24 Μαΐ 2013

ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ…



Νικητής έφυγε από το γήπεδο 4 του Ελαιώνα ο Παναιγειρατικός επικρατώντας άνετα της Χαβαλένθια με σκορ 5-2. Ο γνώριμος ΑΟΠ των τελευταίων εβδομάδων έκαμψε την αντίσταση μιας ακόμη αντιπάλου του και κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο για 6ο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα (5ο εντός αγωνιστικού χώρου). Ωστόσο, το επίτευγμα αυτό δεν φάνηκε τελικά να έχει αντίκρισμα καθώς στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς η Γιουβέτσους επιβλήθηκε των Αχαιών με το ίδιο σκορ και “καπάρωσε” και μαθηματικά πλέον την 4η θέση που οδηγεί, με πλεονέκτημα μίας νίκης, στα play off.  Αυτό σημαίνει ότι η τελευταία αγωνιστική με τον ουραγό της βαθμολογίας Πήγασο θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, γεγονός που δίνει πάντως την πολυτέλεια στην ομάδα να καταστρώσει με προσοχή τα σχέδια της εν’ όψει των νοκ-άουτ αγώνων. Στα καθαρά αγωνιστικά, σε μεγάλο βράδυ, βρέθηκε ο Δημήτρης Τσιμπούρης που πέτυχε χατ-τρικ (το πρώτο για ποδοσφαιριστή του Παναιγειρατικού στη φετινή σεζόν) και ηγείται στην λίστα των σκόρερς της ομάδας με 14 τέρματα σε 14 εμφανίσεις. Από ένα γκολ συμπλήρωσαν ο Κώστας Πάτσης και o Θανάσης Θωμάς (τελευταίο του γκολ πάλι απέναντι στην Χαβαλένθια στις 14/11/2012). Με τον ΑΟΠ αγωνίστηκε και ο υπό δοκιμή αριστεροπόδαρος μέσος Ρότζερ Αγρότης που άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις.

Η αρχική 8άδα

Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν στην γραμμή κρούσης με τον-εδώ και καιρό-απόντα Φίλιππο Κρεκούκια αλλά και τον Γρηγόρη Μητρούση που βρισκόταν εκτός μάχης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, η ομάδα έδειξε να βρίσκει τις λύσεις που απαιτούνταν. Συνεπώς, δεν προκλήθηκε ιδιαίτερη ανησυχία εφόσον δεν υπήρχαν κραυγαλέες απουσίες άλλων βασικών μονάδων. Ο παίκτης-προπονητής του ΑΟΠ Δημήτρης Μάντζος παρέταξε τον Φώτη Τριβιζά κάτω από τα δοκάρια, με τους Αντώνη Φουσέκη, Γιώργο Ντοά και Κώστα Πάτση από δεξιά προς τ’ αριστερά στην τριάδα της άμυνας μπροστά του. Την μεσαία γραμμή επωμίστηκαν ο Δημήτρης Τσιμπούρης στον άξονα, ο Κώστας Αλεξόπουλος δεξιά και ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης αριστερά. Ρόλο αντί-Κρεκ ή αντί-Greg, ανέλαβε ο νεαρός Φαίδωνας Πατερομιχελάκης. Πέραν του Δημήτρη Μάντζου, εναλλακτικές λύσεις έδιναν επίσης ο Θανάσης Θωμάς και ο Ρότζερ Αγρότης στην πρώτη του παρουσία στον μελανόλευκο πάγκο.

Μουδιασμένος στο ξεκίνημα

Στο παιχνίδι, οι μελανόλευκοι, μπήκαν νωχελικά και αυτό φρόντισε να το εκμεταλλευτεί με το καλημέρα η Χαβαλένθια. Έτσι, έπειτα από ωραία διείσδυση αντίπαλου ποδοσφαιριστή προς την περιοχή του ΑΟΠ θα επιχειρηθεί παράλληλη μπαλιά και ο παίκτης της Χαβαλένθια που βρέθηκε προ κενής εστίας δεν δυσκολεύτηκε ν’ ανοίξει το σκορ. Το γκολ αφύπνισε τον Παναιγειρατικό που ανέβασε στροφές και για καλή του τύχη έφτασε άμεσα στην ισοφάριση. Ύστερα από έξυπνη εκτέλεση κόρνερ του Τσιμπούρη χαμηλά έξω από την περιοχή, ο Πάτσης δοκίμασε το μακρινό σουτ και την έστειλε στα δίχτυα με την μπάλα να αλλάζει ελάχιστα πορεία ακουμπώντας και σε σώμα αντιπάλου. 1-1 και όλα πάλι από την αρχή. Δεν πρόλαβαν να περάσουν μερικά λεπτά και ο Τσιμπούρ που έδειχνε ιδιαίτερα ορεξάτος έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε έξοχα την μπάλα στη γωνία για το 2-1. Η ηρεμία άρχισε να επέρχεται στο μελανόλευκο στρατόπεδο, όμως λίγο αργότερα οι αντίπαλοι ήρθαν να την αναταράξουν εκ νέου με σουτ μπροστά από πολλά σώματα που κατέληξε στα δίχτυα του Τριβιζά. 2-2 με την Χαβαλένθια να προβάλλει σθεναρή αντίσταση. Στον χρόνο που απέμενε για την συμπλήρωση των πρώτων 25 λεπτών, η Μαύρη αρμάδα έχασε σωρεία ευκαιριών, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν ισόπαλες στη ανάπαυλα.

