22 Φεβ 2014

Βάλτε του πιο δύσκολα…!!!

Κι όμως μπορεί και έτσι! Ο… “μισός” Παναιγειρατικός πρόσθεσε μία ακόμη υπερπολύτιμη νίκη στο ενεργητικό του, υποτάσσοντας τους Ροζ Πάνθηρες με 4-0, και συνεχίζει να προελαύνει με γοργό ρυθμό προς τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Με 8άδα ανάγκης, με παίκτες που είχαν από ελάχιστα έως καθόλου παιχνίδια στα πόδια τους, με τον Γιώργο Ντοά να κάθεται αναγκαστικά κάτω από τα δοκάρια λόγω έλλειψης τερματοφυλάκων, οι μελανόλευκοι πανηγύρισαν την τέταρτη σερί νίκη τους, κρατώντας μάλιστα για πρώτη φορά φέτος(!) το μηδέν στην άμυνα, και δείχνουν πλέον αποφασισμένοι να κυνηγήσουν μέχρι τελικής πτώσης την είσοδο στην προνομιούχο τετράδα του πρωταθλήματος. Από δύο τέρματα για τους αχαιούς σημείωσαν ο αρχηγός Κωστας Πάτσης και ο Δημήτρης Τσιμπούρης σε μια αναμέτρηση που, παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν, η ομάδα βρήκε τις λύσεις και έμεινε αλώβητη για μια ακόμη φορά. Για τον παίκτη-προπονητή του Παναιγειρατικού Δημήτρη Μάντζο αυτό ήταν το πρώτο φετινό παιχνίδι που πήρε φανέλα βασικού και μάλιστα αγωνίστηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι με πολύ ικανοποιητικό επίπεδο απόδοσης.

Η αρχική 8άδα
Όλη την εβδομάδα οι «κακές» ειδήσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Με την πορεία της υγείας του Τριβιζά να μένει στάσιμη, την αναγκαστική απουσία του “bomber” Μοτσάκου που βρέθηκε εκτός Αθηνών, το διάστρεμμα του «Ζάχα» προπαραμονές του αγώνα αλλά και την απουσία του Φιριππή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή οι μελανόλευκοι ήξεραν ότι θα κατέβουν με «υπηρεσιακή» οκτάδα κόντρα στους –ναι μεν-ασθενέστερους του ομίλου, υπολογίσιμους-δε-υπό τέτοιες συνθήκες Ροζ Πάνθηρες. Θέση κάτω από τα γκολπόστ, λοιπόν, πήρε ο Γιώργος Ντοάς. Ο πολύπειρος οπισθοφύλακας του ΑΟΠ είχε εμπειρία κατά το παρελθόν σε αυτή την θέση καθώς ήταν η 6η φορά που αγωνίζεται ως γκολκίπερ των αχαιών, όλες λόγω απουσίας του βασικού τερματοφύλακα. Στο κέντρο της άμυνας βρέθηκε ο Γιάννης Λάμπρου έχοντας στο πλάι του τον Αντώνη Φουσέκη από αριστερά και τον Μάριο Μάντζο από δεξιά. Συνδετικός κρίκος ήταν για τον ΑΟΠ στον άξονα ο Δημήτρης Μάντζος με τον Δημήτρη Τσιμπούρη να ξεκινάει αριστερά και τον Φαίδωνα Πατερομιχελάκη να επιλέγεται για την δεξιά πτέρυγα. Πιο προωθημένος ήταν ο Κώστας Πάτσης σε μια θέση, είναι η αλήθεια,  στην οποία δεν έχει αγωνιστεί ξανά με την αιγειράτικη φανέλα. Εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο για πρώτη φορά δεν υπήρχαν.

Με προσοχή στην άμυνα και μυαλό στην επίθεση
Έχοντας ένα πραγματικά πρωτόγνωρο αρχικό σχήμα ο Παναιγειρατικός μπήκε στο παιχνίδι με αξιώσεις και ήδη έδειξε από τα πρώτα λεπτά διάθεση να κυνηγήσει το γκολ. Οι Ροζ Πάνθηρες, παρ’ ότι δεν αποτελούσαν ομάδα φόβητρο, αντιμετώπισαν στα ίσια τους αχαιούς και κατέστησαν σαφές από την αρχή ότι δεν θα είναι εύκολη λεία για εκείνους. Ωστόσο, η ανασταλτική λειτουργία του ΑΟΠ λειτούργησε άψογα και στις ελάχιστες φορές που απειλήθηκε, ο Ντοάς ήταν παρόν δείχνοντας ταυτόχρονα πως είχε πάρει αρκετά σοβαρά την ευθύνη που του ανέθεσαν. Και ως συνήθως όταν η άμυνα εμπνέει εμπιστοσύνη, είναι θέμα χρόνου να αποδώσει και η επίθεση. Έτσι, έπειτα από κίνηση του Τσιμπούρη από αριστερά, θα παραλάβει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή ο Πάτσης και μ’ ένα έξοχο καλοζυγισμένο σουτ θα την στείλει στα δίχτυα για το 1-0. Το τέρμα του αρχηγού μπήκε, ίσως, σ’ ένα ιδανικό χρονικό σημείο γιατί έδωσε μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ στο αιγειράτικο στρατόπεδο ενώ από την άλλη «έριξε» τους ψυχωμένους Ροζ Πάνθηρες που πάλευαν εκείνη την ώρα να «παγώσουν» το παιχνίδι. Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Παναιγειρατικός συνέχισε να κρατάει το μηδέν στην άμυνα εκμεταλλευόμενος παράλληλα τους χώρους που έβρισκε μπροστά, όμως δεν άλλαξε κάτι μέχρι την ανάπαυλα.

