10 Μαΐ 2013

ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ “ΑΧΑΙΟΙ”…!!!



Σε μια μεγάλη νίκη έφτασε το βράδυ της Τετάρτης ο Παναιγειρατικός που κέρδισε στο Γήπεδο 4 του Ελαιώνα τους 2ους της βαθμολογίας Αχαιούς με σκορ 4-3. Αποφασιστικότητα και απαράμιλλο πάθος ήταν τα στοιχεία εκείνα που χαρακτήρισαν τους “Αχαιούς της Αιγείρας”, ιδίως στο α’ μέρος, και τους έδωσαν το πολυπόθητο δίποντο, συνεχίζοντας στον γ’ γύρο χωρίς ήττα και φρενάροντας παράλληλα το αντίστοιχο αήττητο των αντιπάλων που μετρούσαν, μέχρι αυτό το σημείο, 3 νίκες σε ισάριθμα ματς. Τα δύο τέρματα που πέτυχε ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, το ένα του Κώστα Αλεξόπουλου αλλά και το εκπληκτικής ομορφιάς φάουλ του Κώστα Πάτση(όλα στο α’ μέρος) στάθηκαν αρκετά για να κρατήσουν την ομάδα ζωντανή στο κυνήγι της 4ης θέσης που παραμένει ορατή. Πάτησε γήπεδο ο παίκτης-προπονητής του ΑΟΠ Δημήτρης Μάντζος, έπειτα από 3 μήνες, ο οποίος αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά και πρόσθεσε κι αυτός ένα λιθαράκι στο να διασφαλιστεί το τελικό αποτέλεσμα. Όπως όλα δείχνουν, αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Φίλιππου Κρεκούκια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος καθώς επαγγελματικοί λόγοι τον φέρνουν εκτός δράσης για τουλάχιστον τρεις βδομάδες και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα ενσωματωθεί ξανά στην ομάδα λίγο πριν τα play off.


Η αρχική 8αδα

Αναπάντητο ερωτηματικό μέχρι τελευταίας ώρας θεωρούνταν ο καταρτισμός της αρχικής 8αδας των μελανόλευκων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Γιώργος Ντοάς αφίχθη στην Αθήνα, από τις ολιγοήμερες διακοπές του Πάσχα, δύο ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης ενώ αρκετοί ακόμη ποδοσφαιριστές ήταν αβέβαιο αν θα δώσουν το παρόν. Τελικά κάτω από τα δοκάρια του ΑΟΠ βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο Φώτης Τριβιζάς έχοντας μπροστά του ως αμυντική τριάδα τον Ντοά (στο κέντρο της άμυνας), τον Πάτση στα αριστερά και τον Φουσέκη (στο δεξί άκρο της οπισθοφυλακής). Ανασταλτικός μέσος για τον ΑΟΠ ήταν ο Δημήτρης Τσιμπούρης με τους Σαραντουλάκη και Αλεξόπουλο στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα) ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Φίλιππος Κρεκούκιας. Στον πάγκο για τους Αιγειράτες υπήρχαν επίσης οι Γρηγόρης Μητρούσης, Δημήτρης Μάντζος και Μάριος Μάντζος.

