8 Φεβ 2014

Τους υπέταξε ξανά με μελανόλευκη μαγεία…!

Το όνομα Copperfield είναι συνυφασμένο με την μαγεία και τα θαυματουργικά κόλπα… Και φαίνεται αυτό, τον ΑΟΠ τον εξιτάρει. Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής από την γραμματεία του Ελαιώνα έφερε ξανά τους Copperfield στον δρόμο του Παναιγειρατικού (αυτή την φορά για τον β’ γύρο) και εκείνος δεν έχασε ευκαιρία… Επικράτησε εκ νέου με 5-3 και έδειξε πως δεν χαμπαριάζει από μαγικά και λοιπά τρικ. Χάι λάιτ της βραδιάς τα τέσσερα γκολ του αρχηγού Κώστα Πάτση που παρέδωσε μαθήματα εκτελεστικής δεινότητας ενώ σέρβιρε άλλο ένα στον Μότσακο που συμπλήρωσε τ’ όνομα του στους σκόρερς της αναμέτρησης. Οι αχαιοί, παρά το γεγονός, ότι αντιμετώπιζαν ένα πολύ πιο δυνατό και πληρέστερο σύνολο συγκριτικά με το προ δύο εβδομάδων παιχνίδι, δεν έδειξαν τελικά σημάδια αδυναμίας και παίζοντας κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο έφτασαν στο πολυπόθητο δίποντο. Ο αγώνας, που είχε συμβολική σημασία για τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη αφού φόρεσε για 100στή φορά την μελανόλευκη φανέλα στην Αττική, αποτέλεσε ουσιαστικά και την επάνοδο των αδερφών Μάντζων που στο β’ μέρος βρέθηκαν και οι τρεις ταυτόχρονα(!) στην 8αδα του ΑΟΠ και ενίσχυσαν την προσπάθεια της ομάδας μετά από πάρα πολύ καιρό. Συγκινητικός ο Σάκης Μάντζος στο come back του με την Μαύρη Αρμάδα καθώς 1 χρόνο μετά φόρεσε και πάλι τα γάντια του και άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις.

Η αρχική 8αδα
Η απουσία του Φίλιππου Κρεκούκια από τις υποχρεώσεις της ομάδας έδωσε στον Δημήτρη Μάντζο την αποκλειστικότητα της ευθύνης σχετικά με τον συντονισμό της. Με δεδομένους απόντες, λοιπόν, τόσο τον Δημήτρη Τσιμπούρη όσο και τον Φώτη Τριβιζά (που έμειναν εκτός μάχης για διαφορετικούς λόγους ο καθένας) είναι αλήθεια ότι ο 31χρονος παίκτης-προπονητής είχε κάπως περιορισμένες επιλογές όσον αφορά την αρχική σύνθεση και παρέταξε το-κατά την κρίση του-καλύτερο δυνατό σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο πρωτοεμφανιζόμενος Σάκης Μάντζος ο οποίος είχε μπροστά του από αριστερά προς τα δεξιά τους Τάκη Φιριππή, Γιώργο Ντοά και Γιάννη Λάμπρου. Μπροστά τους σε ρόλο χαφ βρέθηκε ο αρχηγός Κώστας Πάτσης από αριστερά και ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης που μετατοπίστηκε στην δεξιά πτέρυγα με το ανασταλτικό και δημιουργικό κομμάτι να περνάει στην ευθύνη του Αντώνη Φουσέκη. Χρέη φουνταριστού στην κορυφή της επίθεσης για τους μελανόλευκους ανέλαβε, ως συνήθως, ο Δημήτρης Μοτσάκος. Στον πάγκο εναλλακτική λύση πέραν του παίκτη-προπονητή του ΑΟΠ έδινε και ο νεαρός Μάριος Μάντζος που μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του ένιωσε για πρώτη φορά έτοιμος και έθεσε τον εαυτό του στις υπηρεσίες των αχαιών.