«Ψυχρός εκτελεστής»
Με παρακαταθήκη το προβάδισμα του α’ μέρους και αφού οι παίκτες πήραν τις απαραίτητες ανάσες, εισήλθαν ξανά στο γήπεδο για την επανάληψη. Ζητούμενο ήταν ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο αυτό δεν έμοιαζε τόσο εύκολο. Τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά οι μελανόλευκοι αντιμετώπισαν δυσκολίες στο να συνδυαστούν μπροστά ενώ υπήρχε πάντα ο φόβος να ξεμείνουν από δυνάμεις λόγω έλλειψης εναλλακτικών λύσεων. Ώσπου σε μια ανύποπτη φάση, ο Γιώργος Ντοάς θα «γεμίσει» από το ένα τέρμα στο άλλο, σε μια φάση που δεν «μύριζε» γκολ, και ο Τσιμπούρης θα πεταχτεί στην πορεία της μπάλας πιάνοντας μια ανάποδη κεφαλιά και αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα που βρισκόταν εκτός εστίας. Η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας και ο Παναιγειρατικός, μ’ έναν ομολογουμένως παράδοξο τρόπο, διπλασίασε τα τέρματα του στο ματς. Το τέρμα γέμισε ενθουσιασμό τους αχαιούς που έδειχναν πλέον φανερά την υπεροχή τους. Ακολούθησε τάιμ-άουτ και εκ νέου φόρτιση μπαταριών. Όμως το καλύτερο επιφυλάσσονταν για το τέλος. Λίγο μετά την μικρή διακοπή, ο Τσιμπούρ θα «φορέσει» ξανά την μάσκα του εκτελεστή και αυτή τη φορά με άψογη ατομική ενέργεια μπροστά από δύο αντιπάλους θα εξαπολύσει ένα εντυπωσιακό σουτ που τίναξε την εστία των Ροζ Πάνθηρων φέρνοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι αντίπαλοι δεν είχαν πλέον τα ψυχολογικά αποθέματα να ψάξουν ούτε το γκολ της τιμής και στην μία φορά που πλησίασαν σε αυτό, όταν ο Ντοάς βρέθηκε εκτός εστίας, ήταν εκεί ο αλάνθαστος Γιάννης Λάμπρου που άπλωσε το πόδι του για να το αποσοβήσει. Ταφόπλακα στα σχέδια των Ροζ Πάνθηρων έβαλε λίγο πριν το φινάλε ο Πάτσης με κοντινό πλασέ, σκοράροντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στη βραδιά, ύστερα από όμορφο συνδυασμό Φαίδωνα-Τσιμπούρη και ασίστ του τελευταίου. 4-0 και η σεμνή τελετή είχε λάβει τέλος.

Να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις
Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τους αχαιούς χαρούμενους αλλά και ανακουφισμένους που πέρασαν με επιτυχία ένα ακόμη test-drive δίχως πολλές από τις βασικές τους μονάδες και φυσικά έχουν να υπερηφανεύονται πλέον για ένα πολύ αξιόλογο σερί τεσσάρων νικών που μπορεί να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο. Κακά τα ψέματα βέβαια, άπαντες στις τάξεις των μελανόλευκων γνώριζαν ότι, εύκολα ή δύσκολα, θα έκαμπταν το εμπόδιο της χθεσινής αντιπάλου τους και ότι το πρόγραμμα αναμένεται να δυσκολέψει σημαντικά στη συνέχεια. Αυτό που προέχει, αυτή τη στιγμή, είναι η ομάδα να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο απόδοσης και η ενσωμάτωση των ποδοσφαιριστών που λείπουν για καιρό να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Με δεδομένο ότι πλησιάζουμε προς τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος αυτό θα αποτελέσει και ένα σημαντικό στοίχημα.

Για την ιστορία την νέα νίκη του Παναιγειρατικού επί των Ροζ Πάνθηρων σφράγισαν με την
παρουσία τους οι εξής: Γιώργος Ντοάς, Γιάννης Λαμπρου, Μάριος Μάντζος, Αντώνης Φουσέκης, Δημήτρης Μάντζος, Κώστας Πάτσης (c), Δημήτρης Τσιμπούρης και Φαίδων Πατερομιχελάκης. Τα τέρματα της Μαύρης Αρμάδας σημείωσαν οι: Πάτσης (2), Τσιμπούρης (2). Στην αναμέτρηση βροντερό παρόν έδωσε η διοίκηση του Συλλόγου με πρώτο και καλύτερο τον Πέτρο Παπανικολάου που χειροκρότησε τις προσπάθειες των παικτών στον Ελαιώνα για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό ενώ μαζί του στο γήπεδο βρέθηκαν τόσο ο αντιπρόεδρος Χάρης Πλούμης όσο και ο Μανώλης Παπαντωνάκης, Παρούσα, φυσικά, ήταν και η σύντροφος του Γιώργου Ντοά και photo editor της ομάδας Ιωάννα Βίντο καθώς και ο τραυματίας Ζαχαρίας Σαραντουλάκης που κάθισε, για πρώτη φορά, στον πάγκο με πολιτικά.

Η επόμενη συνάντηση του Παναιγειρατικού είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου και ώρα 22:00 με αντίπαλο την Παρτουζάν Βελιγραδίου, όμως με βάση τα δεδομένα, η διεξαγωγή της δεν θεωρείται πολύ πιθανή (κυρίως λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας) και οι ιθύνοντες του Συλλόγου, όπως όλα δείχνουν, θα αιτηθούν ρεπό για την ομάδα. Θα υπάρξει σύντομα σχετική ενημέρωση.