18 Μαΐ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΟΠ

Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι η πρόσφατη νίκη της ομάδας μας απέναντι στην Νεάπολη αποτελεί μία από τις κορυφαίες στιγμές στην, εώς τώρα, διαδρομή της στα Τσαγγαμίλεια. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα αντιληπτό αν ληφθούν υπόψη η δυναμικότητα του αντιπάλου, η ξεκάθαρα εχθρική διαιτησία εις βάρος της ομάδας μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά κι η ψυχολογία των αγωνιζομένων μελανολεύκων οι οποίοι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ο Παναιγειρατικός είχε ήδη υποβιβαστεί στην Α3.
Παρ'όλα αυτά, η συγκεκριμένη επιτυχία δε θα πρέπει να αποπροσανατολίσει κανέναν. Είναι πραγματικά εξοργιστικό η ομάδα μας να αποχωρεί από την Α2 με τρεις νίκες και να παραμένουν στην κατηγορία άλλες ομάδες με τις ίδιες ή και λιγότερες. Δυστυχώς όμως, για αυτό δεν ευθύνεται κανείς άλλος πλην της προκλητικής αδιαφορίας ορισμένων παικτών μας, αποκορύφωμα της οποίας ήταν ο μηδενισμός-ντροπή του Παναιγειρατικού στα πλαίσια της έκτης αγωνιστικής, λόγω αδυναμίας συμπλήρωσης πεντάδας.
Παρά το γεγονός ότι φέτος είχαν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες προυποθέσεις για μία ακόμη πιο δυναμική παρουσία της ομάδας μας σε σύγκριση με πέρισυ, αρκετοί παίκτες δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, πληγώνοντας είτε με την παρουσία είτε- κυρίως- με την απουσία τους όλους τους υπόλοιπους συντελεστές αυτής της προσπάθειας. Έτσι είχαμε ως αποτέλεσμα η σιγουριά να μετατραπεί σε βόλεμα, η χαρά της συμμετοχής σε αγγαρεία κι η αυτοπεποίθηση σε αλαζονεία. Στοιχεία τα οποία ζημίωσαν την γενική απόδοση της ομάδας, η οποία παρουσιάστηκε, σχεδόν σε όλους τους αγώνες, απείθαρχη κι ανοργάνωτη. Ένα σύνολο στο οποίο οι προσωπικές επιδιώξεις, παρόντων και απόντων, υπερτέρησαν ξεκάθαρα έναντι της συλλογικότητας.
Ο Παναιγειρατικός δεν είναι ΚΑΕ και συνεπώς δε λειτουργεί με όρους εταιρικών σχέσεων και κανόνων. Είναι όμως μία μεγάλη οργανωμένη παρέα ανθρώπων που αγαπούν το μπάσκετ κι όπου ο κάθε ένας από αυτούς έχει επωμιστεί ένα συγκεκριμένο ρόλο προς όφελος του γενικού συνόλου. Όποιοι, λοιπόν, απεμπολούν το ρόλο που οι ίδιοι αβίαστα κι εν γνώση τους έχουν αναλάβει μέσα στα πλαίσια του Παναιγειρατικού, τότε αυτομάτως αναλαμβάνουν και τις ευθύνες που απορρέουν από το γεγονός αυτό.
Σε κάθε περίπτωση, το τμήμα μπάσκετ του Α.Ο.Παναιγειρατικού διαβεβαιώνει τους πάντες ότι θα προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα συμβάλλουν αποφασιστικά σε ένα νέο κι ακόμη πιο δυναμικό ξεκίνημα για την ομάδα μας, αρχής γενομένης από τον προσεχή Οκτώβριο.