19 Φεβ 2011

ΑΝΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ξανά!

Άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς προσέθεσε στο λογαριασμό του ο Παναιγειρατικός ύστερα από την αποψινή του επικράτηση με 2-1 επί της μαχητικής Ανόρθωσης. Η νίκη ήρθε πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, με τους "μελανόλευκους" να είναι καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Οι ιδιαιτερότητες του αγώνα και η συνακόλουθη δίψα των αντιπάλων για νίκη μετέτρεψαν το παιχνίδι σε κλασικό ντέρμπι, με συναρπαστική εξέλιξη μέχρι τέλους.
Παρά την ανωτερότητά της, η "Αρμάδα" χρειάστηκε δύο "δώρα" από τον ασταθή τερματοφύλακα των αντιπάλων για να πετύχει ισάριθμα τέρματα. Το σκορ άνοιξε ύστερα από λάθος του πορτιέρε της Ανόρθωσης σε γύρισμα αμυντικού, ενώ το τελικό βραχύ προβάδισμα για τον ΑΟΠ ήρθε ύστερα από κοντινό σουτ του Χάρη Ερμείδη και νέα ολιγωρία στο τέρμα των "ροζ". Στο ενδιάμεσο, η Ανόρθωση είχε καταφέρει να ισοφαρίσει στη μία και μοναδική φορά που ο Ντοάς έχασε την προσωπική του "μονομαχία" με τον Κορρέ.
Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, οι Αχαιοί πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με το πλήθος των ευκαιριών που δημιούργησαν -τις οποίες βέβαια δεν αξιοποίησαν- και το ελεύθερο παιχνίδι του β΄ μέρους. Διακρίθηκαν για το πάθος τους οι αμυντικοί του ΑΟΠ, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που περίτεχνοι συνδυασμοί έφεραν τη "μελανόλευκη" μεσοεπιθετική γραμμή μέσα στα καρέ των αντιπάλων. Με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα θα μπορούσαμε να μιλάμε σήμερα για θρίαμβο.
Οι νικητές του αποψινού ντέρμπι ήταν οι: Βασίλης Μάνδυλας, Γιώργος Ντοάς, Γιάννης Λάμπρου, Κώστας Πάτσης, Δημήτρης Μάντζος (Μάριος Μάντζος), Δημήτρης Τσιμπούρης, Φίλιππος Κρεκούκιας και Χάρης Ερμείδης.
Με ροζ φανέλα αγωνίστηκε τελικά για ένα ημίχρονο ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, ο οποίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο εμφανώς "παγωμένος" και μακριά από τον καλό του εαυτό.
Ο Διονύσης Μάντζος βρέθηκε απόψε στον Ελαιώνα, επιστρέφοντας έστω και με πολιτικά κοντά στην αγαπημένη του ομάδα, όπως ακριβώς έκανε και ο Θανάσης Θωμάς που κάθησε δίπλα του. Τη διοίκηση του Ομίλου εκπροσώπησε ο Μανώλης Παπαντωνάκης ενώ παρών στον πάγκο ήταν και ο φίλος της ομάδας Βασίλης Παρασκευόπουλος.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναιγειρατικού καταδικάζουν απερίφραστα τη χυδαία επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα σήμερα ο συμπαίκτης τους Βασίλης Μάνδυλας, μέσα από την ανάρτηση προσβλητικής φωτογραφίας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ανόρθωσης στο Facebook. Όσο βάσιμες ή αβάσιμες κι αν είναι οι προσωπικές ενστάσεις ορισμένων μελών της αντιπάλου προς το πρόσωπο του τερματοφύλακα του ΑΟΠ, και οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τη μετεγγραφή του τελευταίου στον Παναιγειρατικό, δεν μπορούν επ' ουδενί να δικαιολογήσουν ενέργειες ανάλογου επιπέδου και απαξίας.