18 Νοε 2012

Εδω είναι Ρέντης...Αιγειράτικο ΕΞΑσφαιρο


Το τι εστί Ρέντης έδειξε ο Παναιγειρατικός που επικράτησε της Ολυμπιάδας Χανίων με 6-1 στα πλαίσια του πρώτου αγώνα για το θεσμό του Attica Cup. Οι κάτοχοι του τροπαίου δεν ήθελαν σε καμμία περίπτωση να χάσουν τον τίτλο τους από τους διεκδικητές Κρητικούς και κάνοντας τη δουλειά που έπρεπε έθεσαν γερά θεμέλια για να επαναλάβουν τη κατάκτηση του Κυπέλλου.
Ο Παναιγειρατικός ξεκίνησε τον αγώνα με τον Διον. Μάντζο κάτω από τα δοκάρια, τους Λάμπρου, Ντοά και Φιριππή στην άμυνα, τους Κώστα Πάτση και Δημήτρη Τσιμπούρη στα αμυντικά χαφ, με τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη μπροστά τους. Στη κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μιχάλης Ατματζίδης πραγματοποιώντας το ντεμπούτο το για φέτος. Το ματς ξεκίνησε με τους Αιγειράτες να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, και να δημιουργούν φάσεις στην αντίπαλη εστία, είτε με μακρινά σουτ είτε με ωραίες ομάδικες ενέργειες που δε κατέληξαν όμως στα αντίπαλα δίχτυα. Οι Κρητικοί ωστόσο ευτύχησαν να προηγηθούν ύστερα από στημένη φάση και διπλή προσπάθεια, στη πρώτη και μοναδική ευκαιρία που έιχαν στο πρώτο ημίχρονο. Το 0-1 ήταν το σκορ της ανάπαυλας, με το σύνολο των ποδοσφαιριστών του ΑΟΠ να είναι αποφασισμένοι για τη μεγάλη ανατροπή.
Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Τσιμπούρης με άψογο σουτ ισοφάρισε και πριν περάσει ένα λεπτό ο Ατματζίδης με επίσης όμορφο σουτ έδωσε προβάδισμα στον Παναιγειρατικό. Οι "Αχαιοί" δε σταμάτησαν σε αυτό το σημείο και ο Τάκης Φιριππής ήταν συνεπής στο ραντεβού του με την Ολυμπιάδα σημειώνοντας με κεφαλιά το 3-1. Οι αντίπαλοι δε ξεπέρασαν το σοκ και ο Παναιγειρατικός έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Στον αγώνα είχαν ήδη περάσει οι Φίλιππος Κρεκούκιας, Θανάσης Θωμάς και Γρηγόρης Μητροουσης. Ο νεοεισελθών Γρηγόρης Μητρούσης σέρβιρε και ο "Ναύαρχος" Κρεκούκιας διαμόρφωσε από κοντά το 4-1. Μετά από εκείνο το σημείο πήρε το όπλο του ο bomber Μητρούσης, ο οποίος αρχικά από ασίστ του "Άτμα" πέτυχε το 5ο γκολ και λίγο αργότερα σκόραρε εκ νέου πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του και 6ο γκολ για τον Παναιγειρατικό.
Ωστόσο πολύ δυσάρεστα γεγονότα συνέβησαν όταν ο Τάκης Φιριππής δέχτηκε εν ψυχρώ κλοτσιά με φανερή τη πρόθεση του αντίπαλου παίκτη να χτυπήσει τον "Μακελάρη του Αμαρουσίου". Στη συμπλοκή που δυστυχώς ακολούθησε ο Γίωργος Ντοάς δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη που σήμαινε την αποβολή του από τον αγώνα.
Για την ιστορία, τη μελανή φανέλα των τροπαιούχων φόρεσαν απόψε οι Διον. Μάντζος, Λάμπρου, Ντόας, Φιριππής, Πάτσης, Τσιμπούρης, Σαραντουλάκης, Ατματζίδης, Κρεκούκιας, Θωμάς, Μητρούσης και Χριστοφόρου που πέρασε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά του αγώνα.
Η μεγάλη αυτή νίκη του Παναιγειρατικόυ δε σημαίνει τίποτα περισσότερο παρά ένα σαφές προβάδισμα των Αχαιών για τον επαναληπτικό του Αμαρουσίου. Δεδομένη εξάλλου πρέπει να θεωρείται εξάλλου και η αξιοσημείωτη τόνωση του ηθικού ύστερα από τη "σφαλιάρα" της Τετάρτης για τη δύσκολη συνέχεια του Πρωταθλήματος.