29 Μαρ 2012

Ηχηρό χαστούκι....

Ο Παναιγειρατικός ήταν τελικά ο μεγάλος χαμένος του ντέρμπι με το Κουρδιστάν, το περασμένο Σάββατο, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 7-6, σ’ ένα ματς πλούσιο σε θέαμα μεν αλλά με δυσάρεστη εξέλιξη δε. Οι μελανόλευκοι, μία βδομάδα μετά το πρώτο clean sheet της σεζόν, έκαναν αρνητικό ρεκόρ άμυνας δεχόμενοι 7 τέρματα ενώ είναι γεγονός ότι σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού η αμυντική λειτουργία της ομάδας, έμοιαζε να βρίσκεται στο έλεος των αντιπάλων που «βομβάρδιζαν» από παντού. Ένα εφιαλτικό 10λεπτο στα μέσα του α’ ημιχρόνου ήταν αρκετό για να μαζέψει ο Σάκης Μάντζος 4 φορές την μπάλα από τα δίχτυα του! Με το εις βάρος τους 4-2, οι Αιγειράτες προσπάθησαν στο β’ μέρος για την μεγάλη ανατροπή, ωστόσο το αντίπαλο μένος ήταν τέτοιο που έφερε το σκορ κάποια στιγμή ακόμη και στο 7-3. Στα τελευταία λεπτά, η «Μαύρη αρμάδα», πραγματοποίησε την ύστατη προσπάθεια επιστροφής στο ματς κυνηγώντας να περισώσει ότι μπορούσε από το «διαφαινόμενο ναυάγιο» και με μπροστάρη τον ηρωικό Φίλιππο Κρεκούκια, μείωσε στο τελικό 7-6. Με το αποτέλεσμα αυτό, δυστυχώς χάθηκε σπουδαία ευκαιρία για τον Παναιγειρατικό να «πιάσει» στη βαθμολογία το Κουρδιστάν αφού έμεινε πλέον 7 βαθμούς πίσω, έχοντας πάντως και 3 παιχνίδια λιγότερα.

Η αρχική 8αδα

Τα προβλήματα στην αποστολή του ΑΟΠ, λίγο πριν το ντέρμπι, ήταν πάνω-κάτω γνωστά σε όλους, ωστόσο η απόφαση του Κρεκούκια να δώσει κανονικά το παρόν, παρ’ ότι ανέτοιμος, εξέπληξε θετικά τόσο τον Πέτρο Παπανικολάου όσο και τους συμπαίκτες του. Ο «ναύαρχος» είχε ν’ αγωνιστεί από τις 28 Ιανουαρίου και το παιχνίδι με τους Ναυτόμπατσους λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει στη μέση του. Στο αρχικό σχήμα, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Διονύσης Μάντζος, επίσης μετά από καιρό, ο Πάτσης σε ρόλο κεντρικού οπισθοφύλακα και στο πλάι του Φιριππής από αριστερά και Μπούρας από δεξιά. Θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής πήρε ο Δημήτρης Μάντζος με τους Σαραντουλάκη και Τσιμπούρη να βρίσκονται αριστερά και δεξιά του αντίστοιχα ενώ στην επίθεση ξεκίνησε ο Μητρούσης. Κρεκούκιας και Κατσούρης αποτέλεσαν τις δύο αλλαγές που είχε στη διάθεση του ο Παπανικολάου.

Το ημίχρονο που όλοι θέλουν να ξεχάσουν

Τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θ’ ακολουθούσε όταν ξεκίνησε το παιχνίδι. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος με ευκαιρίες εκατέρωθεν όπου οι μελανόλευκοι προσπαθούσαν να αναλάβουν την πρωτοβουλία. Και μάλιστα, οι προσπάθειες δεν άργησαν ν’ αποφέρουν καρπούς. Εκτέλεση κόρνερ του Σαραντουλάκη βρίσκει στην καρδιά της περιοχής τον Φιριππή κι αυτός με καρφωτή κεφαλιά γράφει το 1-0 δίνοντας στην ομάδα το προβάδισμα. Κι ενώ όλα έμοιαζαν ιδανικά, ακολούθησε το απόλυτο black-out. Απρόβλεπτο μακρινό σουτ παίκτη του Κουρδιστάν, λίγο αργότερα, καταλήγει στα δίχτυα του Διονύση Μάντζου και το παιχνίδι έρχεται ξανά σε ισορροπία. 1-1. Οι ανεβασμένοι ψυχολογικά Κούρδοι αρχίζουν δειλά δειλά να αποκτούν την υπεροχή και χάρη σε εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά επιτιθέμενου παίκτη στο πρώτο δοκάρι, φέρνει το σκορ στο 2-1 υπέρ της ασιατικής ομάδας. Πριν καν συνειδητοποιήσουν οι Αχαίοι τι συνέβη είχαν βρεθεί στο καναβάτσο. Παρά τις προσδοκίες, η συνέχεια ήταν άκρως απογοητευτική καθώς η αμυντική λειτουργία της ομάδας παραδίδονταν στο ανελέητο σφυροκόπημα του Κουρδιστάν. Ο Παναιγειρατικός βρισκόταν σε πλήρη αποδιοργάνωση, κάτι που οδήγησε τον δείκτη του σκορ ν’ ανέβει στο 4-1 έπειτα από δύο νέα σουτ εκτός περιοχής που μετατράπηκαν σε γκολ. Παρακολουθώντας την απροσδόκητη αυτή εξέλιξη ο Παπανικολάου, σήκωσε εσπευσμένα από τον πάγκο τον Κρεκούκια που πήρε θέση, γρηγορότερα του αναμενομένου, αντί του Μητρούση. Με την είσοδο του Κρεκ, ο Παναιγειρατικός απέκτησε και πάλι πνοή επιθετικά και κατάφερε να μειώσει, με ασίστ του Τσιμπούρη στον Σαραντουλάκη και χαμηλό συρτό σουτ του δεύτερου που διαμόρφωσε το σκορ στο 4-2.