Δεν «κόμπλαρε» ούτε στιγμή…
Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε τους αχαιούς να πατάνε καλά στο γήπεδο και να απειλούν την αντίπαλη εστία με κάποιες προειδοποιητικές βολές. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας και ορισμένες επικίνδυνες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν προς την εστία των Copperfield έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα. Αυτός που ανέλαβε να σπάσει το ρόδι ήταν ο αρχηγός του ΑΟΠ που μπήκε με όρεξη για μεγάλα πράγματα στο ματς. Οι αχαιοί κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση και ο σπεσιαλίστας Πάτσης εκτέλεσε χαμηλά εκεί που δεν είχε δυνατότητα αντίδρασης ο αντίπαλος πορτιέρο. 1-0 και ο ΑΟΠ εξαργύρωνε την υπεροχή. Λίγο αργότερα, με το ματς να έχει πολύ καλό ρυθμό, οι μελανόλευκοι βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Πάτσης βρήκε τον Μοτσάκο, που με την σειρά του δοκίμασε το σουτ και είδε την μπάλα να καταλήγει ξανά στα δίχτυα για το 2-0. Ένα πολύ καλό προβάδισμα είχε αρχίσει να χτίζεται. Ωστόσο, οι Copperfield δεν το έβαλαν κάτω δείχνοντας αποφασισμένοι να μην παραδοθούν από τόσο νωρίς. Κατάφεραν, λοιπόν, να μειώσουν γρήγορα το σκορ έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ (σε αμφιλεγόμενο πάντως αντικανονικό μαρκάρισμα) ενώ πριν το συνειδητοποιήσουν οι μελανόλευκοι, έφεραν το ματς σε ισορροπία αφού εκμεταλλεύτηκαν το ρήγμα που βρήκαν στο δεξί άκρο του ΑΟΠ και με ψύχραιμό πλασέ του επιθετικού τους έκαναν και το 2-2. Ο Παναιγειρατικός πλήρωσε έτσι με το ίδιο νόμισμα. Όμως, δεν πτοήθηκε και σαν να μη συνέβη ποτέ η ισοφάριση επιτέθηκε με στόχο και πάλι το γκολ. Έτσι σε νέα αντεπίθεση, Πάτσης και Μοτσάκος συνδυάστηκαν άψογα κοντά στην αντίπαλη περιοχή, με αντίπαλο αμυντικό να παρεμβάλλεται και να κόβει την μπάλα υψώνοντας την προς τα πάνω. Στο κατέβασμα της ο Πάτσης βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και με κοντινή προβολή την έστειλε πάλι στα δίχτυα αποκαθιστώντας την τάξη και βάζοντας ξανά τους αχαιούς σε θέση ισχύος. 3-2 ήταν το σκορ του α’ μέρους.

