26 Οκτ 2013

Του στράβωσε


Αλλιώς τα περίμενε, αλλιώς του ήρθανε… Ο Παναιγειρατικός γνώρισε την ήττα με 1-0 και ξεκίνησε… με το “αριστερό” τις υποχρεώσεις του στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Παρασκευής στο οποίο μετέχει. Οι μελανόλευκοι, όντας καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έναντι της σκληροτράχηλης ομάδας των Άμπαλων (που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί πάντως το όνομα της) δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ για να διώξουν το άγχος που προκαλούν συνήθως οι πρεμιέρες και πριν προλάβουν να το συνειδητοποιήσουν βρέθηκαν στο καναβάτσο με τέρμα που δέχθηκαν αργά στο β’ ημίχρονο. Η ομάδα εμφάνισε προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, παρά τις αντίθετες ενδείξεις που έδιναν τα φιλικά προετοιμασίας, και από ένα σημείο και μετά άρχισε να επιτίθεται άναρχα με αποτέλεσμα να μην μπορέσει τελικά να επιβάλλει πλήρως το παιχνίδι της στον αντίπαλο. Είναι γεγονός, πάντως, ότι χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες κυρίως προς το τέλος του αγώνα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Παναιγειρατικός φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι σε πρεμιέρα πρωταθλήματος στα γήπεδα της Αττικής και πλέον θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα προκειμένου να συγκεντρώσει τους πρώτους του βαθμούς.
Η αρχική 8άδα
Προβλήματα μπορεί να μην υπήρχαν όσον αφορά το διαθέσιμο υλικό του ΑΟΠ για την αναμέτρηση καθώς τα περισσότερα από τα «μεγάλα όπλα» της ομάδας έδωσαν κανονικά το παρόν στον Ελαιώνα. Ωστόσο πονοκεφάλους δημιουργούσε η ταυτόχρονη απουσία των παικτών-προπονητών της ομάδας Φίλιππου Κρεκούκια και Δημήτρη Μάντζου. Τελικά, η λύση βρέθηκε και πάλι μέσω Πέτρου Παπανικολάου που δέχθηκε οικειοθελώς να αναλάβει τον συντονισμό της ομάδας όπως άλλωστε έχει συμβεί και σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν. Έτσι, λοιπόν, κάτω από τα μελανόλευκα γκολποστ βρέθηκε ο Φώτης Τριβιζάς έχοντας μπροστά του από δεξιά προς τ’ αριστερά τους Γιάννη Λάμπρου, Γιώργο Ντοά και Κώστα Πάτση. Στην μεσαία γραμμή και σε ρόλο ανασταλτικού μέσου στον άξονα, κινούνταν ο Δημήτρης Τσιμπούρης με τον Κώστα Αλεξόπουλο δεξιά του και τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη αριστερά του. Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Μοτσάκος στην επιστροφή του στον ΑΟΠ έπειτα από σχεδόν 3 χρόνια. Λύσεις από τον πάγκο, εξάλλου, έδιναν και οι Μητρούσης, Θωμάς, Φουσέκης που δεν ήταν στο αρχικό σχήμα.
Με νευρικότητα στο α’ ημίχρονο
Είναι γεγονός ότι ο Παναιγειρατικός μπήκε με όρεξη στο παιχνίδι και προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες προς την αντίπαλη εστία. Από την πλευρά τους, οι Άμπαλοι αντιμετώπισαν τον αγώνα πιο συντηρητικά και προτίμησαν να περιμένουν τον ΑΟΠ να πάρει εκείνος πρωτοβουλία προσπαθώντας, σε όποια ευκαιρία τους παρουσιάζονταν, να βγάλουν αντεπιθέσεις. Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, αυτές σταματούσαν, εν τη γενέσει τους, πάνω στον απροσπέλαστο Γιώργο Ντοά αλλά και τους Λάμπρου και Πάτση προκαλώντας τον εκνευρισμό τους. Οι μελανόλευκοι ήταν εμφανώς καλύτεροι και όλα έδειχναν πως είναι θέμα χρόνου το γκολ, κάτι που όμως δεν ερχόταν καθώς τα σουτ που εξαπολύονταν, είτε έφευγαν εκτός στόχου είτε έβλεπαν το στοπ του εξαιρετικού αντίπαλου πορτιέρο. Στον αγώνα δεν άργησε να περάσει ο Γρηγόρης Μητρούσης που αντικατέστησε προσωρινά τον Μοτσάκο και σ’ αυτόν ανήκε η μεγαλύτερη φάση του α’ μέρους όταν από παράλληλη μπαλιά του Αλεξόπουλου βρέθηκε στην μικρή περιοχή και από διαγώνια θέση έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
