θέσης μέσα στην τελική τετράδα του πρωταθλήματος. Φυσικά, στο μελανόλευκο στρατόπεδο δεν τρέφουν αυταπάτες. Το τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος θα είναι και το πιο δύσκολο κι αυτό γίνεται αυτομάτως φανερό από τον αγώνα που ακολουθεί καθώς οι αχαιοί τίθενται αντιμέτωποι με την κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα του φετινού τουρνουά Ρόμα, εκεί όπου ίσως χρειαστεί μια υπέρβαση για να έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Για την στατιστική στην αναμέτρηση του ΑΟΠ με τους Άμπαλους αγωνίστηκαν οι εξής: Τριβιζάς, Ντοάς, Φουσέκης, Μ.Μάντζος, Πάτσης (c), Τσιμπούρης, Σαραντουλάκης, Μοτσάκος και Πατερομιχελάκης. Το μοναδικό τέρμα της «Μαύρης αρμάδας» πέτυχε ο Δημήτρης Τσιμπούρης. Τον αγώνα παρακολούθησαν από κοντά πλήθος φίλων της ομάδας μεταξύ των οποίων ο-εδώ και 4 μήνες-τραυματίας Κώστας Αλεξόπουλος συνοδευόμενος από την σύντροφο του και δύο πρόσωπα του φιλικού του περιβάλλοντος καθώς επίσης η photo editor της ομάδας και σύντροφος του Γιώργου Ντοά Ιωάννα Βίντο και ο Μανώλης Παπαντωνάκης που έδωσε το παρόν από πλευράς διοίκησης.

Ο απόηχος της αναμέτρησης πάντως είχε και ευχάριστα νέα καθώς οι άνθρωποι της ομάδας ενημερώθηκαν από την διοργανώτρια αρχή ότι τους πιστώθηκαν δυο επιπλέον βαθμοί καθώς η ομάδα των Ανάπηρων αποσύρεται οριστικά από το πρωτάθλημα και το παιχνίδι του β’ γύρου μεταξύ των δύο ομάδων χρεώνεται υπέρ του Παναιγειρατικού με σκορ 5-0. Υπενθυμίζουμε ότι οι αχαιοί είχαν ηττηθεί από τους Ανάπηρους με σκορ 6-3 στον αγώνα του α’ γύρου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Η επόμενη αναμέτρηση του Παναιγειρατικού έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 14 Μαρτίου και ώρα 22:00 με αντίπαλο την ομάδα της Ρόμα στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα.