19 Νοε 2012

ΑΟΠ - Ολυμπιάδα 6-1 - Player Analysis


Διονύσης Μάντζος
Ο παλιός καλός Σάκης κάτω από τα δοκάρια του ΑΟΠ. Άρωμα Αιγείρας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σταθερότητα, σιγουριά για την άμυνα και μία «χειρουργική» απόκρουση για… Nobel προς το τέλος του party. Ο «γιατρός» δεν φάνηκε να έχει επηρεαστεί από την παρατεταμένη απουσία του από την ενεργό δράση. Με εκπληκτική επέμβαση λίγο έλειψε να αποσοβήσει και το ένα τέρμα που δέχθηκε με δεύτερη προσπάθεια χωρίς να φέρει ευθύνη. Παρών στον πάγκο ήταν και ο Φώτης Τριβιζάς υποστηρίζοντας τις προσπάθειες του Διονύση. Ο Παναιγειρατικός πρέπει να αισθάνεται ευλογημένος που έχει δύο κορυφαίους αθλητές να μοιράζονται τα κλειδιά της επτασφράγιστης εστίας του.

Γιώργος Ντοάς
Πραγματικός ηγέτης στα αμυντικά οχυρωματικά έργα του ΑΟΠ. Με την απόδοσή του ουσιαστικά καθόρισε τον ρυθμό του αγώνα και έβγαλε εκτός κλίματος Ρέντη την Ολυμπιάδα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα έσβησε τον προσωπικό του αντίπαλο καλύπτοντας και χώρους όταν έπρεπε, ακόμη κι εκτός περιοχής. Όταν το ματς φάνηκε να φεύγει εκτός αυστηρώς αθλητικών πλαισίων, δεν δίστασε να αυξήσει τη δύναμη στο παιχνίδι του αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα του διαιτητή. Με την απόδοσή του απλά απέδειξε γιατί ήταν, είναι και θα είναι για πάρα πολλά χρόνια ο βασικός και αναντικατάστατος κεντρικός οπισθοφύλακας του Παναιγειρατικού.

Γιάννης Λάμπρου
Τίποτε λιγότερο από το κλασικό, ψηφιακά τελειοποιημένο, Robo-Lamp. Η πεμπτουσία της ψυχραιμίας στο δεξί άκρο του μισού γηπέδου. Έπαιρνε αρκετές πρώτες μπαλιές από το τέρμα, κέρδισε καθοριστικές μονομαχίες, έπεφτε πρώτος στη μπάλα (όπως πάντα) ενώ δεν ήταν λίγες οι επελάσεις του ως εξτρέμ. Είναι απορίας άξιον τι θα πρέπει να συμβεί στο σύμπαν για να υποχωρήσει αυτός ο θαυμάσιος «μηχανισμός» κάτω από τα σταθερά υψηλά στάνταρ απόδοσής του.

Τάκης Φιριππής
Ο «Μακελάρης του Αμαρουσίου», ο άνθρωπος - μισό Attica Cup, φαίνεται πως… σεληνιάζεται στη θέα της γαλανόλευκης εμφάνισης των Κρητικών. Ο θηριώδης αριστερός μπακ δέσποσε στους αιθέρες πάνω από τους αντίπαλους επιθετικούς, ανακόπτοντας πολλές επικίνδυνες προσπάθειές τους. Η επιβλητική του εναέρια παρουσία εξαργυρώθηκε και στον επιθετικό τομέα, με το δικό του εντυπωσιακό γκολ (καρφωτή κεφαλιά από κόρνερ) να είναι εκείνο που ουσιαστικά έθεσε τέρμα στα όνειρα των φιλοξενούμενων για το πρώτο τους «διπλό» στο Ρέντη…

Κώστας Πάτσης
Ο αρχηγός του ΑΟΠ έσφιξε τα δόντια, διαβεβαιώνοντας σε όλους τους τόνους ότι μπορεί να παίξει στον τελικό. Η κατάσταση του τραυματισμού του ωστόσο αποδείχθηκε πλέον καταλυτική και από την ίδια τη θέλησή του. Όσο περνούσε η ώρα ο πόνος τον πρόδιδε και η απόδοσή του μοιραία υποχώρησε. Το θερμό χειροκρότημα από όλο τον πάγκο και την εξέδρα την ώρα που έβγαινε αλλαγή ήταν η κορυφαία ανταμοιβή για την αυτοθυσία του. Περαστικά Κώστα και γρήγορα γερός ξανά!

Δημήτρης Τσιμπούρης
Πολύ απλά ο κορυφαίος του γηπέδου! Έτρεξε, μάρκαρε, οργάνωσε, κράτησε μπάλα, έφτιαξε φάσεις και σκόραρε άλλο ένα «μαγικό» γκολ, αυτό της ισοφάρισης. Ανταποκρίθηκε επάξια στον κομβικό ρόλο του αμυντικού χαφ και του play-maker, κυριαρχώντας στο κέντρο του γηπέδου σε όλη τη διάρκεια του ηλεκτρισμένου ντέρμπι. Καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα είχε η αμυντική του παρουσία, με την εξουδετέρωση του Μιχάλη Σειραδάκη να αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους της παταγώδους αγωνιστικής και ψυχολογικής κατάρρευσης της Ολυμπιάδας στο β΄ μέρος. Μακράν ένας από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές της σύγχρονης ιστορίας του ΑΟΠ, βασικός παράγοντας όλων των μεγάλων επιτυχιών του Ομίλου.

Ζαχαρίας Σαραντουλάκης
Όχι απλώς έπαιξε αλλά πρωταγωνίστησε στο α΄ μέρος, σ’ έναν ασυνήθη ρόλο, που μάλιστα κλήθηκε να επιτελέσει για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Νεοκοσμίτης άσος πάλεψε με απαράμιλλο πάθος, «οργώνοντας» σε οριζόντια διάταξη το τελευταίο μισό του γηπέδου. Σαν κρυφός κυνηγός προσπάθησε να εκμεταλλευθεί τυχόν κενά, όμως η γενική μετριότητα του ΑΟΠ του α΄ μέρους δεν τον βοήθησε. Προς το τέλος ανταποκρίθηκε με επιτυχία στα καθήκοντα του δεξιού μπακ (!), όταν το γήπεδο είχε λάβει χαρακτήρα… «Κολοσσαίου».

Μιχάλης Ατματζίδης
Ο «υπερηχητικός Mike» έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα: ντρίμπλαρε, σούταρε, σκόραρε, τρομοκράτησε. Παρά την παρατεταμένη απουσία του από τα παναιγειρατικά δρώμενα, σηματοδότησε την επιστροφή του στα «μελανόλευκα» με μια εκκωφαντική πρώτη φετινή εμφάνιση. Ζάλισε σε βαθμό… παρεξηγήσεως τους αντίπαλους αμυντικούς, «σπρώχνοντας» όλη την ομάδα στη μεγάλη ανατροπή. Το δικό του εκτός περιοχής ξερό δυνατό σουτ - κανονιά έβαλε μπροστά τους Αχαιούς σε θέση «οδηγού». Χωρίς υπερβολή, η ολική επαναφορά του ΑΟΠ ξεκίνησε από τα δικά του «μαγικά» πόδια. Μεγάλος ποδοσφαιριστής, ακέραιος χαρακτήρας, άλλος ένας αθλητής - «κόσμημα» για τους τροπαιούχους.
   
