15 Νοε 2012

Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα-κάκιστος Παναιγειρατικός

Την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο Παναιγειρατικός χθες βράδυ στο Γήπεδο 4 του Ελαιώνα, με 5-4 από την ομάδα της Χαβαλένθια. Ύστερα από ασυνεννοησία με τη διοργανώτρια αρχή, ενώ οι άνθρωποι του συλλόγου είχαν ενημερωθεί για Δυναμό, τελικά αντιμετώπισαν τη Χαβαλένθια.
Σε μια νύχτα που όλοι θα θέλουν να ξεχάσουν για πολλούς λόγους, ο Παναιγειρατικός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων με φανερή την αγωνιστική απραξία που προκάλεσε η αναβολή της προηγούμενης αγωνιστικής.
Ο Παναιγειρατικός ξεκίνησε το ματς με τους Τριβιζά, Λάμπρου, Ντοά, Φιριππή στην άμυνα, τους Πάτση και Τσιμπούρη στο χώρο του κέντρου και τους Κρεκούκια και Μητρούση στην επιθετική γραμμή. Ωστόσο η κακή μέρα από την αρχή φάνηκε καθώς έπειτα από τα δύο πρώτα λεπτά, προηγήθηκε η Χαβαλένθια με εύστοχο τετ α τετ, σε μία φάση ωστόσο όπου αντίπαλος επιθετικός δέχτηκε τη μπάλα αφού πρώτα χτύπησε με σκαριά στη κνήμη τον Ντοά. Ο Παναιγειρατικός προσπάθησε στη συνέχεια να βγει μπροστά και κατάφερε να ισοφαρίσει προσωρινά ύστερα από στημένη φάση με τη μπάλα να σηκώνεται και τον Τσιμπούρη να πετυχαίνει ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ με έξοχα φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής. Το χειρότερο όμως δεν είχε έρθει καθώς σε μια διεκδίκηση της μπάλας και με τους αντιπάλους να έχουν προηγηθεί με 3-1 πλέον, ο Κώστας Πάτσης τραυματίζεται σοβαρά και τίθεται εκτός μάχης. Στον αγώνα περνούν οι Μάριος Μάντζος και Ζαχαρίας Σαραντουλάκης με σκοπό να ανεβάσει ο Παναιγειρατικός τη πίεση του. Αποτέλεσμα αυτού να μειωθεί το σκορ του ημιχρόνου σε 3-2 ύστερα από τέρμα του Μάριου Μάντζου που εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες στη περιοχή του αντίπαλου τερματοφύλακα και σκόραρε από κοντινή απόσταση.
Όσο άσχημο ήταν το πρώτο ημίχρονο, άλλο τόσο ήταν και το δεύτερο, με το σκηνικό να μη διαφέρει και πολύ. Ο Παναιγειρατικός ασύνδετος απειλούσε μόνο με γεμάτες μπαλιές. Το σκορ διαμορφώθηκε σε 4-2 αφού οι αμυνόμενοι μελανόλευκοι δε κατάφεραν να δίωξουν τη μπάλα σε χτύπημα κόρνερ, ωστόσο στο highlight της βραδιάς, ο Θανάσης Θωμάς με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση μείωσε προσωρινά σε 4-3. Στο χειρότερο όμως χρονικά σημείο κι ενώ ο ΑΟΠ έπαιζε "μονότερμα", και ύστερα από μια αντεπίθεση της αντίπαλης ομάδας, χρειάστηκε ένα λάθος του Λάμπρου και αρκετή δόση τύχης για να γίνει το 5-3. Το μόνο θετικό που μπορεί να γράψει κανείς είναι ότι ο Παναιγειρατικός δε το παράτησε, παρόλο που βρισκόταν συνεχώς πίσω στο σκορ με ελάχιστο χρόνο να απομένει. Στη τελευτάια φάση του αγώνα, ο Φ. Πατερομιχελάκης διαμόρφωσε το τελικό 5-4.  
Μια ήττα που έφερε προβληματισμό και νέα προβλήματα στον Παναιγειρατικό, για τον οποίο αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Λάμπρου, Ντοάς, Φιριππής, Πάτσης, Τσιμπούρης, Κρεκούκιας, Μητρούσης ενώ ως αλλαγή πέρασαν στον αγώνα οι Μαρ. Μάντζος, Σαραντουλάκης, Θωμάς και Πατερομιχελάκης.
Στα ιατρικά θέματα, γεμάτο είναι το δελτίο, καθώς ο Πάτσης τραυματίστηκε στον αστράγαλο σοβαρά με το χρόνο της απουσίας του να είναι σίγουρα αρκετός, ο Γίωργος Ντοάς, ο οποίος δέχτηκε μια σχαριά στη πρώτη φάση του αγώνα, έχει ένα αιμάτωμα στη κνήμη και η σημερινή μέρα θα δείξει περισσότερα, ενώ μικροτραυματίας αποχώρησε ο Σαραντουλάκης, χωρίς ωστόσο να εμπνέει κάποιο πρόβλημα η κατάσταση του.