4 Δεκ 2011

Αιγειράτικο εξάσφαιρο

Κόντρα στη δυνατή και σκληροτράχηλη Melad και παρά την τριών εβδομάδων αγωνιστική απραξία και τις απουσίες των Κρεκούκια και Φιριππή, ο Παναιγειρατικός εμφανίστηκε εξαιρετικά δυνατός και παθιασμένος και πήρε μία σπουδαία νίκη με σκορ 6-1 στο "Γήπεδο 2". H επικράτηση της "Μαύρης Αρμάδας" βέβαια ήρθε με περισσότερο κόπο και μεγαλύτερη δυσκολία από όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα κι αυτό χαρίζει ακόμη υψηλότερη αξία στο τρίτο δίποντο της ομάδας στο πρωτάθλημα. Από δύο γκολ οι Σαραντουλάκης κι Ερμείδης, φανταστικό γκολ του Τσιμπούρη, σκόρερ στην πρώτη του επαφή ο Μητρούσης. Οι "μελανόλευκοι" λαχτάρισαν με τον τραυματισμό του Δημήτρη Μάντζου στο δεξί χέρι, χωρίς ευτυχώς να υπέστη κάτι σοβαρό ο αρχηγός της ομάδας μας.

Η αρχική 8άδα

Με δεδομένη την απουσία του Φιριππή, επιστρατεύτηκε ο Μάριος για να καλύψει το κενό του "Τάκαρου", ενώ ο Πέτρος Παπανικολάου αναγκάστηκε να αλλάξει πλευρά στον Σαραντουλάκη, ούτως ώστε να αντικαταστήσει τον έτερο μεγάλο απόντα Κρεκούκια.

Αναλυτικά, ο Διονύσης Μάντζος τοποθετήθηκε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας μας για ακόμη ένα παιχνίδι, έχοντας μπροστά του από δεξιά προς αριστερά τους Μάριο, Λάμπρου και Πάτση. Ως αμυντικό χαφ έπαιξε ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος που επέστρεψε στη βασική 8άδα, με τους Τσιμπούρη (αριστερά) και τον Σαραντουλάκη (δεξιά) να τον πλαισιώνουν. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ερμείδης, ενώ στον πάγκο της ομάδας υπήρχαν οι Κατσούρης, Φαίδων και Μητρούσης.


Προβάδισμα και σωτήρια επέμβαση Σάκη

Oι ποδοσφαιριστές του Παναιγειρατικού ήξεραν ότι η νίκη στο σαββατιάτικο παιχνίδι ήταν μονόδρομος για την ομάδα της "Μαύρης Αρμάδας" και φρόντισαν από την αρχή να φανερώσουν σε όλους ότι δεν αστειεύονται. Με σοβαρότητα και προσήλωση ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί εξουδετέρωναν τις επιθετικές προσπάθειες των Melad.

Περίπου στο δεκάλεπτο, ο Παναιγειρατικός μπήκε μπροστά στο σκορ. Μετά από εκτέλεση πλαγίου του Τσιμπούρη από δεξιά, ο Σαραντουλάκης με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας των Melad. Υπέροχο γκολ για το 1-0.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Διονύσης Μάντζος πραγματοποίησε καθοριστική επέμβαση, χωρίς την οποία ο ρους της ιστορίας του αγώνα θα είχε αλλάξει. Ο προσωπικός αντίπαλος του Μάριου βρήκε χώρο και πέρασε τον δεξιό οπισθοφύλακα της ομάδας μας και βρέθηκε μπροστά από τον Σάκη μόλις δύο μέτρα από το τέρμα και εξαπέλυσε κεραυνό τον οποίο απέκρουσε ο Διονύσης Μάντζος πριν η μπάλα χτυπήσει στο δοκάρι. Το 1-1 δεν έγινε ποτέ χάρη στον Σάκη. Καθοριστική και δύσκολη επέμβαση.



Αιγειράτικο πάρτυ ως την ανάπαυλα - Ασύλληπτο γκολ Τσιμπούρη

Μετά την απόκρουση του Σάκη, ο Παναιγειρατικός πέρασε και πάλι μπροστά και κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμά του μέχρι τη λήξη του α' ημιχρόνου, γεγονός που τον προφύλαξε και του χάρισε εν τέλει και τη νίκη.

Λίγο αργότερα λοιπόν, σημειώθηκε ένα εκπληκτικό γκολ από τον Τσιμπούρη, γκολ σπάνιας ομορφιάς που δύσκολα βλέπουμε στο πρωτάθλημα του Ελαιώνα και σίγουρα ένα από τα καλύτερα στην ιστορία του ΑΟΠ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ερμείδη από αριστερά, μόνος του από το δεύτερο δοκάρι ο Τσιμπούρης έχοντας την μπάλα στο ύψος του στήθους του, με εξαιρετικό βολ πλανέ στην κίνηση πέτυχε το 2-0 γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συμπαίκτες του.

Στη συνέχεια και λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ήρθε και το 3-0 από αριστερό συρτό σουτ του Σαραντουλάκη από τη δεξιά γωνία της περιοχής. Παλικαρίσιο γκολ που πανηγυρίστηκε δεόντως.

Ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του α' μέρους που βρήκε τον Παναιγειρατικό προηγούμενο με 3-0.


