4 Μαρ 2012

Ανελέητος!

Το ένα γκολ πίσω από το άλλο πετύχαινε στο "Γήπεδο 4" χθες το βράδυ ο Παναιγειρατικός με αντίπαλο τους Jack Daniels United. Ο ΑΟΠ δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα έλεος και έφτασε στη νίκη με το σκορ-μαμούθ 14-3!!! Ο Παναί έσπασε έτσι το ρεκόρ πιο ευρείας νίκης που κρατούσε το 11-0 έναντι του Πειρατικού από το 2009. Οι "μελανόλευκοι" ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης, από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το χορτάρι του "Γηπέδου 4" και σε ρυθμούς ρελαντί πρόσθεσαν ένα ακόμη δίποντο που τους διατηρεί σε επαφή με τους πρωτοπόρους του βαθμολογικού πίνακα.
Το γκολ του Πάτση άνοιξε το δρόμο προς την επικράτηση, για να ακολουθήσει το πάρτυ. Ο Μητρούσης πέτυχε ξανά πέντε γκολ έναντι των Jack Daniels, ο Φαίδων δείχνει ασυγκράτητος τον τελευταίο καιρό και πιο φορμαρισμένος από ποτέ πετυχαίνοντας χατ-τρικ αυτήν τη φορά, ενώ ακολούθησαν δύο τέρματα του Σαραντουλάκη γκολ από τους Τσιμπούρη και Μάριο, κι αυτογκόλ αντίπαλου αμυντικού.
Ο Παναιγειρατικός έφθασε τις 10 νίκες στο πρωτάθλημα και ξέφυγε τρεις βαθμούς από τις 5ες Γιουβεντούζες, έχοντας μάλιστα κι έναν αγώνα λιγότερο.

Η αρχική 8αδα

Παρά τις απουσίες η αποστολή του Παναιγειρατικού ήταν πολυμελής με τον Πέτρο Παπανικολάου να έχει στη διάθεση του συνολικά έντεκα ποδοσφαιριστές. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε για τρίτο σερί παιχνίδι ο Τριβιζάς. Την γραμμή της οπισθοφυλακής συνέθεσαν από αριστερά προς τα δεξιά οι Πάτσης-Ντοάς-Φιριππής. Μπροστά τους βρέθηκαν ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος σε ρόλο ανασταλτικού μέσου, ο Σαραντουλάκης στην αριστερή πτέρυγα και ο Τσιμπούρης στην δεξιά. Κεντρικός φορ για την ομάδα μας ο Γρηγόρης Μήτρούσης.

"Έβρεξε" γκολ

Η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι δεν χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης, ωστόσο ο Παναιγειρατικός ήταν κυριολεκτικά καταιγιστικός απέναντι στους Jack Daniels. Ο Κώστας Πάτσης άνοιξε το σκορ με σουτ εκτός περιοχής, σε μια ξεχωριστή μέρα για τον ίδιο καθώς γιόρταζε τα 32α γενέθλια του, για να διπλασιάσουν στη συνέχεια τα τέρματα τους οι μελανόλευκοι στο αμέσως επόμενο λεπτό με κοντινό σουτ του Σαραντουλάκη. Από έξοχη πάσα του Δημήτρη Μάντζου έγινε το 3-0 από τον Μητρούση που με τη σειρά του άνοιξε τον προσωπικό του λογαριασμό ενώ ακολούθησε ένα εξαιρετικό γκολ από τον Τσιμπούρη με βολίδα εκτός περιοχής (που με δυσκολία πρόλαβε η κάμερα) για το 4-0. Η αντίδραση των δύσμοιρων αντιπάλων δεν ήρθε ποτέ κι έτσι ο Μητρούσης δεν δυσκολεύτηκε να ανεβάσει κι άλλο το δείκτη του σκορ κάνοντας το 7-0 με τρία ακόμη τέρματα χάρη σε υπέροχα πλασέ (τα δύο από ατομική προσπάθεια, το τρίτο από ασίστ του Φαίδωνα). Με φάουλ εκτός περιοχής στο οποίο ο Τριβιζάς υπέπεσε δεχόμενος την πρώτη κίτρινη κάρτα για παίκτη του ΑΟΠ φέτος, οι αντίπαλοι μείωσαν σε 7-1 στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Στον αγώνα είχαν περάσει λίγο πριν τα μέσα του ημιχρόνου ο Κατσούρης.
Σκορ ημιχρόνου 7-1.

