16 Μαΐ 2010

ΝΕΑΠΟΛΗ - ΠΑΝΑΙΓΕΙΡΑΤΙΚΟΣ: 39-41

Το ροζ φύλλο αγώνα πήρε ο Παναιγειρατικός απέναντι στην Νεάπολη, στα πλαίσια της έβδομης και τελευταίας αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας σε έναν αγώνα όπου το πάθος και η αστοχία των παικτών εκατέρωθεν είχαν τον πρώτο λόγο. Στο πρώτο και το δεύτερο δεκάλεπτο η Νεάπολη διατηρούσε ένα ισχνό προβάδισμα 4 πόντων έναντι της ομάδας μας χάρη, κυρίως, σε βολές και καλάθια μέσα στη ρακέτα, με τον Παναιγειρατικό να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής βασιζόμενος στην ευστοχία των παικτών του από την περιφέρεια. Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό ανατράπηκε με τους μελανόλευκους να έχουν εκείνοι με τη σειρά τους μία, εξίσου, ελαφρά αγωνιστική υπεροχή, στηριζόμενοι κατά κύριο λόγο στην πιεστική περιφερειακή άμυνα η οποία απέφερε συνολικά 6 κλεψίματα. Όμως και πάλι η Νεάπολη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με γρήγορα καλάθια ρακέτας, απόρροια παιδαριωδών λαθών στην άμυνα εκ μέρους των παικτών μας, βρέθηκε να προηγείται με 39-38 είκοσι δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του παιχνιδιού. Στην τελευταία επίθεση όμως της ομάδας μας, ο Δρακάκης με τρίποντο από τα 7,5 μέτρα έβαλε τέλος στις ελπίδες των Πειραιωτών για νίκη, γέρνοντας οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Παναιγειρατικού.

ΠΑΝΑΙΓΕΙΡΑΤΙΚΟΣ: Ξυλιάς 3, Τρωγάδας 1 (5ρ), Δρακάκης 7 (1 τρ.-3 κλ.), Σ. Μαργαρίτης 6 (1), Χ. Μαργαρίτης 7 (1), Σουργιάς 8 (1), Γ. Μαργαρίτης 9 (3), Προμπονάς.

-Ο Παναιγειρατικός έχει κατ' επανάληψη αποδείξει ότι ξέρει να αναγνωρίζει τα λάθη και τις παραλείψεις των μελών του και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο. Παράλληλα όμως, ο Παναιγειρατικός δεν μπορεί να εθελοτυφλεί σε φαινόμενα κατάφορης αδικίας εις βάρος του. Η διαιτησία στο σημερινό παιχνίδι ήταν επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ξεπέρασε κατά πολύ κάθε όριο ανθρωπίνου ή όποιου άλλου καλοπροαίρετου σφάλματος. Οφθαλμοφανέστατα λάθη και μάλιστα αποκλειστικά και μόνο προς μία ορισμένη κατεύθυνση παύουν να νοούνται ως λάθη, τουλάχιστον στην κοινή λογική.

-Ένας από τους άγραφους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι ''υπαγορεύει'' στο τέλος του κάθε αγώνα νικητές και ηττημένοι να δίνουν το χέρια καθώς είναι αυτονόητο ότι δεν έχουν να χωρίσουν απολύτως τίποτα. Παρ'ολα αυτα σήμερα ο μόνος παίκτης της Νεάπολης ο οποίος προέβη σε αυτήν τη χειρονομία ήταν, προς τιμήν του, ο αθλητής Ζωγας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι όταν ο αρχηγός της ομάδας μας Χριστόφορος Μαργαρίτης κατευθύνθηκε προς τον πάγκο της Νεάπολης για να χαιρετίσει, δεν βρήκε καμμία απολύτως ανταπόκριση. Είναι προφανής, λοιπόν, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται ορισμένοι την έννοια του fair play. O tempora o mores.