15 Φεβ 2014

«Μαύρη Αρμάδα» εξπρές…!!

Ένας Παναιγειρατικός στρωτός, σίγουρος και προπαντός προετοιμασμένος για μια ακόμη μάχη παρουσιάστηκε χτες βράδυ στο γήπεδο 2 του Ελαιώνα. Η Μαύρη αρμάδα επιβλήθηκε των Demolition με 4-1 πιστοποιώντας, με την συνολική της εικόνα αλλά και το τελικό σκορ, ότι βρίσκεται σε περίοδο πολύ καλής φόρμας. Πολυτιμότερος της βραδιάς για τους μελανόλευκους ήταν ο εξαιρετικός Δημήτρης Μοτσάκος στην 50στή του εμφάνιση με τον ΑΟΠ ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ (πρώτο του για φέτος) και ανέβηκε στην πρώτη θέση των σκόρερς της ομάδας την τρέχουσα σεζόν. Παλικαρίσια εμφάνιση από τον Αντώνη Φουσέκη που παρ’ ότι αγωνίστηκε χτυπημένος, πέτυχε το άλλο τέρμα των αχαιών. Θετική και η παρουσία του πάλαι ποτέ κραταιού Σάκη Μάντζου κάτω από τα δοκάρια καθώς φλέρταρε με το πρώτο clean sheet της σεζόν, ωστόσο δέχτηκε γκολ προς το τέλος της αναμέτρησης. Οι αχαιοί δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τον αντίπαλο τους και έφτασαν πιο εύκολα, συγκριτικά με το παιχνίδι του α’ γύρου, στην τελική επικράτηση. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη του Παναιγειρατικού στο πρωτάθλημα και μπαίνει πλέον πολύ γερά στο παιχνίδι της διεκδίκησης μιας θέσης στην προνομιούχο τετράδα της βαθμολογίας.

Η αρχική 8άδα

Οι απουσίες ήταν πολλές. Και είναι αλήθεια ότι οι μελανόλευκοι έπρεπε να συμβιβαστούν με αυτό. Όπως τόσες και τόσες άλλες φορές στο παρελθόν. Με εξολοκλήρου απόντες τους Δημήτρη Μάντζο και Φίλιππο Κρεκούκια, η ευθύνη για το αρχικό σχήμα δόθηκε στον αμέσως επόμενο ιεραρχικά, τον αρχηγό Κώστα Πάτση. Εκείνος, ωστόσο, δεν είχε να σκεφτεί και πολλά. Έτσι, κάτω από τα γκολπόστ για δεύτερη συνεχόμενη φορά ενέπνευσε ξανά σιγουριά με την παρουσία του ο Σάκης Μάντζος (απόντος και του Τριβιζά). Στο κέντρο της άμυνας βρέθηκε ο Γιώργος Ντοάς με τον Γιάννη Λάμπρου δεξιά του και τον Μάριο Μάντζο αριστερά που αποτέλεσε και την έκπληξη της αρχικής σύνθεσης παίρνοντας φανέλα βασικού λίγο καιρό μετά την οριστική επαναφορά του στους αγωνιστικούς χώρους. Την μεσαία γραμμή συνέθεταν ο λαβωμένος, όπως προαναφέρθηκε, Αντώνης Φουσέκης στον άξονα, ο Κώστας Πάτσης αριστερά και ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης στην δεξιά πτέρυγα. Την γραμμή κρούσης των μελανόλευκων γέμιζε ο πληθωρικός Μοτσάκος. Εναλλακτική λύση έδινε από τον πάγκο ο Φαίδων Πατερομιχελάκης που επέστρεψε στη διάθεση της ομάδας 3 μήνες μετά την τελευταία του παρουσία. Εκεί βρέθηκε και ο Πέτρος Κατσούρης, ωστόσο λογίζονταν εκτός αποστολής καθώς δεν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί.

Ενθουσιώδες ξεκίνημα – μηδενικό άγχος

Όσο κι αν οι ελλείψεις δημιουργούν ένα αίσθημα αβεβαιότητας οι μελανόλευκοι έχουν μάθει πλέον να ζουν με αυτό. Το ξεκίνημα της αναμέτρησης τους βρήκε, λοιπόν, να πιέζουν για να πάρουν τον έλεγχο και να τα καταφέρνουν πολύ καλά.  Από την πλευρά τους, οι Demolition έδειχναν επιρρεπείς στο λάθος και τα συνεχή αμυντικά κενά που άφηναν ενέτειναν αυτή την εικόνα. Ώσπου, λίγα λεπτά μετά το εναρκτήριο λάκτισμα ο Δημήτρης Μοτσάκος θα πάει γρήγορα σε μια εκτέλεση πλαγίου άουτ και με συρτή πάσα τροφοδότησε τον Φουσέκη ο οποίος βρήκε το σουτ στην κίνηση και δεν λάθεψε… στέλνοντας την μπάλα με όμορφο τρόπο στα δίχτυα. 1-0 και η παραμικρή υποψία άγχους μόλις είχε εκμηδενιστεί. Ο ΑΟΠ, όμως, δεν επαναπαύτηκε. Αντιθέτως, εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και πέτυχε και δεύτερο τέρμα αμέσως μετά. Ο Κώστας Πάτσης σε μια από τις γνώριμες μπαλιές-ακριβείας του σημάδεψε τον Μοτσάκο που περίμενε στο όριο της περιοχής κι εκείνος με υπέροχο κατέβασμα σούταρε δυνατά στην απέναντι γωνία κάνοντας το 2-0 και ανοίγοντας με την σειρά του τον προσωπικό του λογαριασμό. Με τις βάσεις για μια στέρεα νίκη να έχουν μπει από νωρίς, οι αχαιοί έκοψαν κάπως ταχύτητα και οι Demolition βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν κάποια σουτ στην εστία του Σάκη Μάντζου δίχως όμως προοπτική. Ευκαιρίες φυσικά έχασε και ο ΑΟΠ με κυριότερη το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε ο Πάτσης και βρήκε το δοκάρι των αντιπάλων. Μοιραία, λοιπόν, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν μ’ αυτό το σκορ στο ημίχρονο.