«Καθάρισε» χωρίς προβλήματα στο β’ μέρος
Στην επανάληψη ο Δημήτρης Μάντζος προτίμησε να μην αλλάξει κάτι στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και ως εκ τούτου ξεκίνησαν οι οκτώ που είχαν αρχίσει και στο α’ μέρος. Η εντολή που είχαν ήταν να εντείνουν την προσπάθεια και να «καθαρίσουν» το ματς το συντομότερο. Οι αχαιοί επιχείρησαν να το εφαρμόσουν όμως τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά αντιμετώπισαν δυσκολίες. Κυρίως λόγω του ότι οι Copperfield δεν τους άφησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα όπως πριν. Η κατοχή πέρασε στη δική τους πλευρά όμως ήταν περισσότερο φλύαρη παρά ουσιώδης. Έτσι, σ’ ένα καθοριστικό σημείο για την έκβαση της αναμέτρησης, από μια φάση που ξεκίνησε λίγο μπροστά από το χώρο του κέντρου οι μελανόλευκοι πέτυχαν γκολ για σεμινάριο. Έπειτα από προσπάθεια και κλέψιμο του Σαραντουλάκη η μπάλα θα φτάσει στον Μοτσάκο και από ‘κει αστραπιαία στον αμαρκάριστο Φουσέκη. Εκείνος, παρ’ ότι είχε πεδίο για σουτ, προτίμησε να τροφοδοτήσει τον Πάτση που περίμενε την μπάλα σε ευνοϊκή θέση και μ’ ένα γλυκό πλασέ ο αρχηγός, την έστειλε στο απέναντι παραθυράκι γράφοντας το 4-2 και πετυχαίνοντας εντυπωσιακό χατ-τρικ. Το τέρμα του Πάτση έδειχνε να κλειδώνει το ματς, όμως ο ίδιος δεν έμεινε εκεί. Λίγο αργότερα, και πάλι από μπαλιά του Φουσέκη βρέθηκε εντός περιοχής και με νέο διαγώνιο σουτ έκανε και το 5-2 προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού σε όσους ήταν παρόντες. Μάλιστα, τα γκολ του captain στη βραδιά θα μπορούσαν να είναι πέντε(!) αν μια κεφαλιά του λίγο νωρίτερα δεν σταμάταγε στο κάθετο δοκάρι των Copperfield. Κάπου εκεί αποφάσισε να πάρει θέση εντός αγωνιστικού χώρου και ο Δημήτρης Μάντζος πραγματοποιώντας το επίσημο αγωνιστικό του ντεμπούτο στη σεζόν ενώ πριν από αυτόν ήταν ήδη εντός γηπέδου ο νεαρός Μάριος. Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν σημειώθηκε κάτι το εξαιρετικό πέρα από ένα σουτ που κατέληξε στα δίχτυα του Σάκη Μάντζου για να διαμορφωθεί το τελικό 5-3.

Υπάρχει θέληση και φιλοδοξία για περισσότερα
Οπωσδήποτε όταν νικάς για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα με σχετική άνεση τον αντίπαλο σου δείχνει αν μη τι άλλο ότι έχεις πάρει τον ρόλο σου στα σοβαρά. Και αυτό έκανε ο ΑΟΠ. Χωρίς διάθεση να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του ή τις απουσίες έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται καλύτερες μέρες. Άλλωστε, η ομάδα είναι φανερό ότι έχει βρει ρυθμό και με τις προσθήκες και των απόντων δείχνει ικανή να χτυπήσει και ακόμη δυνατότερους αντιπάλους. Όλα αυτά βέβαια μένουν να φάνουν μόνο εντός αγωνιστικού χώρου με ορισμένα απανωτά κρίσιμα ματς να ακολουθούν.

Για την ιστορία στην αναμέτρηση με τους Copperfield αγωνίστηκαν για τον ΑΟΠ οι: Σ.Μάντζος, Ντοάς, Λάμπρου, Φιριππής, Φουσέκης, Σαραντουλάκης, Πάτσης(c), Μοτσάκος, Μ.Μάντζος και Δ.Μάντζος. Επισημαίνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη φετινή εμφάνιση τόσο για τον Σάκη Μάντζο όσο και για τον Δημήτρη Μάντζο. Τα τέρματα των αχαιών σημείωσαν οι Πάτσης (4), Μοτσάκος. Στον αγώνα παρευρέθηκαν επίσης μετά από αρκετό καιρό ορισμένες επίσημες παρουσίες όπως ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Χάρης Πλούμης, η πρώην Πρόεδρος και σύντροφος του Σάκη Μάντζου Τζωρτζίνα Μπουρίκα καθώς και η ανελλιπώς παρούσα photo editor της ομάδας και σύντροφος του Γιώργου Ντοά Ιωάννα Βίντο.


Επισημαίνεται ότι οι άνθρωποι του Παναιγειρατικού θα ενημερωθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδος για την ώρα διεξαγωγής και τον αντίπαλο τους στην συνάντηση της επόμενης Παρασκευής.