18 Δεκ 2011

Ο Άι-Βασίλης φορούσε "μελανόλευκα"...

Σα σίφουνας πέρασε ο Παναιγειρατικός από το "Γήπεδο 4" και παρέσυρε στο διάβα του τους δύσμοιρους Κολομβιανούς, που δεν προλάβαιναν να κάνουν σέντρα. Οι "Φρουροί της Αχαΐας" προσέφεραν για ακόμη μία φορά θέαμα και γκολ, παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες τους, κι επικράτησαν των αντιπάλων τους με σκορ 7-3 λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό των Χριστουγέννων.
Τα δύο γκολ του Σαραντουλάκη, τα άλλα δύο του Ερμείδη, τα τέρματα των Τσιμπούρη και Μητρούση και η σέντρα-σουτ του Μάριου από το κέντρο του γηπέδου έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Παναιγειρατικού, που κατέβασε στροφές μετά το ημίχρονο, που τους βρήκε προηγούμενους με 5-0!
Με αυτόν τον εμφατικό τρόπο, έπεσε η αυλαία της αγωνιστικής δράσης των "μελανόλευκων" για το 2011 και πλέον αρχίζει η περίοδος διακοπών μέχρι την επιστροφή στους αγώνες από το νέο έτος.

Η αρχική 8άδα

Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο του "Γήπεδου 4" ο Πέτρος Παπανικολάου. Με τις απουσίες των Σάκη, Τριβιζά, Πάτση, Κρεκούκια, Φαίδωνα, αλλά με τον Μητρούση να διαψεύδει τα προγνωστικά και να βρίσκεται στην αποστολή, ο "Παπ" είχε στη διάθεσή του 10 ποδοσφαιριστές. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε στην επιστροφή του ο Ντοάς, με τους Φιριππή, Λάμπρου και Μάριο να απαρτίζουν την αμυντική γραμμή. Σε ρόλο αμυντικού-μέσου τοποθετήθηκε ο αρχηγός Δημήτης Μάντζος, έχοντας τον Σαραντουλάκη αριστερά του και τον Τσιμπούρη στα δεξιά του. Μοναδικός προωθημένος για τον ΑΟΠ ο Ερμείδης, με τους Μητρούση και Κατσούρη να αποτελούν τους δύο αναπληρωματικούς του Αιγαλεώτη coach.

Πεντάστερος στο α' μέρος

Η αλήθεια είναι ότι το χθεσινό παιχνίδι δε χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης, καθώς τα πράγματα πάνω-κάτω ήταν ξεκάθαρα από την αρχή και καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Παναιγειρατικός καταιγιστικός, οι Κολομβιανοί σε παθητικό ρόλο με απέλπιδες προσπάθειες να βγουν απ' το καβούκι τους και η διεύρυνση του σκορ από τη μεριά των Αχαιών να αποτελεί μονίμως θέμα χρόνου.
Με παλικαρίσιο τρόπο ο Σαραντουλάκης κυνήγησε σε ανύποπτη φάση τον αντίπαλο τερματοφύλακα, "ληστεύοντάς" τον και σκοράροντας σε κενή εστία για το 1-0 ανοίγοντας τον χορό των γκολ.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο Ερμείδης πήρε την μπάλα και με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση με δυνατό και ψηλό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα πρώτο στο δεξί κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας των Κολομβιανών σημειώνοντας το 2-0.
Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται σταδιακά όλο και πιο απλά, ιδιαίτερα όταν ο Σαραντουλάκης έστειλε με όμορφη κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 3-0 και φτάνοντας τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα.
Ο Παναιγειρατικός είχε αρχίσει να αποκτά ένα σκορ ασφαλείας ωστόσο οι παίκτες του τήρησαν τις εντολές του Παπανικολάου και δεν επαναπαύτηκαν στην εικόνα του ματς, συνεχίζοντας ακάθεκτοι με τον ίδιο ρυθμό, φτάνοντας παράλληλα σε ακόμη δύο τέρματα μέχρι τη λήξη του α' μέρους.
Μετά από στρώσιμο του Ερμείδη, ο επερχόμενος σαν τρέιλερ Τσιμπούρης εκτέλεσε με θανατηφόρο σουτ εκτός περιοχής τον τερματοφύλακα των Κολομβιανών για το 4-0.
Στη συνέχεια, ο Ερμείδης πήρε και πάλι το ρόλο του σκόρερ και πέτυχε ένα εξίσου όμορφο γκολ με δυνατό σουτ, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 5-0.
Ο διαιτητής του αγώνα σφύριξε τη λήξη του α' μέρους και μόνο χαμόγελα επικρατούσαν στις τάξεις του ΑΟΠ, με τη σοβαρότητα παράλληλα να κρύβεται μέσα από αυτά.

