16 Ιουλ 2010

"Πόλεμος" με φόντο το τρόπαιο

Στου Ρέντη θα χτυπά αύριο στις 20:00 η καρδιά του ποδοσφαίρου, καθώς στις αθλητικές εγκαταστάσεις "Eleonas Football Club" Παναιγειρατικός και Μεικτή ΣΕΦ "διασταυρώνουν τα ξίφη τους" με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος 8x8 του Α' Ομίλου του Σαββάτου.

Το προφίλ των αντιπάλων

Η ευρεία ανανέωση κι ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της Μεικτής ΣΕΦ τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και κατά τη χειμερινή περίοδο έχει ως αποτέλεσμα οι "γαλάζιοι" να παρουσιαστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί τη φετινή σεζόν, διεκδικώντας πολλά περισσότερα από όσα αποκόμισαν την περασμένη αγωνιστική περίοδο, όταν κι έφτασαν μέχρι τους "8" της διοργάνωσης. Το Φάληρο θα πρέπει να αισθάνεται αρκετά περήφανο για την ομάδα που το εκπροσωπεί στα γήπεδα του Ελαιώνα, καθώς εκείνη τερμάτισε στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 41 βαθμούς, απέκλεισε Ακάλυπτους και Σφινξ και βρίσκεται στον μεγάλο αυριανό τελικό.
Η Μεικτή ΣΕΦ τέθηκε αντιμέτωπη με τους 8ους Ακάλυπτους για τα προημιτελικά της διοργάνωσης και, έχοντας και τον αέρα του πλεονεκτήματος της μιας νίκης, δεν άφησε περιθώρια στο συγκρότημα του Δημήτρη Κουλούρη και επικράτησε με 5-2. Το περασμένο Σάββατο, σε ένα ματς για γερά νεύρα, οι ΣΕΦ έναν τη μεγάλη ανατροπή και πήραν μια παλικαρίσια πρόκριση έναντι των Αιγυπτίων της Σφινξ με σκορ 3-2.

Προϊστορία

"Παλιοί γνώριμοι" είναι οι αντίπαλοι, οι οποίοι περιμένουν τον ΑΟΠ στον τελικό, καθώς οι δύο ομάδες συμμετείχαν στον ίδιο όμιλο και κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο.
Οι αναμετρήσεις μεταξύ του Παναιγειρατικού και της Μεικτής ΣΕΦ, λοιπόν, έχουν τη... δική τους ιστορία, με τον ΑΟΠ και τους Φαληριώτες να είναι σχεδόν στα ίδια (2 νίκες ΑΟΠ - 1 ισοπαλία - 2 νίκες ΣΕΦ, γκολ 11-9 υπέρ των Αχαιών).
Η αρχή έγινε πριν έναν ακριβώς χρόνο, στις 6 Δεκεμβρίου 2008 (λίγες ώρες προτού η Αθήνα παραδοθεί στις φλόγες...), όταν ο ΑΟΠ, μετά από χορταστικό ματς και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Τσιμπούρη, έπαιρνε μια άνετη νίκη με 5-2, ξεκινώντας το περίφημο και ακατάρριπτο σερί των επτά νικών που θα διαρκούσε μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο!
Η ρεβάνς της 4ης Απριλίου είχε την ακριβώς αντίθετη εικόνα και αποτέλεσμα. Η καθαρή ήττα των Αιγειρατών με 3-2 πιστοποίησε την αγωνιστική "κοιλιά" του ΑΟΠ στο κρισιμότερο σημείο του περυσινού "μαραθωνίου", οριστικοποιώντας ταυτοχρόνως τη συμμετοχή της ΣΕΦ στα play-off (όπου αποκλείστηκε από τις Πυραμίδες στον α΄ γύρο).
Η μοναδική ισοπαλία που συμπληρώνει την "τριπλέτα" των αποτελεσμάτων στα ματς μεταξύ των δύο μονομάχων του Σαββάτου σημειώθηκε σε φιλική αναμέτρηση μόλις τον περασμένο Οκτώβριο. Το τελικό 3-3 κρίθηκε απ' όλους "πλασματική εικόνα" σε ένα ματς στο οποίο κυριάρχησε απόλυτα ο ΑΟΠ και ο "βομβιστής" Δημήτρης Μοτσάκος που πέτυχε χατ-τρικ.
Στις 12 Δεκεμβρίου 2009 ο Παναιγειρατικός με γκολ του Ζαχαρία Σαραντουλάκη πέρασε αλώβητος (0-1) από το λιμνώδες "Γήπεδο 4" για την 7η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος, κρατώντας ανέπαφη την εστία του για τρίτη φορά.
Στον πρόσφατο αγώνα των δύο ομάδων στις 10 Μαΐου, ο Παναιγειρατικός πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα και γνώρισε την ήττα με 0-1 από τη Μεικτή ΣΕΦ σε ένα αρκετά κλειστό και ισορροπημένο ματς, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Ο περσινός τελικός

Στις 6 Ιουνίου 2009 διεξήχθη ο τελικός του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2008-2009, όπου οι Πυραμίδες έπειτα από μία πειστική εμφάνιση διέσυραν με 4-1 τον Πανφραπεδαϊκό και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου.