10 Σεπ 2010

Με το "δεξί" στη χρονιά ο Παναιγειρατικός (ΑΟΠ - Μυρωδιάδες 8-2)

Με μια σημαντική επιτυχία εγκαινίασε την αγωνιστική περίοδο ο ΑΟΠ, επικρατώντας με το ευρύ 8-2 της ομάδας των Μυρωδιάδων, η οποία αγωνίζεται με αξιώσεις στο πρωτάθλημα της Πέμπτης στα γήπεδα του Eleonas FC.
Ο cοach Παπανικολαου είχε τη δυνατότητα να δει αρκετά πράγματα μέσα στο γήπεδο και να δοκιμάσει πρόσωπα σε διάφορες θέσεις. Πολύ καλή η αμυντική λειτουργία της ομάδας του ΑΟΠ με συνεχείς αλληλοκαλλύψεις και ελάχιστους κενούς χώρους, ωστόσο είναι φανερό ότι οι παίκτες της "Αρμάδας" δεν έχουν φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων τους (πρώτο φιλικό ήταν εξάλλου). Η φλύαρη υπεροχή των Δαφνιωτών στην κατοχή της μπάλας ευτυχώς δεν μεταφράστηκε σε γκολ και ο ΑΟΠ, εκμεταλλευόμενος την προβληματική άμυνα των "πορτοκαλί", βρέθηκε γρήγορα να προηγείται με ευρύ σκορ (5-0). Αντιθέτως, η "πυρίμαχη" ανασταλτική γραμμή των Αχαιών σε συνδυασμό με το εξαιρετικό τελείωμα των φάσεων στις αντεπιθέσεις (κυρίως από τον Κρεκούκια που πέτυχε "καρέ") οδήγησε στο εμφατικό σκορ που... μοιραία θύμισε τον ιστορικό θρίαμβο της 17ης Απριλίου κόντρα στον Πανφραπεδαϊκό.
Ο Παναιγειρατικός ξεκίνησε το πρώτο φιλικό του έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον υπό δοκιμή 23χρονο Βασίλη Μάνδυλα (εξαιρετική εμφάνιση), στην άμυνα απο τα δεξιά προς τα αριστερά τους Γ. Λάμπρου, Γ. Ντοά και τον έτερο υπό δοκιμή Τάκη Φιριππή (ιδιαίτερα θετικός για άλλη μία φορά). Στο κέντρο πάλι απο δεξιά ξεκίνησε το ματς ο Φ. Κρεκούκιας ενώ ο Δ. Τσιμπούρης έπαιξε στη γνώριμη θέση του αμυντικού χαφ. Νέο ρόλο φαίνεται ότι θα αναλάβει φέτος ο Κώστας Πάτσης καθώς χθες αγωνίστηκε σε ρόλο αριστερού εξτρέμ. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε το ματς ο ίδιος ο Π. Παπανικολάου. Στον αγώνα πέρασαν και ως αλλαγές οι Δημ. Μάντζος, Μ. Μάντζος και Χ. Πλούμης ενώ λίγο χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Ν. Μουτάφης. Τα οκτώ τέρματα του Παναιγειρατικού πέτυχαν οι Κρεκούκιας (4 γκολ), Παπανικολάου, Λάμπρου, Πάτσης και Ντοάς, ενώ σουτ στο οριζόντιο δοκάρι είχε ο Τσιμπούρης.
Αξιοσημείωτο ότι ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης αγωνίστηκε με τους "πορτοκαλί" ενώ και από τις δύο ομάδες ήταν δίαχυτη η επιθυμία για επανάληψη της φιλικής αναμέτρησης.