31 Οκτ 2012

Δήλωση Δημ. Μάντζου για τα 100 ματς του ΑΟΠ στην Αθήνα


Ο manager του ΑΟΠ, Δημήτρης Μάντζος, με αφορμή την αποψινή συμπλήρωση 100 αγώνων του ΑΟΠ στα αθηναϊκά γήπεδα, με γραπτή του δήλωση τονίζει:
"Η συμπλήρωση εκατό συμμετοχών στα γήπεδα της Αθήνας σηματοδοτεί μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του Ομίλου. Είναι άλλος ένας λόγος για τον οποίο κάθε φίλος της ομάδας μπορεί και πρέπει να αισθάνεται περήφανος για τον Παναιγειρατικό μας. Και φυσικά, για εμάς, την παλιά «φρουρά της Αιγείρας» τα εκατό παιχνίδια στην Αθήνα αποτελούν την εκπλήρωση ενός στοιχήματος, μιας πρόκλησης που φάνταζε εν πολλοίς δυσθεώρητη και ασύμβατου μεγέθους για την άσημη αλλά περήφανη ομάδα - προϊόν της ανέμελης καλοκαιρινής νεότητάς μας.
Όταν, τον Αύγουστο του 2008, βρεθήκαμε μαζί με τον Χάρη Πλούμη στο γνωστό παγκάκι δίπλα στο «Διόνυσο» κι ακούσαμε τη λαμπρή ιδέα του Γιώργου Ντοά για την περιβόητη «μεταφορά» στην Αθήνα, είμαι βέβαιος ότι ούτε ο ίδιος ο Γιώργος συνειδητοποιούσε πόσο τολμηρό ήταν το εγχείρημα. Κανείς -ούτε καν ο πιο ενθουσιώδης- θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο ΑΟΠ μας όχι μόνο θα επιβίωνε αλλά, μέσε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, θα έφτανε δύο φορές σε τελικό (!) και μάλιστα σε ένα από τα πιο οργανωμένα και φημισμένα mini-football clubs της πρωτεύουσας.
Τέσσερα και κάτι χρόνια αργότερα, βλέπουμε το τολμηρό μας βήμα να δικαιώνεται. Η οικογένειά μας μεγάλωσε, η ομάδα μας ωρίμασε. Κάποτε λέγαμε ότι και το ότι έμαθαν να προφέρουν το όνομά μας είναι επιτυχία. Πλέον, εμείς καλούμαστε να μάθουμε πώς διαβάζεται ο κάθε αντίπαλος. Η φανέλα μας είναι γνωστή, ταυτόσημη της απαράμιλλης οργάνωσης, του φίλαθλου πνεύματος, της ποδοσφαιρικής λογικής αλλά και τους πάθους για μπάλα. Μεγαλώνουμε, αλλάζουμε ρόλους μα είμαστε όλοι εδώ. Δίπλα στον Παναιγειρατικό, όπου κι αν παίζει, για εμάς, για την Αιγείρα, για την Ιστορία μας.
Με αφορμή τη σημερινή γιορτή, όλη η οικογένεια του ΑΟΠ χρωστά ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον ΠΡΩΤΟ ΑΡΧΗΓΟ της Ιστορίας μας, Γιώργο Ντοά, που μας «πήρε από το χέρι» και μας έφερε -ποδοσφαιρικά- στη μεγάλη του πόλη, την πόλη μας, να παίξουμε μπάλα και να γνωρίσουμε φίλους αδελφικούς. Στον Γιάννη τον Παπαδόπουλο, ΠΡΟΕΔΡΟ του τότε και του τώρα που αγκάλιασε τη νέα ιδέα και τη στήριξε με έμπρακτο πάθος. Στην ΠΑΛΙΟΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ που παρά τη βίαιη αλλαγή στην ανθρωπογεωγραφία και στην κουλτούρα της ομάδας στάθηκε στο ύψος των ιστορικών της καταβολών, αγκάλιασε τα νέα παιδιά και τους παραχώρησε μια θέση δίπλα της. Και φυσικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ΟΛΟΥΣ τους νεοσύλλεκτους της «Μαύρης Αρμάδας», από τη «σειρά» του ’08 μέχρι κι εκείνη του ’12 που πίστεψαν, αγάπησαν και στήριξαν την ομάδα, ακόμη και στις πιο μαύρες ημέρες του πρόσφατου παρελθόντος.  
Τέσσερα χρόνια, εκατό αγώνες, δύο τελικοί, αμέτρητοι φίλοι εντός κι εκτός γηπέδων. Όχι, δεν μου φαίνεται καθόλου άσχημη η  συγκομιδή…
Δημήτρης Σωτ. Μάντζος"