16 Οκτ 2012

Νικηφόρο το τελευταίο φιλικό (4-3 την Ανόρθωση)

Νικητής αναδείχθηκε για άλλη μία φορά ο Παναιγειρατικός εις βάρος της μαχητικής Ανόρθωσης στο τελευταίο "τεστ" των Αχαιών πριν την πρεμιέρα της Τετάρτης. Σε ένα συγκλονιστικό ματς με ανατροπές, θέαμα και πολλές συγκινήσεις, ο ΑΟΠ κατάφερε να "γυρίσει" δύο φορές το εις βάρος του σκορ (από 1-2 και 2-3) και με το "χορταστικό" 4-3 έκλεισε με επιτυχία την περίοδο προετοιμασίας του εν όψει του νέου Πρωταθλήματος.
Ο Κώστας Πάτσης φόρεσε για άλλη μία φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού και αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης οδηγώντας με ασφάλεια τη "Μαύρη Αρμάδα" προς τη νίκη. Άνοιξε το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, δημιούργησε το δεύτερο γκολ του ΑΟΠ με ασύλληπτη σέντρα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και ακριβώς στο κεφάλι του επερχόμενου Τσιμπούρη που την "κάρφωσε" στα δίχτυα. 
Το "σοκ" της βραδιάς επιφύλασσε η λήξη του α΄ μέρους, με τον Γρηγόρη Μητρούση να περνά υποβασταζόμενος εκτός αγωνιστικού χώρου. σε μία ανύποπτη φάση, ο δεινός σκόρερ των Αχαιών έπεσε σφαδάζοντας στο χόρτο, ενώ ο δεξιός του αστράγαλος έδειξε να έχει υποστεί σημαντική θλάση. Ο Πειραιώτης στράικερ δέχθηκε άμεσα τις ιατρικές φροντίδες του Διον. Μάντζου και της ιατρού των γηπέδων. 
Ο "Τσιμπούρ" ανέλαβε τον ρόλο του κεντρικού επιθετικού πέτυχε άλλο ένα τέρμα στο β΄ μέρος σφραγίζοντας τη νίκη του Παναιγειρατικού. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στη μεγαλύτερη διάρκεια του β΄ ημιχρόνου, ο ΑΟΠ αγωνίσθηκε με δύο αμυντικούς και ιδιαίτερα επιθετικογενή προσανατολισμό. Οι ψύχραιμοι και αποτλεσματικοί Ντοάς, Λάμπρου αλλά και ο καταπληκτικός Νίκος Μουτάφης που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και κέρδισε τις εντυπώσεις, κράτησαν ανέπαφη την εστία του Διονύση Μάντζου στο κρίσιμο τελέυταίο εικοσάλεπτο της αντεπίθεσης. Εξάλλου, πολύ ουσιαστική συμβολή στο τελικό σκορ είχαν ο Θανάσης Θωμάς και ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης από τα άκρα του γηπέδου καθώς και ο coach Δημ. Μάντζος που επιστράτευσε τις υπηρεσίες του σε όλο το β΄ μέρος
Βεβαίως... τα "φλας" δικαίως συγκέντρωσε το σπάνιας ομορφιάς γκολ του Γιάννη Λάμπρου (3-3). Η μπάλα έφυγε από το δεξί του πόδι με υπέροχη καμπύλη και περίεργη τροχιά παραπλανώντας αμυντικούς και αντίπαλο τερματοφύλακα, χτύπησε στο δεξί δοκάρι του τέρματος και κατέληξε στην απέναντι γωνία της εστίας! Ήταν ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό γκολ που όμοιό του πολύ δύσκολα μπορεί να ξαναδεί κανείς από κοντά στα γήπεδα του Ελαιώνα.
Το παρών στον πάγκο της ομάδας έδωσαν ο τεχνικός σύμβουλος Πέτρος Παπανικολάου και η πρώην πρόεδρος του Ομίλου Τζωρτζίνα Μπουρίκα. Παρόντες στην αρχή του αγώνα ήταν και ο Πρόεδρος του ΑΟΠ Γ.Σ. Παπαδόπουλος με τον Μανώλη Παπαντωνάκη.  
Σύνθεση ΑΟΠ: Διον. Μάντζος, Ντοάς, Λάμπρου, Κατσούρης, Πάτσης, Χριστοφόρου, Θωμάς, Μητρούσης, Τσιμπούρης, Δημ. Μάντζος, Μουτάφης.

Ο Παναιγειρατικός ευχαριστεί δημόσια την αντίπαλη ομάδα της Ανόρθωσης και ιδιαίτερα τον φίλο του ΑΟΠ και παίκτη της Ανόρθωσης Τάσο Οικονόμου για τη φιλική αναμέτρηση της Κυριακής.