25 Σεπ 2010

"Κόλλησαν" στο 0-0

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη χθες βράδυ μεταξύ του Παναιγειρατικού και της Ανόρθωσης στου Ρέντη. Το τελικό σκορ (0-0) δεν αντικατοπτρίζει εξ ολοκλήρου την εικόνα του αγώνα, καθώς τόσο οι "μελανόλευκοι" όσο και οι αντίπαλοί τους δεν κλείστηκαν στην άμυνα τους και προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, με ορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης και δημιουργία φάσεων εκατέρωθεν.
Αισθητά βελτιωμένος ο Παναιγειρατικός στον τομέα δημιουργίας, με ορεξάτο τον Φίλιππο Κρεκούκια, καθώς και η αμυντική λειτουργία των "Φρουρών της Αχαΐας", με τον αρχοντικό Γιώργο Ντοά να δίνει συνεχώς οδηγίες στα ακραία μπακ της ομάδας την ίδια ώρα, που ο "νεοαποκτηθείς" Τάκης Φιριππής φανέρωσε σε όλους το γεγονός ότι άρχισε να αφομοιώνει την αμυντική λειτουργία της "μελανόλευκης" άμυνας.
Θεαματκές και, παράλληλα, ουσιαστικές επεμβάσεις είχε το... μενού του Φώτη Τριβιζά, ο οποίος θέτει βάσιμα πλέον υποψηφιότητα για την κάλυψη του κενού που αφήνει φέτος ο Διονύσης Μάντζος.
Για τον Παναιγειρατικό αγωνίστηκαν οι: Φώτης Τριβιζάς (υπό δοκιμή), Γιάννης Λάμπρου, Γίωργος Ντοάς, Τάκης Φιριππής, Κώστας Πάτσης, Δημήτρης Τσιμπούρης, Θανάσης Θωμάς και Φίλιππος Κρεκούκιας ενώ ως αλλαγές πέρασαν στον αγώνα οι Δημήτρης και Μάριος Μάντζος (στο αρχικό σχήμα δεν υπήρχε "εκπρόσωπος" της οικογένειας Μάντζου!!!).
Επιπρόσθετα, ο έτερος στόχος για την υπεράσπιση της "μελανόλευκης" εστίας, Βασίλης Μάνδυλας, αγωνίστηκε με την ομάδα στην οποία ανήκει, την Ανόρθωση.

Σε προσωπικό επίπεδο

Φώτης Τριβιζάς: Εντυπωσιακός ο υπό δοκιμήν τερματοφύλακας. Έσωσε τον Παναιγειρατικό από βέβαιη παραβίαση σε πολλές περιπτώσεις κι έδειξε τα διαπιστευτήριά του.

Γιάννης Λάμπρου: Καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα αλλά οι ελάχιστες σωστές μεταβιβάσεις του δεν τον κατατάσσουν στους διακριθέντες.

Γιώργος Ντοάς: Λειτούργησε ως καθοδηγητής της άμυνας, ενώ δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα στο να ανακόψει την πλειονότητα των επιθετικών προσπαθειών των "ροζ".

Τάκης Φιριππής: Αρκετά ψύχραιμος με την μπάλα στα πόδια, βοηθούσε στην ορθή ανάπτυξη της ομάδας. Αμυντικά έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

Κώστας Πάτσης: Ξεκίνησε ως δεξί χαφ αλλά στη συνέχεια πέρασε στη φυσική του θέση. Ταλαιπώρησε αρκετά τους αμυνόμενους της Ανόρθωσης, ενώ έχασε μία καλή ευκαιρία να σκοράρει.

Δημήτρης Τσιμπούρης: Έπαιξε καλά και είχε κάποια σουτ που θα μπορούσαν να απειλήσουν. Βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη της ομάδας χωρίς να σηκώνει την μπάλα ψηλά.

Θανάσης Θωμάς: Καταγράφεται μία πολύ καλή ενέργεια και σουτ στο α' μέρος. Έδειξε φιλοτιμία και προσπάθησε αρκετά, αγωνιζόμενος στην αριστερή πλευρά με αντίθετο πόδι.

Φίλιππος Κρεκούκιας: Μεγάλη διάθεση από τον "ναύαρχο" που δεν φλυαρούσε και έκανε σωστές ενέργειες με την μπάλα στα πόδια. Μοίραζε υπέροχα την μπάλα και δημιούργησε αρκετές φάσεις.

Δημήτρης Μάντζος: Πολύ καλός ο αρχηγός. Διατηρούσε τη θέση του και συνδυάστηκε ωραία με τους ακραίους χαφ της ομάδας, βάζοντας σημαντικό λιθαράκι στη δημιουργία φάσεων.

Μάριος Μάντζος: Σε ρόλο δεξιού χαφ έκανε καλή εμφάνιση. Έτρεξε αρκετά, βοήθησε, ενώ το καλό σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε από τον Μάνδυλα.

Νέο ραντεβού το σαββατοκύριακο

Η προετοιμασία του Παναιγειρατικού συνεχίζεται με εντατικότατους ρυθμούς, με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να δίνουν νέο ραντεβού με τον coach Παπανικολάου μέσα στο τρέχον σαββατοκύριακο, με το βράδυ της Κυριακής να αποτελεί το επικρατέστερο σενάριο.