Ψυχρολουσία αλλά ΓΡΗΓΟΡΗ ανάσα

Οι Melad λογικό φυσικά ήταν να μην καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια καθώς το ματς είχε ακόμη ένα 25λεπτό και για τα δεδομένα του 8x8 το 3-0 ποτέ δεν είναι ένα σκορ ασφαλείας. Οι αντίπαλοί μας το γνώριζαν καλά αυτό και πίεσαν καταφέρνοντας σε μία φάση να μειώσουν σε 3-1 με την μπάλα να περνά ξυστά από τα απλωμένα για να μπλοκάρουν το σουτ πόδια των Δημήτρη και Μάριου Μάντζου και από τα χέρια του Διονύση Μάντζου φτάνοντας στα δίχτυα εν τέλει.

Ο Πέτρος Παπανικολάου αντέδρασε άμεσα και λίγα λεπτά αργότερα, αντιλαμβάνοντας την εξάντληση του Μάριου τον αποσύρει από τον αγωνιστικό χώρο για να περάσει στη θέση του τον Γρηγόρη Μητρούση, ο οποίος τον δικαίωσε για ακόμη μία φορά.

Στην επόμενη κιόλας φάση, μετά από μακρινή μπαλιά, ο Μητρούσης βγήκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο πορτιέρο και με δυνατό σουτ "κεραυνοβόλησε" τους Melad και τους απέδειξε ότι δεν έχουν τίποτε να κυνηγήσουν από τον Παναιγειρατικό του περασμένου Σαββάτου. 4-1 και οι καρδιές των φίλων του ΑΟΠ και πάλι στη θέση τους, λίγο πριν ο Φαίδων περάσει στη θέση του κουρασμένου Τσιμπούρη και κάνει άνω-κάτω με τον τρομερό διασκελισμό του την άμυνα των Melad, δημιουργώντας πολλά ρήγματα.


Φινάλε με Ερμείδη - Ασίστ ο Κατσούρης

Δε θα μπορούσε να παραλείψει ο Χάρης Ερμείδης την ερωτική επαφή του με τα δίχτυα, όντας εκείνος που ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο τελικό 6-1. Με εκπληκτικό σουτ από πάσα του Μητρούση έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα με γλυκύτατο τρόπο στο "Γ" της εστίας του τερματοφύλακα των Melad για το 5-1. Φινάλε αποθεωτικό για τον Αιγειράτη Πέτρο Κατσούρη (αντικατέστησε τον Πάτση), που έκλεψε την μπάλα από την άμυνα, διένυσε μερικά μέτρα και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ερμείδη που δε δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 6-1 από ασίστ του Κατσούρη. Λήξη της αναμέτρησης με τον Παναιγειρατικό μεγάλο νικητή σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.


Λαχτάρα με αρχηγό

Σε μία φάση προς το τέλος του παιχνιδιού ο Μητρούσης πέταξε την μπάλα στον Δημήτρη Μάντζο ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος από δυνατό-αντιαθλητικό τζαρτζάρισμα από παίκτη των Melad και κατά την πτώση στήριξε όλο το βάρος του σώματός του στο δεξί του χέρι. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ο "Captain8" ένιωθε απλώς μία ενόχληση και τίποτε παραπάνω. Αργά το βράδυ του Σαββάτου ωστόσο τηλεφώνησε στην οικογένειά του σφαδάζοντας από τους πόνους με τους φόβους για σοβαρό τραυματισμό του αρχηγού να είναι ορατοί. Ο ίδιος συνομίλησε με τον γιατρό αδερφό του Σάκη ο οποίος τον καθησύχασε.

Την επόμενη ημέρα ο Δημήτρης Μάντζος ένιωθε πολύ καλύτερα και ήταν σε θέση και να οδηγήσει το πολυτελές αμάξι του και να γράψει δίχως να νιώθει πόνο. Σταδιακά ο πόνος άρχισε να εξαφανίζεται και όλα είναι πλέον πολύ καλά με την κατάσταση του αρχηγού μας.


Δύσκολη νίκη

Μπορεί το αποτέλεσμα του αγώνα να δείχνει ότι επρόκειτο για ένα εύκολο απόγευμα για την αχαϊκή ομάδα, ωστόσο το ματς του Σαββάτου ήταν από εκείνα που μπορούν εύκολα να... σε "κάψουν" σε περίπτωση που χάσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου έστω και για ελάχιστο διάστημα. Οι Melad, ομάδα ασιατικής προέλευσης, ήταν ένα ιδιαίτερα σκληροτράχηλο συγκρότημα και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα στους Αιγειράτες, οι οποίοι όμως παρά την αποχή 21 ημερών και παρά τις απουσίες παρουσιάστηκαν αντάξιοι των προσδοκιών και πήραν μια σπουδαία ψυχολογικά και βαθμολογικά νίκη, η οποία τους ανεβάζει στην 4η θέση του πίνακα, μία εβδομάδα πριν το νέο εξαιρετικά δύσκολο ματς με τους Μεϊβάντ.

Τη σαββατιάτικη νίκη του ΑΟΠ κόντρα στους Melad "υπέγραψαν" οι: Διον. Μάντζος, Μ. Μάντζος, Λάμπρου, Πάτσης, Δημ. Μάντζος (c), Τσιμπούρης, Σαραντουλάκης, Ερμείδης, Μητρούσης, Φαίδων, Κατσούρης.
Τα έξι αιγειράτικα γκολ πέτυχαν οι: Σαραντουλάκης (2), Ερμείδης (2), Τσιμπούρης, Μητρούσης.
Για ένα ακόμη ματς κανένας παίκτης του ΑΟΠ δεν αντίκρισε κάρτα.
Το ματς παρακολούθησε από κοντά ο φίλος της ομάδας μας Κώστας Γιαννούλας.