15 Φεβ 2011

"ΑΝΤΡΙΚΕΙΑ" ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Μόνη άξια ανταμοιβή το χειροκρότημα για τους ποδοσφαιριστές του ΑΟΠ. Ύστερα από... ενάμιση αμφίρροπο, δυνατό και ενίοτε σκληρό αγώνα, ο Παναιγειρατικός αναδείχθηκε ισόπαλος δύο φορές με την Ατλέτικο (0-0 και 1-1), με την πρώτη ωστόσο ισοπαλία να σημαίνει και την οριστικοποίηση της ήττας στο ούτως ή άλλως "χαμένο" επεισοδιακό παιχνίδι του πρώτου γύρου (1-2).
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό τερματοφύλακα Βασίλη Μάνδυλα, που κράτησε όρθιο τον Παναιγειρατικό σε πλειάδα δύσκολων περιπτώσεων, αλλά και με το σύνολο των ποδοσφαιριστών να βγάζουν για δεύτερο σερί παιχνίδι όλο το πάθος και την ενέργεια που τους έλειψε κατά τη φετινή περίοδο, η αχαϊκή ομάδα λίγο έλειψε να πανηγυρίσει μία σπουδαία νίκη απέναντι σε μια εξαιρετικά φορμαρισμένη και ενισχυμένη Ατλέτικο. Το γκολ-κεφαλιά του Γιώργου Ντοά ύστερα από πλάγιο ακριβείας του μαχητικού Φίλιππου Κρεκούκια μετέτρεψε το Γήπεδο 3 του Ελαιώνα σε... "Δημοτικό", με τους "μελανόλευκους" να πανηγυρίζουν έντονα το τέρμα του "Γιώργαρου". Δυστυχώς όμως, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης, το σκορ έγινε 1-1, με τους αντιπάλους να ξεσπούν σε προκλητικούς πανηγυρισμούς. Οι Αχαιοί διατήρησαν την ψυχραιμία τους στα κρίσιμα σημεία, με αποτέλεσμα ο αγώνας να μην ξεφύγει από τα καθαρά αθλητικά όρια και να εξελιχθεί ομαλά μέχρι τέλους.
Χαρακτηριστικό του σκληρού, ενίοτε αντιαθλητικού παιχνιδιού, ήταν και ο σοβαρός τραυματισμός του Χάρη Ερμείδη, ο οποίος δέχτηκε κλωτσιά στην ποδοκνημική (!), με το γιατρό της διοργάνωσης να κάνει λόγο ακόμη και για πιθανότητα κατάγματος. Ο Περιστεριώτης άσος, ωστόσο, συνέχισε να αγωνίζεται (!) με τους πάντες πλέον να τελούν εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιατρικών εξετάσεων.
Ο Πέτρος Παπανικολάου διψούσε για νίκη, ωστόσο η απόδοση των ποδοσφαιριστών του ήταν εκείνη που τον γέμισε με ικανοποίηση. "Δείξατε τα... καρύδια σας", ήταν η γλαφυρή του ατάκα μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Για την Ιστορία, τις "παλικαρίσιες" ισοπαλίες κόντρα στην Ατλέτικο, υπέγραψαν οι: Βασίλης Μάνδυλας, Γιώργος Ντοάς, Κώστας Πάτσης, Γιάννης Λάμπρου, Δημήτρης Μάντζος, Δημήτρης Τσιμπούρης, Φίλιππος Κρεκούκιας, Χάρης Ερμείδης (Νίκος Μαλιάκος). Στον πάγκο έμειναν οι Μάριος Μάντζος και Φαίδων Πατερομιχελάκης.
Η παρουσία του στρατευμένου Ζαχαρία Σαραντουλάκη (αδειούχος από τη μονάδα του στην Αλεξανδρούπολη) έδωσε στους συμπαίκτες του μια επιπλέον ώθηση, ενώ δυναμικό "παρών" στο Ρέντη έδωσε ο αντιπρόεδρος του ΑΟΠ κ. Γ.Σ. Παπαδόπουλος, καθώς και οι γνωστοί φίλοι της ομάδας Τάσος Οικονόμου, Βασίλης Παρασκευόπουλος και Βαγγέλης Τσιμπούρης.