Πανηγυρική ατμόσφαιρα στην επανάληψη

Με το σκηνικό να είναι προδιαγεγραμμένο από την αρχή, οι Αιγειράτες είχαν στήσει ένα μικρό πάρτι τόσο εντός, όσο κυρίως εκτός αγωνιστικού χώρου, με τον Πέτρο Παπανικολάου πάντως να δίνει οδηγίες για διεύρυνση του σκορ. Πράγματι, οι παίκτες του δεν τον άφησαν παραπονεμένο. Με τέρμα του Μητρούση από παλικαρίσια ασίστ του Φαίδωνα σημειώθηκε το 8-1 ενώ αμέσως μετά ο "Fed" με κοντρόλ και ψύχραιμο τελείωμα πέτυχε το έννατο γκολ του ΑΟΠ στη βραδιά και το σκορ άρχισε να έχει επικίνδυνα ανοδικές τάσεις. Οι Jack Daniels United το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν προσωρινά σε 9-2. Ο Φαίδων χτύπησε εκ νέου άμεσα με μονοκόμματο δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση σε επαναφορά από σουτ του Τσιμπούρη για το 10-2. Θα ακολουθήσει αυτογκόλ των Jack Daniels από γύρισμα του Σαραντουλάκη για το 11-2 κι εν συνεχεία, σε μια από τις πολλές επελάσεις του Μάριου θα έρθει και το 12-2 με τον 18χρονο να γίνεται ο έκτος παίκτης του ΑΟΠ που χρίζεται σκόρερ στη βραδιά με προσποίηση και αριστερό (!) σουτ εκτός περιοχής. Οι αντίπαλοι, που -προς τιμήν τους- δεν το έβαλαν κάτω μειώσαν και πάλι σε 12-3 με το ωραιότερο ίσως γκολ της αναμέτρησης το οποίο κατέληξε στο παραθυράκι της εστίας του Τριβιζά από σουτ του Τοροσίδη. Ο χορός των γκολ δεν είχε τελειωμό και ο Φαίδων αξιοποίησε με τον ιδανικότερο τρόπο την πάσα του Φιριππή για να μπει με ταχύτητα από τα αριστερά της περιοχής και να σημαδέψει γωνία ολοκληρώνοντας ένα "καυτό" χατ-τρικ. Ομαδικό ποδόσφαιρο για σεμινάριο και αποθέωση έκρυβαν προς το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες του ΑΟΠ. Ο Κατσούρης έκοψε υπέροχα και τροφοδότησε τον Σαραντουλάκη που πάσαρε στον Δημήτρη Μάντζο κι εκείνος μετά από επέλαση από τα δεξιά πραγματοποίησε συρτή σέντρα με στόχο τον Μητρούση. Ο φορ του ΑΟΠ μάζεψε πάνω του όλη την άμυνα και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα με φοβερό τακουνάκι στον αμαρκάριστο Σαραντουλάκη που τελείωσε ονειρωδώς τη φάση σημειώνοντας το τελικό 14-3. Μοναδική ευκαιρία να κάνουν 15 τα τέρματα τους και να σπάσουν κάθε ρεκόρ έχασαν οι μελανόλευκοι με τον Ντοά, που είχε περάσει τα τελευταία λεπτά σε ρόλο σέντερ φορ ξεσηκώνοντας το γήπεδο, αστοχώντας στην εκπνοή κάτω από τις ιαχές του πάγκου!

Τα καλά νέα ήρθαν απ' αλλού

Μπορεί το κλίμα που επικρατούσε το Σάββατο το βράδυ στις τάξεις των Αχαιών να ήταν εορταστικό, παρ’ όλα αυτά τα καλά μαντάτα ήρθαν από αλλού. Κι αυτό γιατί λίγο πριν την αποχώρηση τους οι άνθρωποι του Παναιγειρατικού πληροφορήθηκαν την ήττα των Εν Λευκώ από την Σιντρίμ Τιμ (2-0), ένα αποτέλεσμα καθόλα ευπρόσδεκτο καθώς δίνει ελπίδες στους μελανόλευκους να πλησιάσουν την -εδώ και καιρό- απομακρυσμένη κορυφή της βαθμολογίας.
Παρά το γεγονός ότι το όνομα των Jack Daniels United δεν έμοιαζε ιδιαίτερα ελκυστικό, πλήθος φίλων του ΑΟΠ συνέρρευσαν στον Ρέντη. Θανάσης Θώμας, Νίκος Μουτάφης, Κώστας Γιαννούλας, Μανώλης Παπαντωνάκης, Τάσος Οικονόμου παρακολούθησαν από κοντά το παιχνίδι ενώ το "παρών" στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα έδωσε και ο τραυματίας Φίλιππος Κρεκούκιας που συνεχάρη τους συμπαίκτες του για την προσπάθεια.
Τέλος, την πρώτη του κάρτα (!) στο φετινό πρωτάθλημα δέχθηκε ο Παναιγειρατικός σε χέρι του πορτιέρο της ομάδας Τριβιζά εκτός περιοχής.
Για την ιστορία την ευρεία νίκη του ΑΟΠ το περασμένο Σάββατο "σφράγισαν" οι: Τριβιζάς, Ντοάς, Πάτσης, Φιριππής, Δημ. Μάντζος (c), Σαραντουλάκης, Τσιμπούρης, Μητρούσης, Φαίδων, Κατσούρης, Μάριος.

Αποτελέσματα 16ης αγωνιστικής
Παναιγειρατικός-Jack Daniels United 14-3
Kολομβιανοί-Πετράλωνα 4-1
Σιντρίμ Τιμ-Εν Λευκώ 2-0
Beer Academy-Κουρδιστάν (Ιράκ) 0-6
Μεϊβάντ-Όαση 5-2