Συντήρηση δυνάμεων στο β' μέρος - Γκολ από το κέντρο ο Μάριος

Τα πράγματα στο β' ημίχρονο έδειχναν να είναι πιο χαλαρά για τον Παναιγειρατικό, καθώς οι Κολομβιανοί εξακολουθούσαν να είναι εγκλωβισμένοι από την εξαιρετική άμυνα των Αχαιών, ενώ απλοποιήθηκαν ακόμη περισσότερο όταν ήρθε το έκτο γκολ της ομάδας, που αποτέλεσε και το highlight της χθεσινής βραδιάς.
Η μπάλα από σέντρα του Ερμείδη βρήκε σε αντίπαλο και με γκελ έφτασε στον Μάριο Μάντζο που βρισκόταν στη γραμμή του κέντρου του γηπέδου και δεξιά. Ο δεξιός οπισθοφύλακας του Παναιγειρατικού βρήκε γεμάτα την μπάλα με το εσωτερικό και στάθηκε τυχερός καθώς ο τερματοφύλακας των Κολομβιανών βρισκόταν εκτός θέσης. Η μπάλα προσγειώθηκε στα δίχτυα και το 6-0 ήταν γεγονός. Ένα γκολ που θύμισε σε όλους ένα πανομοιότυπο που είχε πετύχει στην πρεμιέρα με τον Μαύρο Αετό πριν από δύο σεζόν.
Στη συνέχεια, πέρασαν στον αγώνα Μητρούσης και Κατσούρης λίγο πριν γίνει η μείωση του σκορ σε 6-1 από τους αντιπάλους.
Το τελευταίο αιγειράτικο γκολ πέτυχε ο Μητρούσης, σε μία αστεία και απρόοπτη φάση με... "μπιλιάρδο" στην άμυνα των Κολομβιανών που έφερε την μπάλα στον "Gregory" που σε κενή εστία πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του. 7-1.
Οι Κολομβιανοί εκμεταλλεύτηκαν στη συνέχεια την απόπειρα συντήρησης δυνάμεων από τους ποδοσφαιριστές του Παναιγειρατικού καθώς και την κόπωσή τους και κατάφεραν να μειώσουν με δύο γκολ σε 7-3, γεγονός που λίγη σημασία είχε για την εξέλιξη του αγώνα.

Καλές Γιορτές

Χαρούμενα Χριστούγεννα θα κάνουν στον Παναιγειρατικό, με το 2011 να κλείνει ιδανικά. Ο ΑΟΠ πέτυχε την τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα και αποχαιρέτησε το έτος με ψηλά το κεφάλι και με τις προσδοκίες για τη συνέχεια στη διοργάνωση να είναι μεγάλες.
Ο Παναιγειρατικός βρίσκεται αυτήν την ώρα στην 5η θέση με 8 βαθμούς, έναν μόλις πίσω από τις 4ες Γιουβεντούζες που έχουν παίξει τρία (!) ματς περισσότερα. Αυτό και μόνο δείχνει πως ο ΑΟΠ βρίσκεται για τα καλά μέσα στο στόχο του, που είναι η κατάληψη μίας προνομιούχου θέσης στην πρώτη 4άδα του βαθμολογικού πίνακα στο τέλος της σεζόν.

Για την Ιστορία, την τελευταία επιτυχία του Παναιγειρατικού για το 2011 "υπέγραψαν" οι: Ντοάς, Μάριος, Λάμπρου, Φιριππής, Δημ. Μάντζος (c), Τσιμπούρης, Σαραντουλάκης, Ερμείδης, Μητρούσης, Κατσούρης.
Τα έξι αιγειράτικα γκολ πέτυχαν οι: Σαραντουλάκης (2), Ερμείδης (2), Τσιμπούρης, Μάριος, Μητρούσης.
Κανένας ποδοσφαιριστής μας δεν παρατηρήθηκε με κάρτα για ακόμη ένα παιχνίδι.

Τον αγώνα του Παναιγειρατικού με τους Κολομβιανούς παρακολούθησαν από κοντά ο πρόεδρος του Ομίλου Χάρης Πλούμης, ο Θανάσης Θωμάς που έκανε χαρμόσυνη αιγειράτικη επιστροφή στα γήπεδα του Ελαιώνα, ο Αιγειράτης Νίκος Μουτάφης, ο τραυματίας τερματοφύλακας του ΑΟΠ Φώτης Τριβιζάς, το μέλος του ΔΣ του ΑΟΠ Μανώλης Παπαντωνάκης, ο φίλος του ΑΟΠ Γιώργος Θωμόπουλος και η σύντροφος του Μάριου Μάντζου Μάγια Δελλή.