31 Μαΐ 2013

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ… ΚΑΙ ΤΩΡΑ PLAY OFF!




Με ισοπαλία έκανε φινάλε ο Παναιγειρατικός στο πρωτάθλημα καθώς έφερε 2-2 με τον Πήγασο στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, ολοκληρώνοντας έτσι αήττητος τον γ’ γύρο. Δεδομένου ότι η αναμέτρηση είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, η ομάδα παρατάχθηκε με αρκετές ελλείψεις αλλά όχι και αδιάφορη απέναντι σ’ έναν πολύ αξιόμαχο αντίπαλο όπως αποδείχθηκε. Κεντρικό γεγονός της βραδιάς, φυσικά, η επανεμφάνιση του πάλαι ποτέ κραταιού Πέτρου Παπανικολάου στους αγωνιστικούς χώρους που -3 χρόνια μετά- φόρεσε ξανά την φανέλα με την αρμάδα στο στήθος και επέστρεψε τιμής ένεκεν για ένα και μόνο παιχνίδι στη δράση (τελευταία εμφάνιση στις 5 Ιουνίου 2010 με τα Ν.Λιόσια). Τα γκολ του ΑΟΠ σημείωσαν οι Μητρούσης και Σαραντουλάκης με τον τελευταίο να αποχαιρετά -μέσα σε χαρούμενο κλίμα- τους συμπαίκτες του για το υπόλοιπο της σεζόν αφού επαγγελματικοί λόγοι τον θέτουν εκτός ομάδας. Πάντως με το αποτέλεσμα αυτό, οι μελανόλευκοι ολοκληρώνουν τον γ’ γύρο με 4 νίκες και 3 ισοπαλίες και καταφέρνουν να συλλέξουν τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη ομάδα στον νεοσύστατο Β’ όμιλο περνώντας το μήνυμα ότι μόνο εύκολη λεία δεν θα είναι για τους αντιπάλους τους στις νοκ-άουτ αναμετρήσεις που ακολουθούν.
Η αρχική 8αδα
Το μικρό ενδιαφέρον που παρουσίαζε ο αγώνας από άποψη βαθμολογικής σημασίας, έφερε εκτός αποστολής αρκετούς ποδοσφαιριστές μεταξύ των οποίων και ο  υπό δοκιμήν Ρότζερ Αγρότης που εν τέλει δεν έδωσε το παρόν όπως είχε γίνει αρχικώς γνωστό. Ο Δημήτρης Μάντζος, λοιπόν, με βάση το υλικό που είχε στα χέρια του παρέταξε τον Φώτη Τριβιζά κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας βρέθηκε ο Ντοάς ενώ δεξιά και αριστερά τον πλαισίωσαν οι Φουσέκης και Πάτσης αντίστοιχα. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, θέση ανασταλτικού μέσου (ελλείψει Τσιμπούρη) ανέλαβε ο Κώστας Αλεξόπουλος με τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη να κινείται στην  αριστερή πτέρυγα και τον Μάριο Μάντζο στην δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης για τον ΑΟΠ βρέθηκε ο Μητρούσης. Πέραν του ιδίου του παίκτη-προπονητή της ομάδας Δ.Μάντζου, στον πάγκο βρισκόταν και ο Πέτρος Παπανικολάου που φόρεσε αθλητική περιβολή και έθεσε εαυτόν στη διάθεση της ομάδας, όπως είχε προαναγγείλει.
Άνετος αλλά όχι και προσεκτικός
Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να παίζουν πάνω-κάτω τη μπάλα και να δημιουργούν αρκετές φάσεις εκατέρωθεν. Ο Παναιγειρατικός έμοιαζε να έχει μια ελαφριά υπεροχή που δεν άργησε να μεταφραστεί σύντομα σε κάτι καλό. Ύστερα από ασίστ του Αλεξόπουλου, ο Μητρούσης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει κάνοντας το 1-0. Ο Πήγασος ενέτεινε τις προσπάθειες του για την ισοφάριση με πίεση ψηλά και ξεκίνησε ρίχνοντας κάποιες προειδοποιητικές βολές. Τελικά, έπειτα από ωραίο συνδυασμό των ποδοσφαιριστών του που άνοιξαν την άμυνα του ΑΟΠ έφερε το ματς στο 1-1. Ωστόσο, δεν έμεινε εκεί. Γρήγορα, άρχισε να ελέγχει τον χώρο του κέντρου και να δημιουργεί περισσότερες απειλητικές καταστάσεις προς την εστία του ΑΟΠ, την οποία έσωζε πότε ο Τριβιζάς, πότε η αστοχία των παικτών του Πήγασου. Τελικά, το 2-1 έγινε με ωραίο διαγώνιο σουτ σ’ ένα χρονικό σημείο όπου οι μελανόλευκοι έδειχναν υπνωτισμένοι. Παρά την προσπάθεια να έρθει η ισοφάριση, στο υπόλοιπο του α’ μέρους δεν άλλαξε κάτι με τον Παναιγειρατικό να κλείνει για την ανάπαυλα όντας πίσω στο σκορ.