Κατάθεση ψυχής στο α’ μέρος

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του Παναιγειρατικού στο α’ μέρος που δεν έδειξε να επηρεάζεται από την διακοπή των εορτών ούτε κατ’ ελάχιστο. Αυτό φάνηκε και στις αντιδράσεις των αντιπάλων που έδειξαν να αιφνιδιάζονται και να μπαίνουν νευρικά στον αγωνιστικό χώρο. Πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα 5 λεπτά στην αναμέτρηση, οι Αιγειράτες χαμογέλασαν πρώτοι και ευτύχισαν να προηγηθούν, όταν κεφαλιά του Σαραντουλάκη, σε σέντρα του Φουσέκη από κόρνερ, κατέληξε πάνω στον αντίπαλο πορτιέρο και σε δεύτερο χρόνο σούταρε ξανά για να διαμορφώσει το 1-0. Το γκολ έδειξε να αφυπνίζει τον αντίπαλο που ανέβασε στροφές και άρχισε να απειλεί με τη σειρά του. Σε μια φάση όπου η μπάλα δεν απομακρύνθηκε επαρκώς από την άμυνα του ΑΟΠ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ των Αχαιών αυτή τη φορά, επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής θα βρει τον χώρο για να σουτάρει και να κάνει το 1-1 (με υποψίες για φάουλ πάντως που είχε προηγηθεί πάνω στον Πάτση). Το ματς ξεκινούσε ξανά από την αρχή. Οι μελανόλευκοι, που έδειχναν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο, συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και λίγο αργότερα θα ξαναπάρουν το προβάδισμα. Έπειτα από ωραίο συνδυασμό του Τσιμπούρη με τον Αλεξόπουλο, ο τελευταίος θα έρθει φάτσα με τον τερματοφύλακα για να τον πλασάρει και να δώσει ξανά προβάδισμα στο αιγειράτικο στρατόπεδο. 2-1 και ο ΑΟΠ μπροστά. Η χαρά δεν κράτησε για πολύ ούτε τώρα κι αυτό γιατί οι σκληροτράχηλοι Αχαιοί θα κερδίσουν φάουλ σε πλεονεκτικό σημείο έξω από την περιοχή του Παναιγειρατικού. Το φάουλ θα εκτελεστεί απευθείας και θα καταλήξει στα δίχτυα του Τριβιζά για το 2-2. Οι μελανόλευκοι, όμως, δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και απάντησαν ακριβώς με το ίδιο νόμισμα. Φάουλ που κέρδισαν πολλά μέτρα μακριά από την περιοχή (σχεδόν στον χώρο του κέντρου) θα αναλάβει ο Κώστας Πάτσης. Ο 33χρονος άσος του ΑΟΠ θα δοκιμάσει απευθείας και με ονειρώδη εκτέλεση θα την στείλει στο παραθυράκι της εστίας αιφνιδιάζοντας τους πάντες και πετυχαίνοντας ένα τέρμα που βάζει σίγουρα υποψηφιότητα για γκολ της χρονιάς. Μάλιστα, η μπάλα ακούμπησε ελάχιστα και σε κεφάλι αμυνομένου όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να αλλάξει την προδιαγεγραμμένη πορεία της προς τα δίχτυα. Οι Αχαιοί, όντας για τρίτη φορά στο ματς πίσω στο σκορ, αποφάσισαν να ρισκάρουν και βγήκαν εκ νέου μπροστά για την ισοφάριση. Αυτό εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο και ο ΑΟΠ που έβγαλε ταχύτατη αντεπίθεση με τον Τσιμπούρη ο οποίος βρήκε μέσα στην περιοχή τον νεοεισελθόντα Μητρούση. Εκείνος κατάφερε με τη σειρά του να βρει με όμορφη ασίστ τον αμαρκάριστο Σαραντουλάκη που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον τερματοφύλακα και να δώσει στην ομάδα αέρα δύο τερμάτων για πρώτη φορά στον αγώνα. Με το 4-2 υπέρ του Παναιγειρατικού έκλεισε και το α’ ημίχρονο.