Έμεινε στάσιμος και… το πλήρωσε
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, θέση εντός αγωνιστικού χώρου πήρε ο Φουσέκης σε ρόλο αμυντικού χαφ με τον Σαραντουλάκη να περνάει εκτός. Η ομάδα προσπάθησε να εντείνει τον ρυθμό της, όμως οι Άμπαλοι συνέχισαν να αντιμετωπίζουν το παιχνίδι όπως στο α’ μέρος, κλείνοντας όλους τους πιθανούς διαδρόμους. Οι μελανόλευκοι αναγκαστικά αναλώνονταν σε μακρινά σουτ δίχως να καταφέρνουν κάτι το ουσιαστικό ώσπου, λίγο πριν τα μέσα του β’ ημιχρόνου, ο Τσιμπούρης θα βρει χώρο και θα εξαπολύσει κεραυνό που με την παρέμβαση και του τερματοφύλακα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε σε κόρνερ. Στην συνέχεια της φάσης, ο Μητρούσης θα αναλάβει την εκτέλεση και θα βρει ξανά τον Τσιμπούρη που με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει, ούτε αυτή τη φορά, τον αντίπαλο κίπερ. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η ομάδα θα χάσει και τον Γιάννη Λάμπρου ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει το παιχνίδι έπειτα από δυνατή πρόσκρουση της μπάλας στο πρόσωπο του. Με το γκολ να μην έρχεται, μοιραία θα έβρισκαν και οι αντίπαλοι χώρους για να επιτεθούν. Και πράγματι, περίπου 10 λεπτά πριν το φινάλε μπήκαν στην περιοχή του ΑΟΠ με αξιώσεις και με κοντινό σουτ έγραψαν το 1-0  αφήνοντας άναυδο τον Τριβιζά που δεν είχε δυνατότητα αντίδρασης. Το άγχος είχε αρχίσει να βαραίνει τα πόδια των Αχαιών για λογαριασμό των οποίων είχε ήδη περάσει και πάλι στο γήπεδο ο Δημήτρης Μότσακος. Ο 21χρονος φορ του ΑΟΠ κράταγε για το τέλος τις μεγαλύτερες ευκαιρίες της ομάδας, ωστόσο σε καμία απ’ αυτές δεν ήρθε η λύτρωση. Πρώτα με έξοχο βολ πλανέ, είδε την μπάλα να φεύγει ξυστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι των Άμπαλων ενώ στην τελευταία μεγάλη φάση της αναμέτρησης, την καρφωτή κεφαλιά του από σέντρα-αλφάδι του Τσιμπούρη, αποσόβησε ξανά ο κορυφαίος του γηπέδου τερματοφύλακας των αντιπάλων.
Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε
Το αποτέλεσμα της χθεσινής αναμέτρησης έδωσε τέλος σε μια παράδοση που κράταγαν οι Αχαιοί από καταβολής της συμμετοχής τους στα γήπεδα της Αθήνας. Συγκεκριμένα, ο ΑΟΠ στις πέντε προηγούμενες πρεμιέρες πρωταθλήματος δεν είχε γνωρίσει ποτέ του την ήττα, κάτι που όμως έπαψε να ισχύει μετά την χθεσινή βραδιά, όπως αργά ή γρήγορα συμβαίνει συνήθως και με όλες τις παραδόσεις. Άλλωστε, όλοι παραδέχονται πως με λίγη περισσότερη τύχη αλλά και την δέουσα προσοχή η ήττα θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα αντιμετωπίζεται ως γκέλα στο μελανόλευκο στρατόπεδο. Πλέον, οι Αιγειράτες προσανατολίζονται στον αγώνα της ερχόμενης Παρασκευής αφήνοντας πίσω την μέτρια εμφάνιση με τους Άμπαλους.

Για την ιστορία στο άνοιγμα της αυλαίας για την νέα σεζόν αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Ντοάς, Πάτσης (c), Λάμπρου, Τσιμπούρης, Αλεξόπουλος, Σαραντουλάκης, Μοτσάκος, Μητρούσης, Φουσέκης και Θωμάς. Τις προσπάθειες των παικτών του ΑΟΠ παρακολούθησαν από κοντά ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος καθώς και η σύντροφος του Γιώργου Ντοά και φωτορεπόρτερ της ομάδας Ιώαννα Βίντο. Επόμενη αναμέτρηση την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 22:00 με αντίπαλο την ομάδα των Demolition.