18 Απρ 2011

Έμεινε με το... χειροκρότημα (Ήττα 3-2 από Ντεφορμέ)

Μπορεί να μην απέσπασε βαθμούς όμως τον θαυμασμό από τους πανίσχυρους αντιπάλους του σίγουρα τον κέρδισε και με το παραπάνω ο Παναιγειρατικός. Απέναντι στους Ντεφορμέ, που κάθε άλλο παρά επαληθεύουν το όνομά τους, στάθηκαν με αξιώσεις, αγωνιστικό θράσος και μαχητική διάθεση. Το τελικό 3-2 της περασμένης Παρασκευής μπορεί να μη βοηθά σε βαθμολογικό επίπεδο την τιτάνια προσπάθεια των Αχαιών για την επικύρωση του εισιτηρίου για τους "8" του θεσμού, όμως η εμφάνιση του ΑΟΠ μπορεί να αποτελέσει μία πολύτιμη και τόσο αναγκαία ψυχολογική "ντόπα" πριν την τελική ευθεία του Πρωταθλήματος.
Οι "Φρουροί της Αχαΐας" βρέθηκαν πίσω στο σκορ στα μισά του α΄ μέρους, όμως για μία ακόμη φορά τη φετινή περίοδο κατάφεραν να πετύχουν την ισοφάριση πριν το κρίσιμο χρονικό σημείο της ανάπαυλας. Το δυνατό και χαμηλό φάουλ του Ερμείδη βρήκε τον αμαρκάριστο Κρεκούκια που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει από κοντά το 1-1. Ωστόσο, τα δυο γρήγορα γκολ των δεύτερων στη βαθμολογία Ντεφορμέ στην αρχή της επανάληψης έκαναν το έργο του ΑΟΠ εξαιρετικά δύσκολο. Οι Αιγειράτες δεν κατέθεσαν τα όπλα και κατάφεραν να μειώσουν με παλικαρίσιο γκολ του Φαίδωνα Πατερομιχελάκη. Ο νεαρός φορ μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας έτσι το "παρθενικό" του τέρμα με τη φανέλα της "ανδρικής" ομάδας του ΑΟΠ. Στη συνέχεια και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Αθανασόπουλου, ο Παναιγειρατικός έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες για να "κλέψει" και το βαθμό της ισοπαλίας όμως τα σουτ του κινητικού Χάρη Ερμείδη κατέληξαν μακριά από την αντίπαλη εστία.
Εκτός από τον εξαιρετικό Φαίδωνα, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Πάτσης και ο Ναύαρχος Κρεκούκιας, ενώ διακρίθηκε κάτω από τα δοκάρια ο πολύ σταθερός Βασίλης Μάνδυλας. Ο Πέτρος Παπανικολάου δεν σταμάτησε στιγμή να εμψυχώνει τους παίκτες του, δηλώνοντας στο τέλος ικανοποιημένος από τη συνολική εικόνα της ομάδας.
Η σύνθεση του ΑΟΠ: Μάνδυλας, Ντοάς, Λάμπρου, Πάτσης, Δημ. Μάντζος, Κρεκούκιας, Ερμείδης, Θωμάς (Πατερομιχελάκης).