Με ανεβασμένη διάθεση
Στην επανάληψη, η διάθεση για καλό ποδόσφαιρο συνεχίστηκε και από τις δύο πλευρές με τον ΑΟΠ να ανεβάζει την απόδοση του και να πετυχαίνει γρήγορα το γκολ που έφερε ξανά τις ομάδες σε ισορροπία.  Ταχύτατη αντεπίθεση των μελανόλευκων έφερε τον Μητρούση με την μπάλα στα πόδια που είχε αρκετό κενό χώρο μπροστά του. Χωρίς πολύ σκέψη, ο Greg πάσαρε παράλληλα στον Σαραντουλάκη, με ασίστ πάρε-βάλε, κι εκείνος με ωραίο μονοκόμματο σουτ στη γωνία έγραψε το 2-2. Μετά το γκολ, οι Αιγειράτες πίστεψαν στην ανατροπή, όμως ο Πήγασος αποδείχθηκε πιο σκληρός απ’ ότι αναμενόταν. Η είσοδος του Δημήτρη Μάντζου, κάποια στιγμή, στον αγωνιστικό χώρο, έγινε με σκοπό να φρενάρει τον ρυθμό του αντιπάλου που ανέβαινε συνεχώς. Αργότερα, εισήλθε και ο Πέτρος Παπανικολάου, στην πολυαναμενόμενη επανεμφάνιση του στους αγωνιστικούς χώρους αναλαμβάνοντας ρόλο σέντερ φορ. Ο 30χρονος αιγαλεώτης έδειξε ιδιαίτερη όρεξη να βοηθήσει και να συμμετάσχει στη ροή του αγώνα και φάνηκε να τα πηγαίνει αρκετά καλά (ειδικά μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αποχής). Λίγα λεπτά πριν το τέλος πάντως, ο Πήγασος απώλεσε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 3-2 χάνοντας τετ-α-τετ απ’ αυτά που δεν χάνονται ενώ ο ΑΟΠ είχε την απάντηση του στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν ο τερματοφύλακας απέκρουσε σουτ του Σαραντουλάκη με υπερένταση και στην επαναφορά ο Μ.Μάντζος δεν κατάφερε ελάχιστα να ακουμπήσει την μπάλα. Τελικό σκορ 2-2.
Ανακούφιση για το φινάλε και συγκέντρωση ενόψει play off
Σίγουρα το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος έρχεται στο καλύτερο χρονικό σημείο για τον Παναιγειρατικό κι αυτό γιατί η ομάδα είχε καταπονηθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα από τα αλλεπάλληλα συνεχόμενα ματς. Πλέον άπαντες, προσηλώνονται στην πολύ δύσκολη αλλά και κρίσιμη φάση των play off όπου πιθανότατα να ξεκινήσει σε δύο βδομάδες και το βάρος ρίχνεται στο να παραταχθεί η ομάδα όσο το δυνατόν πιο πλήρης και ετοιμοπόλεμη γι’ αυτούς τους αγώνες. Ήδη έχει προαναγγελθεί η επιστροφή του ναύαρχου Κρεκούκια που θα ενσωματωθεί και πάλι στις υποχρεώσεις του ΑΟΠ ενώ υπάρχει ακόμα  εκκρεμότητα στο θέμα του Ρότζερ Αγρότη ο οποίος δοκιμάστηκε πρόσφατα  και μένει να φανεί αν οι Αχαιοί θα προχωρήσουν σε μόνιμη συνεργασία μαζί του.  Υπενθυμίζεται ότι ο Παναιγειρατικός μπαίνει στα προημιτελικά των play off με μειονέκτημα μίας νίκης απέναντι στην ομάδα της Γιουβέτσους, πράγμα που σημαίνει ότι για να προκριθεί θέλει δύο νίκες έναντι μίας του αντιπάλου.
Για την ιστορία στον τελευταίο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος του ΑΟΠ με αντίπαλο τον Πήγασο αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Ντοάς, Πάτσης, Φουσέκης, Αλεξόπουλος, Σαραντουλάκης, Μ.Μάντζος, Μητρούσης, Δ.Μάντζος, Παπανικολάου. Το παιχνίδι παρακολούθησαν από κοντά και πλήθος φίλων όπως ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος, οι αιγαλεώτες Χάρης Πλούμης και Νίκος Μουτάφης καθώς και η φίλη της ομάδας και σύντροφος του Γιώργου Ντοά Ιωάννα Βίντο. Τα τέρματα της ομάδας σημείωσαν οι: Μητρούσης και Σαραντουλάκης.