18 Φεβ 2011

Το δίλημμα του στρατιώτη Σαραντουλάκη

Άκομψο παιχνίδι επιφύλαξε η μοίρα για τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη. Ο αριστεροπόδαρος άσος του ΑΟΠ, που παραμένει αυτές τις ημέρες στην Αθήνα με άδεια από τη στρατιωτική μονάδα όπου υπηρετεί στην Αλεξανδρούπολη, θα βρεθεί απόψε το βράδυ αντιμέτωπος με ένα ιδιαίτερο ηθικό δίλημμα.
Ο λόγος φυσικά είναι το προγραμματισμένο ματς κόντρα στην Ανόρθωση, στο ρόστερ της οποίας ανήκει από πέρυσι ο "Ζαχ", όταν οι "ροζ" αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Κυριακής. Ο Νεοκοσμίτης ποδοσφαιριστής πολύ θα ήθελε να αποφύγει μία τέτοια συνειδησιακή σύγκρουση, όμως η τύχη τα έφερε αλλιώς: Ο ΑΟΠ αντιμετωπίζει απόψε την Ανόρθωση, και ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης κατά μεγάλη πιθανότητα, θα τηρήσει την υπόσχεσή του για βοήθεια και αλληλεγγύη στην αποδυναμωμένη αντίπαλο και θα φορέσει ξανά τη φανέλα της αθηναϊκής ομάδας.
Ο ίδιος ο "Αιγειράτης" μέσος, πριν λίγες ώρες, έσπευσε να ξεκαθαρίσει μέσω του επίσημου forum του ΑΟΠ: "Ειλικρινά, δεν μπορούσα να φανταστώ ούτε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας να συμβαίνει κάτι τέτοιο και ειδικά τις μέρες που θα ερχόμουν με άδεια από την Αλεξανδρούπολή!.. Το να παίξω ενάντια στον Παναί σε επίσημο ματς σαφώς δεν μοιάζει ούτε ηθικό, ούτε και έντιμο. Είναι αλήθεια, ωστόσο, ότι έπαιξα σε κάποια παιχνίδια της Ανόρθωσης στην αρχή της σεζόν και τα παιδιά μου εξήγησαν από την αρχή ότι είναι ανάγκη να παραμείνω στο ρόστερ... βλέπετε δεν έχουν όλοι την άνεση να κατεβάζουν 10 και 11 παίκτες κάθε φορά! Και απ'ό,τι έχω ενημερωθεί αν δε λυθεί άμεσα το πρόβλημα των πολλών απουσιών της ομάδας μοιραία τα παιδιά θα απευθυνθούν και σ' εμένα! Και δυστυχώς εδώ δεν ισχύει το "όσο κι αν παρακαλάς σε γράφω.." Στη συγκεκριμένη ομάδα όσοι έχουν ροζ φανέλα οφείλουν να δείχνουν μια παραπάνω προθυμία (με δεδομένο ότι τις έχουμε αποκτήσει με χορηγία και δεν πληρώσαμε ούτε ευρώ!). Ξεκαθαρίζω και πάλι ότι η συμμετοχή μου ή μη στον αγώνα θα εξαρτηθεί από το πόσα άτομα θα κατεβάσει ο πρόεδρος Κορρές με την παρέα του! Η καρδιά λέει ΠΑΝΑΙ...και θα το λέει ΠΑΝΤΑ! Φουλ για τη νίκη λοιπόν ΑΟΠΑΡΕΣ μου!.."
Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του ΑΟΠ δηλώνουν ότι στο πρόσωπο του Ζαχαρία δεν αναγνωρίζουν μόνο έναν πολύτιμο συναθλητή αλλά και έναν από τους πλέον ένθερμους και ειλικρινείς υποστηρικτές του Παναιγειρατικού. Οι συμπαίκτες και φίλοι του στην ομάδα της καρδιάς του αναγνωρίζουμε την εντιμότητα και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και εκτιμούμε απεριόριστα την υποστήριξη που δείχνει στους φίλους του από την Ανόρθωση. Άλλωστε ο ίδιος γνωρίζει ότι ολόκληρος ο ΑΟΠ εμφορείται από τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και του φίλαθλου πνεύματος, ιδανικά που καθορίζουν τη συμπεριφορά μας και την πορεία μας δέκα πέντε χρόνια τώρα.
Το οριστικό ραντεβού μας με το Ζαχαρία Σαραντουλάκη είναι για την επόμενη σεζόν, όταν θα επιστρέψει εκεί όπου δικαιωματικά ανήκει. Εάν και εφόσον βρεθούμε αντίπαλοι μαζί του απόψε, θα είναι μόνο για 50 λεπτά.
Ειδικά όταν γνωρίζουμε πως κι ο ίδιος θα ήθελε ο αποψινός νικητής να φοράει μαύρα...