Μίλησε ο βομβιστής…

Τίποτα δεν άλλαξε στην επανάληψη όσον αφορά τους οκτώ του αρχικού σχήματος. Ωστόσο, το ζητούμενο ήταν ένα γρήγορο γκολ που θα διέλυε κάθε ελπίδα των Demolition να διεκδικήσουν κάτι από την αναμέτρηση. Και οι μελανόλευκοι ευτύχισαν να τα καταφέρουν με το καλημέρα. Σε ταχύτατη αντεπίθεση που έβγαλαν από την άμυνα, με την μπάλα στα πόδια βρέθηκε ο Αντώνης Φουσέκης. Ο μέσος του ΑΟΠ, δίχως χρονοτριβή είδε τον Μοτσάκο που περίμενε ξεχασμένος στην περιοχή των Demolition ο οποίος παραλαμβάνοντας την μπάλα επιχείρησε ένα ευφυές τακουνάκι έχοντας πλάτη τον τερματοφύλακα και την έστειλε στα βάθη της εστίας χαρίζοντας παράλληλα μια μαγική στιγμή σε όλους τους παρευρισκομένους του γηπέδου 2. 3-0 και το τέρμα του Μότσι βάζει υποψηφιότητα για ένα από τα ωραιότερα της φετινής σεζόν. Ακολούθησε η αντικατάσταση του Σαραντουλάκη από τον Πατερομιχελάκη που μπήκε για να προσθέσει τρεξίματα στη γραμμή κρούσης των μελανόλευκων. Λίγα λεπτά αργότερα ήταν η ώρα να αποχωρήσει από το γήπεδο ο Φουσέκης ο οποίος αγωνίζονταν τραυματίας από το ξεκίνημα και συνέβαλλε τα μέγιστα στο διάστημα που αγωνίστηκε. Οι Demolition που πάλευαν αρκετή ώρα να πετύχουν το γκολ της τιμής τελικά βρήκαν στόχο όταν εκμεταλλεύτηκαν το ρήγμα στο δεξί άκρο της άμυνας του ΑΟΠ και με πλασέ του επιθετικού τους μείωσαν σε 3-1. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για ν’ ανατρέψει τα δεδομένα. Οι αχαιοί συνέχισαν να κυριαρχούν και απώλεσαν αρκετές κλασσικές ευκαιρίες κυρίως με τον Σαραντουλάκη που είχε ξαναπεράσει εντός αγωνιστικού χώρου. Το τέταρτο και τελευταίο γκολ της ομάδας σημειώθηκε λίγο πριν το φινάλε όταν ο Μοτσάκος βρέθηκε ξανά αμαρκάριστος στην περιοχή και εκμεταλλευόμενος την πάσα του Σαραντουλάκη ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ-τρικ με όμορφο διαγώνιο σουτ.

Τρέχει να προλάβει η μελανόλευκη αμαξοστοιχία

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους ανθρώπους του Παναιγειρατικού χαρούμενους για την νέα νίκη που πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προήλθε. Χαρακτηριστικό της βραδιάς ήταν ότι κανένας ποδοσφαιριστής της ομάδας δεν υστέρησε ενώ πολλά εύσημα ανήκουν και στην άμυνα των αχαιών που έκανε το παιχνίδι να μοιάζει ευκολότερο απ’ ότι ίσως ήταν. Τώρα πλέον όλοι στο αιγειράτικο στρατόπεδο κοιτούν ένα ένα ξεχωριστά τα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν και φυσικά κύριο μέλημα δεν είναι άλλο από το να διευρύνουν το σερί νικών που έχουν ξεκινήσει, αρχής γενομένης από το ματς με τους ουραγούς Ροζ Πάνθηρες.

Για την ιστορία την νέα νίκη του Παναιγειρατικού απέναντι στους Demolition υπέγραψαν με την παρουσία τους οι: Σ.Μάντζος, Ντοάς, Λάμπρου, Μ.Μάντζος, Φουσέκης, Πάτσης (c), Σαραντουλάκης, Μοτσάκος και Πατερομιχελάκης. Τα τέρματα του ΑΟΠ σημείωσαν οι: Μοτσάκος (3), Φουσέκης
Τον αγώνα παρακολούθησαν εκ νέου από κοντά τόσο η πρώην πρόεδρος του Παναιγειρατικού Τζωρτζίνα Μπουρίκα, όσο και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Χάρης Πλούμης. Παρούσα στην αναμέτρηση ήταν όπως πάντα και η σύντροφος του Γιώργου Ντοά και photo editor της ομάδας Ιωάννα Βίντο ενώ με πολιτικά παρακολούθησε το παιχνίδι ο αιγειράτης ποδοσφαιριστής του ΑΟΠ Πέτρος Κατσούρης. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της χθεσινής αγωνιστικής αίσθηση προκάλεσε ο διασυρμός της πρωτοπόρου Παρτουζάν Βελιγραδίου από την Προμηθευτική με 8-2 με την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα να έχει πάρει πλέον «φωτιά».


Ο επόμενος αγώνας του Παναιγειρατικού με αντίπαλο τους Ροζ Πάνθηρες έχει οριστεί για την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 23:00 στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα.