20 Μαρ 2012

Βόλτα με το "εξάσφαιρο"

Σε υγιεινό περίπατο εξελίχθηκε τελικά η αναμέτρηση του Παναιγειρατικού ενάντια στην Σιντρίμ Τιμ, το Σάββατο το βράδυ, καθώς οι Αιγειράτες επικράτησαν εύκολα με σκορ 6-0. Έτσι, πρόσθεσαν ένα ακόμη πολύ χρήσιμο δίποντο που τους διατηρεί σε επαφή με τους πρωτοπόρους της βαθμολογικής κατάταξης, σε συνδυασμό και με την ήττα-έκπληξη του Κουρδιστάν από τις Γιουβεντούζες. Για πρώτη φορά στη σεζόν, οι μελανόλευκοι κράτησαν το μηδέν πίσω, κάτι που πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό και στον εξαιρετικό Φώτη Τριβιζά. Θετικός στο ντεμπούτο του ο Άρης Μπούρας ο οποίος αγωνίστηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι και ήταν πολύ καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Καταιγιστικός και πάλι ο Μητρούσης που "πυροβόλησε" με το μυδράλιο τέσσερις φορές και έφτασε τα 25 γκολ στη σεζόν (μόλις σε 12 συμμετοχές), επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για παίχτη της "Μαύρης Αρμάδας". Τα υπόλοιπα τέρματα της αναμέτρησης σημείωσαν οι Σαραντουλάκης και Τσιμπούρης.

Η αρχική 8αδα

Τα ονόματα στην αποστολή του Παναιγειρατικού έδιναν κι έπαιρναν ακόμη και λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, με την παραδοσιακά πιο δυνατή γραμμή της ομάδας, την άμυνα, να στερείται των βασικότερων όπλων της. Φιριππής, Μάριος, Ντοάς, Λάμπρου έθεταν εαυτόν εκτός μάχης και ο Πέτρος Παπανικολάου καλούνταν να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το υλικό που είχε στη διάθεση του. Ο Τριβιζάς κάθισε κάτω από τα δοκάρια για τέταρτο συνεχόμενο ματς, ενώ μπροστά του, ρόλο στόπερ ανέλαβε ο «χαμαιλέων» της φετινής σεζόν, όπως αποδεικνύεται, Κώστας Πάτσης. Στο πλάι του βρέθηκαν, Μπούρας από δεξιά και Σαραντουλάκης από αριστερά. Την μεσαία γραμμή συνέθεταν, ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος ως ανασταλτικός μέσος, ο φορμαρισμένος Φαίδωνας στην δεξιά πτέρυγα και ο Τσιμπούρης στην αριστερή. Στην γραμμή κρούσης των μελανόλευκων βρέθηκε ο Μητρούσης ενώ την αποστολή συμπλήρωνε ο Κατσούρης που ήταν στον πάγκο.

Ο «νόμος» του Μητρούση

Παρά το γεγονός ότι ο ΑΟΠ στα πρώτα λεπτά «έψαχνε» τα πατήματα του στο γήπεδο δεν έδειξε να απειλείται ιδιαίτερα από την φορμαρισμένη Σιντρίμ Τιμ. Σ’ αυτό συντέλεσε και η άψογη λειτουργία της άμυνας υπό τον συντονισμό του Κώστα Πάτση που “έπνιξε” κάθε αντίπαλη επιθετική προσπάθεια σχεδόν εν τη γενέσει της. Και κάπου εκεί, οι μελανόλευκοι απέκτησαν θέση ισχύος όταν ο Τσιμπούρης ελίχθηκε από αριστερά και τροφοδότησε τον αμαρκάριστο Μητρούση λίγο έξω από την περιοχή. Εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να βάλει πλάτη τον αμυντικό σε μια γνώριμη κίνηση του και να πλασάρει για το 1-0. Ακολούθησε νέο γκολ λίγο αργότερα, με την ομάδα να βγαίνει ταχύτατα στην κόντρα και τον Μητρούση να εκτελεί και πάλι καθώς προτίμησε να σουτάρει αντί να μοιράσει στα πλάγια και δικαιώθηκε γράφοντας το 2-0. Ο ασταμάτητος Μητρούσης είχε την ευκαιρία να κάνει χατ-τρικ από το α’ μέρος, όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε στη συνέχεια κατέληξε στην οριζόντια δοκό του αντίπαλου πορτιέρο. Το τρίτο τέρμα ήρθε λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου. Ο Πάτσης επιχείρησε σέντρα στην καρδιά της άμυνας, έπειτα από πλάγιο άουτ, και με μπαλιά-αλφάδι βρήκε τον Σαραντουλάκη που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ν’ αναπαυτεί ξανά στην εστία. 3-0 ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

3 και 3 ίσον έξι

Στο β’ μέρος, οι μελανόλευκοι δεν ξεκίνησαν το ίδιο δυνατά και λίγο έλειψε να το πληρώσουν. Χρειάστηκαν δύο-τρεις καίριες επεμβάσεις του Τριβιζά, που κατέβασε ρολά σ’ ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα αλλά και η επιθετική δυστοκία της Σιντρίμ Τιμ που σημάδευε παντού εκτός από τα δίχτυα. Στο μεταξύ, σε ανύποπτη φάση τραυματίστηκε ο Σαραντουλάκης ύστερα από κόντρα με αντίπαλο ποδοσφαιριστή στο χώρο του κέντρου και αναγκάστηκε να παραχωρήσει τη θέση του στον Κατσούρη. Ο Πέτρος Παπανικολάου τον έριξε ξανά στον αγώνα, αυτή τη φορά σε ρόλο αριστερού χαφ, όμως ο Δαφνιώτης μέσος του ΑΟΠ λίγα λεπτά αργότερα ζήτησε μόνος του αλλαγή καθώς δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα σταδιακά άρχισε ν’ ανεβάζει ρυθμούς και κατάφερε να κάνει τέσσερα τα τέρματα της, με τον Μητρούση που μπήκε από τα δεξιά στην αντίπαλη περιοχή και με έξοχο πλασέ σημείωσε το πολυπόθητο χατ-τρικ. Ουσιαστικά, εκεί τελείωσε και η αναμέτρηση αφού οι παίκτες της Σιντρίμ Τιμ «παρέδωσαν» όπλα. Ο Μητρούσης πέτυχε και τέταρτο τέρμα ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 5-0 με κοντινό σουτ ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τσιμπούρης λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα με δυνατό δεξί σουτ. Ο Τσιμπούρ είχε πλησιάσει στο γκολ και νωρίτερα αλλά η βολίδα που επιχείρησε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Σιντρίμ Τιμ και έφυγε έξω.

Και τώρα Κουρδιστάν

Η λήξη του αγώνα βρήκε τους ανθρώπους του Παναιγειρατικού ικανοποιημένους τόσο με την έκβαση της αναμέτρησης, όσο και με το γεγονός ότι κράτησαν την εστία τους απαραβίαστη. Ωστόσο, τα χαμόγελα μετριάστηκαν κάπως στο άκουσμα του ερχόμενου αντιπάλου της ομάδας καθώς το πρόγραμμα φέρνει ντέρμπι με το Κουρδιστάν. Θυμίζουμε ότι δεν πρόκειται για άλλη από την ομάδα του Ιράκ φυσικά η οποία άλλαξε ονομασία έπειτα από σχετική εισήγηση στην γραμματεία της διοργάνωσης. Οι τόνοι διατηρούνται χαμηλοί στο αιγειράτικο στρατόπεδο, παρά το στραβοπάτημα του προσεχούς αντιπάλου στην χθεσινή αγωνιστική, και όλοι αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον το ραντεβού του επόμενου Σαββάτου.

Για την ιστορία την άνετη επικράτηση απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας Σιντρίμ Τιμ πέτυχαν οι: Τριβιζάς, Μπούρας, Πάτσης, Σαραντουλάκης, Δημ. Μάντζος(c), Πατερομιχελάκης, Τσιμπούρης, Μητρούσης και Κατσούρης.
Σκόρερς της βραδιάς ήταν οι: Μητρούσης(4), Σαραντουλάκης, Τσιμπούρης.
Το παιχνίδι παρακολούθησαν από κοντά η σύντροφος του Φαίδωνα Πατερομιχελάκη Κατερίνα Μαροπούλου και ο φίλος του ΑΟΠ Κώστας Τζιότης.