16 Οκτ 2013

Μελανόλευκες πρεμιέρες

 Η περίοδος της προετοιμασίας πέρασε και ήρθε ο καιρός να βγάλουν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο όλη τη δουλειά που έκαναν το προηγούμενο διάστημα και να ξεκινήσουν με το δεξί τις επίσημες υποχρεώσεις.

 Έκτη συμμετοχή του Παναιγειρατικού στα πρωταθλήματα του Ελαιώνα και εν όψει της πρεμιέρας της Παρασκευής, το blog του Παναιγειρατικού, θυμάται τους πέντε ενακτήριους αγώνες των «Αχαιών». Σημαντικό στατιστικό στοιχείο είναι ότι ο σύλλογος της Αιγείρας δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε πρεμιέρα πρωταθλήματος. Ας δούμε όμως τι έχει γίνει στις προηγούμενες πρεμιέρες. 

Season 08/09
 Μεγάλη νίκη με το ευρύ σκορ 9-5 και εξαιρετική εμφάνιση από όλους τους ποδοσφαιριστές πέτυχε εκείνο το βράδυ ο Παναιγειρατικός στην ιστορική πρεμιέρα του Πρωταθλήματος 8Χ8 Eleonas FC στου Ρέντη. Απέναντι σε μια αξιόμαχη και πολύ επικίνδυνη Bullet, ο ΑΟΠ βρέθηκε μόλις μία φορά πίσω στο σκορ (1-0) και στη συνέχεια δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της υπεροχής τους στο γήπεδο. Ορεξάτοι, δυναμικοί και πρωτόγνωρα παθιασμένοι, οι "μελανόλευκοι" κέρδισαν κατά κράτος τις προσωπικές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, "έπνιξαν" κάθε προσπάθεια των επιθετικών της αντιπάλου με την αριστοτεχνικά στημένη άμυνά τους και "κέντησαν" στην επίθεση με τα 9 γκολ που πέτυχαν! Υπό τη μαεστρική καθοδήγηση του τραυματία Πέτρου Παπανικολάου που κάθησε με πολιτικά στον πάγκο στο ρόλο του προπονητή, οι μέχρι τότε πρωταθλητές  Αιγείρας, απέδωσαν κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο και ξεκίνησαν με τον πλεον αποτελεσματικό και θεαματικό τρόπο τη δύσκολη προσπάθεια. Μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνο το απόγευμα ο Λουκάς Λαζαρίδης που πέτυχε 4 τέρματα με άξιους συμπαραστάτες τους Μοτσάκο με 2 τέρματα, Σαραντουλάκη, Λάμπρου και Κρεκούκια που σκόραραν επίσης.

Season 09/10 
 "Μαγική" πρεμιέρα για τον Παναιγειρατικό στο πρωτάθλημα. Οι "Φρουροί της Αχαΐας" διέσυραν με 6-1 τον Μαύρο Αετό στο "Γήπεδο 3" του Ελαιώνα και ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο τους "ταξίδι". Με άμυνα για σεμινάριο και παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, οι "μελανόλευκοι" κατάφεραν να επιβάλλουν πλήρως το ρυθμό τους και να προηγηθούν με 3-0 στο α' ημίχρονο ενώ δεν πτωήθηκαν από τη μείωση του σκορ από τους αντιπάλους πετυχαίνοντας ακόμη τρία τέρματα στο β' μέρος δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.
Ο Παναιγειρατικός είχε στη "φαρέτρα" του όλα τα καλά του "βέλη" κάτι που έδωσε στον Πέτρο Παπανικολάου την ευκαιρία να παρατάξει την ομάδα με την καλύτερη δυνατή 8αδα στο χόρτο του "Γηπέδου 3". Μπροστά από τον Διονύση Μάντζο που φυσικά πήρε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, τοποθετήθηκαν κατά σειρά από αριστερά προς τα δεξιά οι Κώστας Πάτσης, Γιώργος Ντοάς και Γιάννης Λάμπρου. Στο κέντρο του γηπέδου ξεκίνησε ο Δημήτρης Τσιμπούρης έχοντας στα αριστερά του τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη και στα δεξιά του τον Δημήτρη Μοτσάκο ενώ στην κορυφή της επίθεσης παρατάχθηκε ο Φίλιππος Κρεκούκιας σε ένα σύστημα 3-3-1.
 Σκόρες ήταν οι Τσιμπούρης και Μοτσάκος με 2 τέρματα ο καθένας, Λαζαρίδης και Μάριος Μάντζος με εκπληκτικό γκολ από το κέντρο του γηπέδου.

Season 10/11
 Πρώτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Παρασκευής και οι «μελανόλευκοι» αντιμετωπίζουν τους Snakes και αναδεικνύονται ισόπαλοι με 1-1 με σκόρερ τον Δημήτρη Μοτσάκο σε ένα ματς που οι «Αχαιοί» έκαναν διαγωνισμό χαμένων ευκαιριών ενώ ταυτόχρονα δεν έλειψαν και τα νεύρα με τη γενικευμένη σύρραξη να βρίσκεται προ των πυλών. Σε εκείνο τον αγώνα αγωνίστηκαν οι Μάνδυλας, Ντοάς με Φιριππή, Λάμπρου και κατά τη διάρκεια του αγώνα Μάριο Μάντζο να λειτουργούν άψογα αμυντικά, Πάτσης,Τσιμπούρης, Κρεκούκιας, Μοτσάκος, Θωμάς και Μαλλιάκος.

Season 11/12
 Επιστροφή στο πρωτάθλημα του Σαββάτου και  με μία επιβλητική εμφάνιση στο "Γήπεδο 4" ο Παναιγειρατικός δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα της Barceliosa και πήρε μία σπουδαία νίκη με σκορ 5-1, μπαίνοντας με το δεξί στο πρωτάθλημα. Οι ποδοσφαιριστές της "Μαύρης Αρμάδας" δεν έδειξαν σε κανένα σημείο του αγώνα ότι το ματς θα μπορούσε να μην είναι νικηφόρο και με την ψυχολογία στα ύψη έβαλαν στο σακούλι της ομάδας τους πρώτους δύο βαθμούς. Το πρώτο επίσημο γκολ του Μητρούση, τα δύο τέρματα του Σαραντουλάκη και τα σουτ των Τσιμπούρη κι Ερμείδη ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη με διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα μας. Σε εκείνο το ματς αγωνίστηκαν οι Τριβιζάς, Φιριππής, Λάμπρου και Πάτσης στην άμυνα, Τσιμπούρης, Σαραντουλάκης και Ερμείδης ενώ μοναδικός επιθετικός ήταν ο Μητρούσης. Στον πάγκο βρίσκονταν οι Δημήτρης και Μάριος Μάντζος, ο Κατσούρης και Ο Φίλιππος Κρεκούκιας.

Season 12/13
 Αλλαγή και πάλι πρωταθλήματος για τον Παναιγειρατικό με τους αγώνες του να διεξάγονται κάθε Τετάρτη ωστόσο η παράδοση που θέλει αήττητο τους Αιγειράτες σε πρεμιέρα διατηρήθηκε καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι  2-2 με τους Μπέμπηδες με τους Δημ. Μάντζο και Φίλιππο Κρεκούκια να κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους στον μελανόλευκο πάγκο. Σε ένα ματς στο οποίο αγωνίστηκαν οι Τριβιζάς, Λάμπρου, Ντοάς, Κατσούρης, Πάτσης, Τσιμπούρης, Σαραντουλάκης και Πατερομιχελάκης. Ως αλλαγή πέρασαν στον αγώνα οι Κρεκούκιας, Μαρ. Μάντζος και Θανάσης Θωμάς. Σκόρερς ήταν οι Ζαχαρίας Σαραντουλάκης και Φίλιππος Κρεκούκιας.

Συνολικά ο Παναιγειρατικός μετράει σε 5 αγώνες πρεμιέρας 3 νίκες και 2 ισοπαλίες με συνολική διαφορά τερμάτων 23 τέρματα υπέρ και 9 κατά.