10 Φεβ 2011

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (vs ατλέτικο π., 11/2, 23:00)

Οι περισσότεροι δεν θα ήθελαν να θυμούνται τι συνέβη το βράδυ της. 3ης Δεκεμβρίου 2010 στον αγώνα κόντρα στην πρωτοπόρο τότε Ατλέτικο Πετραλώνων. Και είναι λογικό. Τα έκτροπα που προκλήθηκαν με αποκλειστική ευθύνη των αντιπάλων είχαν οδηγήσει στην επ' αόριστον διακοπή του παιχνιδιού κι ενώ το σκορ ήταν στο 2-1 εις βάρος του Παναιγειρατικού, δέκα λεπτά πριν τη λήξη του ματς. Τα υπόλοιπα είναι ήδη γνωστά και καταγραμμένα στις "γκρίζες" σελίδες της ιστορίας του ΑΟΠ στην Αθήνα.
Αύριο βράδυ, στις 23:00, το ρολόι γυρίζει πίσω σ' εκείνη την "αποφράδα" νύχτα που λίγο έλειψε να κοστίσει τη σωματική ακεραιότητα του Κώστα Πάτση και άλλων ποδοσφαιριστών της Αρμάδας. Οι δύο ομάδες, ύστερα από πρόταση της διοργανώτριας αρχής, μπαίνουν ξανά στο γήπεδο, αντιμέτωπες μεταξύ τους και με βαριά την ευθύνη για ομαλή διεξαγωγή του ματς. Ο ΑΟΠ έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει στα ίσια τους "ροχιμπλάνκος" και το μενού μας προϊδεάζει για ένα σούπερ ντέρμπι, στο χορτάρι αυτή τη φορά και όχι στην αίθουσα της γραμματείας. Ξεχνώντας για μιάμιση ώρα όσα έγιναν λίγους μήνες πριν, οι Αχαιοί θα μπουν στο γήπεδο για να αποδείξουν ότι τα ματς κερδίζονται με ποδόσφαιρο.
Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο ΑΟΠ θα κληθεί να παίξει δύο διαδοχικά επίσημα ματς. Η πρώτη σέντρα θα δοθεί στις 23:00 για τα υπολειπόμενα 9'30'' του διακοπέντος αγώνα. Η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο "χορταστική" με το μεγάλο ντέρμπι του β΄ γύρου ανάμεσα στους δύο "μονομάχους" να ακολουθεί. Ενδεικτικό της σημασίας αλλά και του βαθμού επικινδυνότητας των αναμετρήσεων είναι το γεγονός ότι το "παρών" στο γήπεδο θα δώσει ο "ισχυρός άνδρας" της διοργάνωσης Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Ο Παναιγειρατικός δεν έχει να επιδείξει κανέναν τίτλο στην πρόσφατη ιστορία του στα αθηναϊκά γήπεδα. Μπορεί όμως δικαιωματικά να υπερηφανεύεται για τον αθλητικό του πολιτισμό, την υποδειγματική του ποδοσφαιρική κουλτούρα και την πνευματική ανωτερότητα καθενός από τους ποδοσφαιριστές του. Αυτές οι αξίες είναι αδιαπραγμάτευτες και η αυριανή παράσταση κόντρα στην Ατλέτικο φαντάζει ως άλλη μία "χρυσή" ευκαιρία για αποδείξεις. Με ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και πάθος για τη νίκη, ο ΑΟΠ αύριο αργά τη νύχτα μπορεί να φύγει όχι με έναν ή δύο αλλά τέσσερις ολόχρυσους βαθμούς από τα γήπεδα του Ελαιώνα...