Ανταρτοπόλεμος και πολλά νεύρα

Με τα χρονικά περιθώρια να έχουν στενέψει πια, οι Αιγειράτες έπρεπε να κυνηγήσουν το γκολ στην επανάληψη. Δυστυχώς, όμως, το στρωτό και οργανωμένο ποδόσφαιρο είχε από ώρα δώσει θέση σε σκληρά μαρκαρίσματα και πολλά νεύρα, με την κατάσταση να εξελίσσεται πια σε ροντέο. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε και το μαχητικό Κουρδιστάν πετυχαίνοντας και πέμπτο γκολ, λίγα λεπτά μετά την ανάπαυλα και ανεβάζοντας τη διαφορά και πάλι στα 3 γκολ. Κάπου εκεί, ο Παπανικολάου ρίχνει εκ νέου τον Μητρούση στο γήπεδο αποσύροντας τον Μπούρα και τραβώντας παράλληλα πίσω τον νευρικό και θολωμένο Σαραντουλάκη σε ρόλο δεξιού μπακ. Η κίνηση αυτή έδωσε ξανά ενέργεια στην ασφυκτιούσα επιθετική γραμμή του ΑΟΠ με τον Κρεκούκια να βρίσκει την ευκαιρία να δείξει την κλάση του, στην πρώτη μεγάλη φάση που του παρουσιάστηκε, και να μειώνει σε 5-3 με χαμηλό δεξί σουτ. Το γκολ αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας, όμως μόνο για λίγο. Σε κερδισμένο κόρνερ του Κουρδιστάν η μπάλα δεν απομακρύνεται επαρκώς και με σουτ λίγο έξω από την περιοχή γίνεται το 6-3, γκολ που έφερε τον κόουτς των Αχαιών εκτός εαυτού, που κοπανούσε ότι έβρισκε μπροστά του, αδυνατώντας να πιστέψει την τραγική εικόνα της ομάδας. Θ’ ακολουθήσει και νέο πλήγμα με γκολ το οποίο δέχτηκαν στην αντεπίθεση οι Αχαιοί καθώς, σε μια προσπάθεια να ψάξουν το γκολ, βρέθηκαν ανοχύρωτοι στα μετόπισθεν και το πλήρωσαν με το σκορ να διαμορφώνεται στο 7-3.

Ξύπνησε αργά

Η επικράτηση του Κουρδιστάν είχε πάρει πλέον συντριπτικές διαστάσεις. Ακόμα κι έτσι όμως, οι μελανόλευκοι δεν είχαν παραδοθεί ολοκληρωτικά. Αναμπουμπούλα στην αντίπαλη άμυνα δίνει στον Μητρούση την ευκαιρία να πλασάρει, το σουτ του προσκρούει πάνω σε αμυνόμενο και από εκεί καταλήγει στα δίχτυα. Αυτογκόλ και 7-4. Στιγμές αργότερα, ο Τσιμπούρης, ύστερα από γέμισμα εντός περιοχής, με όμορφη προβολή προ του τερματοφύλακα μείωσε σε 7-5 δίνοντας “φιλί ζωής” στην ομάδα. Οι μελανόλευκοι πλησίασαν ακόμη περισσότερο στην ολική επαναφορά, όταν μερικά λεπτά αργότερα ο Κρεκούκιας τροφοδοτήθηκε έξω από την περιοχή. Το σουτ του Φιλ κατέληξε στη δεξιά γωνία του αντίπαλου πορτιέρο γράφοντας το 7-6 και δείχνοντας πόσο έχει λείψει όλο αυτό το διάστημα από το παιχνίδι της ομάδας. Απέμεναν πέντε λεπτά. Χρόνος αρκετός για να σωθεί μια παρτίδα που φαινόταν χαμένη εδώ και ώρα. Ωστόσο, η πολυπόθητη υπέρβαση δεν συνέβη ποτέ. Οι Αχαιοί έχουν πάντως να διαμαρτύρονται για εμφανές χέρι αμυνομένου εντός περιοχής έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κρεκούκια, απόφαση η οποία αν είχε καταλογισθεί θα μπορούσε ν’ αλλάξει τον ρου της αναμέτρησης. Αυτή ήταν η τέταρτη φετινή ήττα του Παναιγειρατικού. Παίκτες και προπονητής συνομίλησαν για αρκετή ώρα μετά το φινάλε καυτηριάζοντας την αδικαιολόγητη συμπεριφορά από πλευράς ορισμένων κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Παναιγειρατικός καλείται πλέον να ανασυνταχθεί το συντομότερο δυνατό αφού το επόμενο Σάββατο ακολουθεί το ματς με τους πρωτοπόρους και αήττητους της βαθμολογίας Μεϊβάντ.

Για την στατιστική στην ήττα του Παναιγειρατικού από το Κουρδιστάν αγωνίστηκαν οι: Διον. Μάντζος, Πάτσης, Μπούρας, Φιριππής, Δημ. Μάντζος (c), Τσιμπούρης, Σαραντουλάκης, Μητρούσης, Κρεκούκιας ενώ στον πάγκο έμεινε χωρίς λεπτά συμμετοχής ο Κατσούρης.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν από κοντά πλήθος υψηλών προσώπων και φίλων του ΑΟΠ όπως οι Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος, Τζωρτζίνα Μπουρίκα (αμφότεροι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου), Χρήστος Πάτσης (πατέρας του Κώστα Πάτση) και Μανώλης Παπαντωνάκης.