Κινδύνευσε αλλά στο τέλος λυτρώθηκε

Παρά τις παραινέσεις του Δημήτρη Μάντζου και του Φίλιππου Κρεκούκια στους συμπαίκτες τους να αποφύγουν την χαλάρωση, το ξεκίνημα στην επανάληψη δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Οι αντίπαλοι σταδιακά άρχισαν να αποκτούν τον έλεγχο και να απειλούν κυρίως με μακρινά σουτ. Ο ΑΟΠ δεν έδειχνε ικανός να διαχειριστεί το προβάδισμα και αυτός ήταν και ο λόγος που λίγο αργότερα ο Δημήτρης Μάντζος κάλεσε εσπευσμένα time out προκειμένου να δώσει νέες οδηγίες. Με την είσοδο των δύο ομάδων και πάλι στο γήπεδο ήρθαν και τα πρώτα άσχημα νέα με την μπάλα να παίζει περίεργο παιχνίδι στον Γιώργο Ντοά που δεν κατάφερε να την διώξει σωστά, γεγονός που επωφελήθηκε παίκτης των Αχαιών για να πασάρει σε συμπαίκτη του κι εκείνος με κοντινή κεφαλιά να μειώσει σε 4-3. Οι μελανόλευκοι πλήρωσαν την χαλάρωση τους και το παιχνίδι άρχισε να αποκτά μια άγρια ομορφιά με το άγχος να είναι μοιρασμένο πλέον και στις δύο μεριές. Με περίπου μισό ημίχρονο να απομένει, ο Παναιγειρατικός καλούνταν να δείξει χαρακτήρα και να μην επιτρέψει στον αντίπαλο να μπει περισσότερο στο παιχνίδι. Είναι γεγονός ότι η ομάδα βασίστηκε αρκετά στις αντεπιθέσεις και θα μπορούσε να έχει πετύχει το γκολ που θα τελείωνε το ματς όμως η απουσία καθαρού μυαλού και οι βεβιασμένες ενέργειες δεν επέτρεψαν να συμβεί κάτι τέτοιο. Προς το τέλος της αναμέτρησης θα εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο ο Δημήτρης Μάντζος, με στόχο να θωρακίσει την ομάδα στον ανασταλτικό τομέα και με την αρχηγική παρουσία του να εμπνεύσει και τους υπόλοιπους. Ήταν μόλις η πρώτη παρουσία του μετά τις 6 Φλεβάρη και τον αγώνα με την Matrioshka, ενδεικτικό και αυτό της σοβαρότητας με την οποία αντιμετώπιζε ο παίκτης-προπονητής του ΑΟΠ τον αγώνα. Για καλή τύχη όλων, στα εναπομείναντα λεπτά δεν συνέβη κάτι το συνταρακτικό και ο Παναιγειρατικός πανηγύρισε μια ακόμα σπουδαία νίκη (την 2η του στον γ’ γύρο) που προστέθηκε πλάι στα λιγοστά αλλά πολύ σημαντικά φετινά του επιτεύγματα.

Μένει ζωντανός στο κυνήγι της 4ης θέσης

Όλοι στο αιγειράτικο στρατόπεδο γνωρίζουν ότι χρειάζεται ένα θαύμα για να μπει η ομάδα στα play off με πλεονέκτημα. Ωστόσο, αυτό μόνο αποθαρρυντικό δεν δείχνει να είναι καθώς η ομάδα κατάφερε να παραμείνει αήττητη απέναντι στις τέσσερις προπορευόμενες ομάδες του νεοσύστατου ομίλου και διατηρεί ακόμη κάποιες μαθηματικές ελπίδες για είσοδο στην τετράδα. Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι το γεγονός ότι ακόμη και σε μια τόσο ιδιάζουσα σεζόν για την ομάδα, η υπέρβαση δεν μοιάζει να βρίσκεται στη «σφαίρα του αδυνάτου» αλλά με σκληρή και ομαδική δουλειά δείχνει ρεαλιστική. Πολλά, φυσικά, θα κριθούν απέναντι στους «παλιούς γνώριμους» Εθνικό, Πήγασο και Χαβαλένθια, αρχής γενομένης με το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας (απέναντι στον Εθνικό) με δεδομένη την απουσία του Φίλιππου Κρεκούκια που βρίσκεται εκτός αγωνιστικών πλάνων για το επόμενο διάστημα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Για την ιστορία στην αναμέτρηση Παναιγειρατικού και Αχαιών αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Ντοάς, Πάτσης, Φουσέκης, Τσιμπούρης, Αλεξόπουλος, Σαραντουλάκης, Κρεκούκιας, Μητρούσης και Δημήτρης Μάντζος. Στον πάγκο έμεινε χωρίς λεπτά συμμετοχής ο Μάριος Μάντζος. Τα γκολ της Μαύρης αρμάδας σημείωσαν οι: Σαραντουλάκης (2), Αλεξόπουλος και Πάτσης. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν επίσης από κοντά οι φίλοι της ομάδας Νίκος Μουτάφης, Μανώλης Παπαντωνάκης και Τάσος Οικονόμου.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής η Χαβαλένθια νίκησε τον Εθνικό με 6-5 ενώ την έκπληξη έκανε ο Πήγασος που επιβλήθηκε των Καλόγερων με σκορ 3-2. Την άλλη βδομάδα ο ΑΟΠ δοκιμάζεται απέναντι στον Εθνικό Πειραιώς σ’ ένα ματς που θα ξεκινήσει στις 23:00.

Πρόωρος αποκλεισμός στο κύπελλο

Ένα μόλις 24ώρο μετά το σπουδαίο ντέρμπι με τους Αχαιούς, ο Παναιγειρατικός όφειλε να παραταχθεί και πάλι στο Γήπεδο 1 του Ελαιώνα, αυτή τη φορά για τον θεσμό του κυπέλλου. Η κληρωτίδα έπαιξε εξαρχής άσχημο παιχνίδι στον ΑΟΠ θέτοντας τον αντίπαλο με τους πανίσχυρους Τρικολόρ, την πρωτοπόρο ομάδα του Β’ Ομίλου της Πέμπτης (ενός από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα στον Ελαιώνα). Ο Δημήτρης Μάντζος είχε προαναγγείλει ότι θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ στο πρωτάθλημα κι έτσι και έγινε με τους νεαρούς Φαίδωνα Πατερομιχελάκη και Μάριο Μάντζο να παίρνουν θέση στο αρχικό σχήμα.

10μελής αποστολή

10μελής ήταν η αποστολή του Παναιγειρατικού απέναντι στους Τρικολόρ (με σημαντικά ονόματα στο απουσιολόγιο), με τον Φώτη Τριβιζά να κάθεται κάτω από τα γκολποστ, τον Γιώργο Ντοά στο κέντρο της άμυνας, τον Μάριο Μάντζο στα δεξιά και τον Σαραντουλάκη στα αριστερά.  Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν οι Δημήτρης Μάντζος (στον άξονα), Κώστας Αλεξόπουλος (δεξιά) και Φίλιππος Κρεκούκιας (αριστερά). Αιχμή του δόρατος των Αιγειρατών ήταν ο Φαίδων Πατερομιχελάκης. Με μικρή καθυστέρηση αφίχθησαν στον Ελαιώνα και ο Κώστας Πάτσης με τον Αντώνη Φουσέκη που αποτέλεσαν και τις εναλλακτικές επιλογές από τον πάγκο.

Ο αγώνας

Η ομάδα ξεκίνησε καλά με στιβαρή άμυνα και πειθαρχία στην τακτική. Όμως, εκ των πραγμάτων η κατάσταση ήταν δύσκολη έναντι σε μια από τις δυνατότερες ομάδες της διοργάνωσης. Μοιραία, οι Τρικολόρ ήταν αυτοί που πήραν πρώτοι το προβάδισμα. Ο ΑΟΠ θέλησε να βγει από το «καβούκι» του και σε μια από τις πρώτες του ουσιαστικές επισκέψεις του προς τα αντίπαλα καρέ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Σαραντουλάκη να μπαίνει από τα πλάγια στην περιοχή και να βρίσκει τον Αλεξόπουλο που με δυνατό ευθύβολο σουτ έγραψε το 1-1. Γρήγορα έγινε το 2-1 υπέρ των Τρικολόρ, ωστόσο, ο ΑΟΠ είχε και πάλι απάντηση με τον Κρεκούκια να βγάζει την ασίστ στον Σαραντουλάκη κι εκείνος με διαγώνιο σουτ από τ’ αριστερά έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσια (2-2). Οι Τρικολόρ ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και με δύο ακόμη τέρματα διαμόρφωσαν το σκορ στο 4-2 πριν την ανάπαυλα. Λίγο πριν το ημίχρονο, θα αποβληθεί ο Κρεκούκιας για υβριστική συμπεριφορά προς τον διαιτητή ενώ ακολούθησε έντονη λογομαχία που οδήγησε τους ανθρώπους του ΑΟΠ να ζητήσουν την αντικατάσταση του referee της αναμέτρησης για να μπορέσουν να συνεχίσουν το παιχνίδι. 
 Στην επανάληψη, η ομάδα συνέχισε στο ίδιο μοτίβο προσπαθώντας να βγει μπροστά και να πετύχει το γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο ματς. Και τα κατάφερε, όταν ο Κώστας Αλεξόπουλος θα πάρει την μπάλα λίγο μπροστά από το χώρο του κέντρου και με μαγική ενέργεια θα περάσει τρεις ποδοσφαιριστές των αντιπάλων και θα πλασάρει στη γωνία για το 4-3 αφήνοντας άφωνους τους συμπαίκτες του! Στην αμέσως επόμενη φάση, όμως, οι Τρικολόρ με σουτ από το κέντρο θα ανακτήσουν και πάλι το προβάδισμα των δύο τερμάτων κάνοντας το 5-3. Ο Παναιγειρατικός που, προς τιμήν του, δεν έλεγε να τα παρατήσει μείωσε ξανά, όταν ο Σαραντουλάκης προσπάθησε να βρει τον Πατερομιχελάκη εντός περιοχής με αντίπαλο παίκτη να παρεμβάλλεται στη φάση και να στέλνει άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Αυτογκόλ και 5-4. Δυστυχώς, οι ελπίδες για κάτι καλό εξανεμίστηκαν όταν οι Τρικολόρ κέρδισαν πέναλτι λίγο αργότερα που μετέτρεψαν σε γκολ παρά το γεγονός ότι ο Τριβιζάς έπεσε σωστά στη γωνία του. Θ’ ακολουθήσουν δύο ακόμη τέρματα στο τελευταίο τρίλεπτο που ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 8-4, αποτέλεσμα που σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης και την προσπάθεια που κατέβαλλε ο ΑΟΠ. 

Εστιάζουν στο πρωτάθλημα

Η περιπέτεια στον ούτως ή άλλως πειραματικό θεσμό του κυπέλλου αποδείχθηκε σύντομη. Είναι γεγονός, μάλιστα, ότι στην πλειοψηφία τους οι ομάδες του Ελαιώνα γύρισαν την πλάτη τους στο συγκεκριμένο θεσμό (η συμμετοχή ήταν προαιρετική) με λιγότερες από 30 ομάδες σε σύνολο 160 να δηλώνουν τελικά συμμετοχή. Για τον ΑΟΠ, πάντως, ήταν, μια καλή ευκαιρία να αγωνιστούν περισσότερο παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής. Αυτό συνέβη με τους Φαίδωνα, Μάριο αλλά και τον Δημήτρη Μάντζο που μετά από μεγάλο διάστημα αποχής αγωνίστηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι και είχε πολύ καλή παρουσία.
Για τον ΑΟΠ αγωνίστηκαν στον αγώνα κυπέλλου με τους Τρικολόρ οι: Τριβιζάς, Ντοάς, Μ.Μάντζος, Σαραντουλάκης, Αλεξόπουλος, Δ.Μάντζος, Κρεκούκιας, Πατερομιχελάκης, Πάτσης και Φουσέκης. Σκόρερς για την ομάδα μας ήταν οι: Αλεξόπουλος (2), Σαραντουλάκης, αυτογκόλ. Το παιχνίδι παρακολούθησε από κοντά η σύντροφος του Γιώργου Ντοά και φίλη της ομάδας Ιωάννα Βίντο, ο Νίκος Μουτάφης που μάλιστα φόρεσε και αθλητική περιβολή δίχως ν’ αγωνιστεί τελικά καθώς και ο Μανώλης Παπαντωνάκης.