28 Ιουλ 2010

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΕΙΡΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε ο φιλικός αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα ανάμεσα στους Παλαιμάχους της ΑΕΚ και των ομάδων της Αιγιάλειας, που διεξήχθη το βραδυ της περασμένης Κυριακής 23 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο της Αιγείρας.
Όσοι κάτοικοι και παραθεριστές της όμορφης αχαϊκής κωμόπολης προτίμησαν να περάσουν τη δροσερή βραδιά στις εξέδρες του ανακαινισμένου Σταδίου σίγουρα αποζημιώθηκαν από το θέαμα. Ο προσωπικός κόπος και η προσπάθεια του αεικίνητου Αντιδημάρχου Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Σωτήρη Διαμαντόπουλου έφεραν σαν αποτέλεσμα μια λιτή και όμορφη διοργάνωση, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για την ενίσχυση του Κέντρου Μέριμνας και Αποκατάστασης ΑΜΕΑ "Ζωοδόχος Πηγή Αιγίου".
Για την ιστορία, η αναμέτρηση έληξε με νίκη της "Ένωσης" με σκορ 3-0. Οι "κιτρινόμαυροι" βετεράνοι της Αθήνας έδειξαν -πολύ φυσιολογικά- πιο ετοιμοπόλεμοι σε σχέση με τους Αχαιούς ομολόγους τους και επικράτησαν χάρη σε τρία τέρματα, όλα στο β΄ ημίωρο.
Ωστόσο, ήταν η ανάπαυλα του ημιχρόνου εκείνη που επεφύλασσε τις πιο σημαντικές στιγμές της βραδιάς, με τη βράβευση της ομάδας του Παναιγειρατικού να "κλέβει" το ενδιαφέρον των παρισταμένων θεατών και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας. Μπροστά σε πολλά "ιερά τέρατα" του ελληνικού ποδοσφαίρου (Μίμης Παπαϊωάννου, Τόσκας, Οικονομόπουλος κ.ά.), ο κ. Διαμαντόπουλος δεν δίστασε να κάνει μια σύντομη αλλά περιεκτική αναφορά στην ιστορία του ΑΟΠ, από το μακρινό '96 και το "Δημοτικό" έως τον πρόσφατο τελικό του Ελαιώνα και την ομάδα μπάσκετ του Ομίλου! "Μέχρι κι από την Αυστραλία ένας ξάδελφος με ρώτησε: Τελικά Σωτήρη τι είναι αυτός ο Παναιγειρατικός;" τόνισε ο ίδιος με έμφαση, επιχειρώντας να καταδείξει το μέγεθος της διαφήμισης και προβολής που "τα παιδιά του Παναιγειρατικού κάνουν στην Αιγείρα μας"!
Την τιμητική πλακέτα του Δήμου παρέλαβε ο αρχηγός και συνιδρυτής του ΑΟΠ Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος δέχτηκε τα θερμά συγχαρητήρια του Δημάρχου κ. Δημήτρη Μυλωνά. Η μέγιστη τιμή για τον Παναιγειρατικό κορυφώθηκε όταν ο κ. Διαμαντόπουλος παρέδωσε στον "αρχηγό" τη σημαία του Δήμου Αιγείρας, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις υπηρεσίες του ΑΟΠ στην περιοχή. Συγκινητική ήταν εξάλλου η αναφορά του αντιδημάρχου στους γονείς των "μοναδικών Αιγειρατών" του ΑΟΠ, τον Σωτήρη Μάντζο (απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) και τον Χρήστο Κατσούρη. Ο "επίτιμος" ήταν παρών στη βράβευση, μαζί με τα παιδιά της "Μαύρης Αρμάδας", κλέβοντας την παράσταση με τα εύστοχα και δηκτικά του σχόλια.
Το "παρών" στην ιστορική για τον Παναιγειρατικό βραδιά έδωσαν ο coach Πέτρος Παπανικολάου, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Δημήτρης, Διονύσης και Μάριος Μάντζος, Ντοάς, Κρεκούκιας, Πλούμης, Κατσούρης, Σαραντουλάκης, Τσιμπούρης, Πάτσης και Μουτάφης, η πρόεδρος του ΑΟΠ Τζωρτζίνα Μπουρίκα με την αδελφή της Βανέσσα, καθώς και οι γονείς του Γιώργου Ντοά, Χρήστος και Ματίνα. Παρών και ο Γερμανός "παλαίμαχος" του ΑΟΠ, Ντάνιελ Μουκ, ο οποίος βρέθηκε στις εξέδρες δίπλα στους παλιούς του συμπαίκτες, μαζί με τον πατέρα του και την όμορφη συνοδό του.
Πριν από το ματς, η διοίκηση του Παναιγειρατικού κατέθεσε το ποσό των 100 ευρώ υπέρ του φιλανθρωπικού σκοπού του αγώνα.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από την εκδήλωση και τη βράβευση του ΑΟΠ.