Φίλιππος Κρεκούκιας
Χωρίς υπερβολή, ο άγνωστος «ήρωας» του ντέρμπι. Το στήσιμο της ομάδας ήταν στο μεγαλύτερο βαθμό δικό του έργο, ενώ από τον πάγκο συνέβαλε τα μέγιστα στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του ΑΟΠ. Πραγματικός ηγέτης και εντός γηπέδου, όταν μπήκε ως φορ περιοχής για να απελευθερώσει τον «Άτμα». Σκόραρε από κοντά για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη. Ουσιαστικός, λιγομίλητος, ψύχραιμος, πραγματικός «Ναύαρχος». Η παρουσία του «Κρεκ» σε αυτόν τον πρώτο τελικό πιστοποίησε πόσο πολύ θα μας λείψει τον μήνα της απουσίας του που ξεκινά αύριο…

Θανάσης Θωμάς
Άλλος ένας παίκτης που χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία ως «εργαλείο» σε θέση άγνωστη για τον ίδιο. Έπαιξε με επιτυχία τον ρόλο του αντί-Πάτση, όταν του ζητήθηκε, παρέχοντας τα απαραίτητα «δεκανίκια» στον Τσιμπούρη. Ο “DoubleTh” επιβεβαίωσε την αλματώδη φετινή του εξέλιξη, δείχνοντας παράλληλα τις ικανότητές του να σταθεί με αξιώσεις σε περισσότερες θέσεις του κέντρου απ’ όσες έχει κι ο ίδιος συνηθίσει.

Γρηγόρης Μητρούσης
Ο «άνθρωπος-γκολ» της «Μαύρης Αρμάδας», κατάφερε μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά να ολοκληρώσει το πάρτι με δύο ακόμη τέρματα, ενώ δεν παρέλειψε να δημιουργήσει κι ένα ακόμη για λογαριασμό του Φίλιππου Κρεκούκια. Ο Πειραιώτης στράικερ ήταν, χωρίς υπερβολή, η χειρότερη δυνατή κατάληξη για τον «εφιάλτη» της Ολυμπιάδας στα τελευταία δέκα λεπτά του ματς. Τα δικά του γκολ διαμόρφωσαν συνθήκες θριάμβου και σκορ τίτλου για τον ΑΟΠ. Ένας ποδοσφαιριστής «πρώτης γραμμής» που ανταμείβεται με την αγάπη του κόσμου, δείχνοντας ότι η «στείρα» εμφάνιση της περασμένης Τετάρτης αποτελεί ήδη παρελθόν.

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Old school still rocks! Ακόμη και για λιγότερο από πέντε λεπτά, ακόμη κι ως αλλαγή του κουρασμένου Κρεκούκια, ακόμη και στην «ξένη» για τον ίδιο θέση του αμυντικού χαφ, ο πάλαι ποτέ «εκτελεστής του Γυμνασίου» μπήκε στο γήπεδο με όρεξη και γνήσια παναιγειρατική ψυχή. Η παρουσία του εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου έχει κερδίσει ήδη τις καρδιές των συμπαικτών του και την εκτίμηση όλων.

Δημήτρης Μάντζος
Μαζί με τον Φίλιππο Κρεκούκια στον πάγκο κέρδισαν κατά κράτος την Ολυμπιάδα στη «σκακιέρα» της τακτικής. Με ιδιότυπο αρχικό σχηματισμό και κυρίως με τις σημαντικές «τοπικές» διορθωτικές κινήσεις στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, εκμεταλλεύθηκαν τις αδυναμίες των αντιπάλων και πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή. Τα προσωπικά μαρκαρίσματα σε πρόσωπα - κλειδιά των αντιπάλων πέτυχαν στο ακέραιο, «ροκανίζοντας» με αργό αλλά σταθερό ρυθμό την ψυχολογία των φιλοξενούμενων. Ακόμη κι όταν οι Χανιώτες έπαιξαν με δύο επιθετικούς, οι τεχνικοί του ΑΟΠ προτίμησαν να μην υποχωρήσουν προσπαθώντας να εκμεταλλευθούν τα… αχανή κενά στα μετόπισθεν των «μπλε». Δεν σταμάτησαν να «διαβάζουν» το ματς μέχρι τέλους, δείχνοντας έμπρακτα ότι η… Σχολή Παπανικολάου έβγαλε ήδη τους πρώτους της αποφοίτους.