Το καθάρισε… χωρίς να μπει σε περιπέτειες

Το β’ ημίχρονο έφερε αλλαγές στο μελανόλευκο σχήμα, με τον Ρότζερ Αγρότη να παίρνει θέση αντί του Σαραντουλάκη στην αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής. Στο γήπεδο βρίσκονταν ήδη και ο Θανάσης Θωμάς με τον Τσιμπούρη έπειτα από λίγη ώρα να αναλαμβάνει χρέη σέντερ φορ. Η κατάσταση παρέμενε αμετάβλητη μέχρι το σημείο όπου ο Αλεξόπουλος ανέλαβε να εκτελέσει ένα πλάγιο άουτ του ΑΟΠ. Ο περιστεριώτης άσος εκτέλεσε δυνατά και στην πορεία της μπάλας παρενεβλήθη ο Θανάσης Θωμάς που έγινε και ο σκόρερ του 3ου τέρματος της ομάδας. Το γκολ έδωσε άλλη ώθηση στους Αιγειράτες με την πλάστιγγα να γέρνει φανερά πλέον υπέρ τους. Ακολούθησε ένα ακόμη γκολ από τον Δημήτρη Τσιμπούρη ο οποίος με διπλή προσπάθεια από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 4-2 και να διώξει κάθε άγχος από τα πόδια των συμπαικτών του. Ο Τσιμπούρ ολοκλήρωσε το προσωπικό του ρεσιτάλ μ’ ένα ακόμη τέρμα, λίγο πριν το φινάλε, όταν βρήκε κενό χώρο και με κοντινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 5-2 πετυχαίνοντας παράλληλα και χατ-τρικ στη βραδιά. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά φέτος που παίκτης των μελανόλευκων φτάνει τα τρία γκολ σ’ ένα παιχνίδι και αυτό ήταν οπωσδήποτε μια πρώτης τάξεως επιβράβευση για τον έμπειρο μέσο του ΑΟΠ που έπιασε αρκετά υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Αισιόδοξο κλίμα και χαμόγελα

Την ευχάριστη ατμόσφαιρα, στον απόηχο της αναμέτρησης με την Χαβαλένθια, δεν μπόρεσε να επισκιάσει ούτε η είδηση της οριστικής απώλειας της προνομιούχου τετράδας. Κι αυτό γιατί οι Αχαιοί γνωρίζουν καλά πως έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να φτάσουν εκεί δίχως όμως να έχουν την τύχη με το μέρος τους. Άλλωστε, το γεγονός ότι ο Παναιγειρατικός αποτελεί την μοναδική αήττητη ομάδα στον γ’ γύρο λέει ούτως ή άλλως πολλά από μόνο του. 
Από’ κει και πέρα, στον ΑΟΠ εξετάζουν ενδελεχώς την περίπτωση του Ρότζερ Αγρότη που έδωσε θετικά δείγματα γραφής στο πρώτο του τεστ με την ομάδα και παρά την πολύμηνη αποχή του από τους αγωνιστικούς χώρους όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και επίσημα από τους Αχαιούς. Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί ενδεχομένως στον επόμενο αγώνα με τον Πήγασο όπου, όπως φαίνεται, θα αποτελέσει παράλληλα και το τελευταίο παιχνίδι του Ζαχαρία Σαραντουλάκη στην φετινή σεζόν. Ο 26χρονος δαφνιώτης μέσος είχε αναγγείλει προ καιρού την αποχώρηση του για επαγγελματικούς λόγους πριν την έναρξη των play off, γεγονός που καθιστά σχεδόν επιτακτική την ανάγκη να επουλωθεί το κενό που αφήνει στην αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής.

Για το στατιστικό αρχείο, στο παιχνίδι του Παναιγειρατικού με αντίπαλο την Χαβαλένθια αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Ντοάς, Φουσέκης, Πάτσης, Τσιμπούρης, Αλεξόπουλος, Σαραντουλάκης, Πατερομιχελάκης, Θωμάς, Δ.Μάντζος και Αγρότης. Για τον ΑΟΠ σκόραραν οι: Τσιμπούρης (3), Πάτσης, Θωμάς. Το παρόν μεταξύ άλλων στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα έδωσαν ο αντιπρόεδρος του Παναιγειρατικού Χαρής Πλούμης και ο γραμματέας της ομάδας Πέτρος Παπανικολάου οι οποίοι ενδέχεται να επιστρέψουν στην ενεργό δράση για ένα και μόνο παιχνίδι αγωνιζόμενοι στον ερχόμενο αδιάφορο από βαθμολογικής άποψης αγώνα του ΑΟΠ με τον Πήγασο. Μένει να φανεί αν κάτι τέτοιο ευσταθεί. Σχετική ενημέρωση θα υπάρξει σε επόμενη ανάρτηση.