5 Απρ 2013

Είναι τρελοί αυτοί οι Αιγειράτες!!!




 Κι όμως… όταν έχεις μάθει να ανήκεις στους ανυπότακτους και συνεχίζεις να αντιστέκεσαι, με όλες τις πιθανότητες εναντίον σου, τότε μάλλον λέγεσαι Παναιγειρατικός! Οι Αχαιοί πήραν πολύτιμη ισοπαλία με 2-2, παίζοντας παλικαρίσια, στον πρώτο αγώνα του γ’ γύρου απέναντι στα Τσεκούρια, την δυνατότερη ίσως ομάδα αυτής της φάσης, και λίγο έλλειψε να πανηγυρίσουν ακόμα και την νίκη στο β’ ημίχρονο στο οποίο κυριάρχησαν και εμφανίστηκαν ανώτεροι του αντιπάλου τους. Το παρθενικό γκολ του Κώστα Αλεξόπουλου με τα χρώματα του ΑΟΠ αλλά και αυτό του Φίλιππου Κρεκούκια ήταν τα τέρματα που έδωσαν στην ομάδα τον βαθμό της ισοπαλίας. Ευφορία στις τάξεις της Μαύρης Αρμάδας και για την επιστροφή του Δημήτρη Τσιμπούρη, μετά από σχεδόν έναν μήνα (τελευταία του συμμετοχή στις 6/3 με τους FoulareTo), που δείχνει να ξεπερνά το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε το τελευταίο διάστημα και αγωνίστηκε σαν να μην πέρασε μια μέρα. Το σίγουρο πάντως είναι πως ο γ’ γύρος επιφυλάσσει έντονες συγκινήσεις…
Η αρχική 8άδα
Εξαιρετικά χαρμόσυνη για όλους ήταν η επανένταξη του Δημήτρη Τσιμπούρη στην αποστολή του Παναιγειρατικού σ’ ένα τόσο κομβικό παιχνίδι όπως αυτό με τα Τσεκούρια. Ο Τσιμπούρ έθεσε εαυτόν στην διάθεση της ομάδας ακριβώς στο χρονικό σημείο που εκείνη τον χρειαζόταν και πήρε φανέλα βασικού αντί του Δημήτρη Μάντζου που προοριζόταν να καλύψει το κενό του (επίσης με μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας) . Έτσι, κάτω από τα δοκάρια του ΑΟΠ ξεκίνησε ο Φώτης Τριβιζάς με τον Ντοά στο κέντρο της άμυνας, τον Πάτση αριστερά και τον Φουσέκη στα δεξιά του. Στη θέση του αμυντικού μέσου και οργανωτή των μελανόλευκων επιθέσεων βρέθηκε ο Τσιμπούρης έχοντας στο πλάι του τον Αλεξόπουλο που κάλυψε την δεξιά πτέρυγα και τον Σαραντουλάκη που κάλυψε την αριστερή. Την κορυφή της επίθεσης ανέλαβε ο πολύπειρος Κρεκούκιας ελέω έλλειψης άλλου καθαρόαιμου φορ. Θυμίζουμε ότι τόσο ο Μητρούσης όσο και ο Πατερομιχελάκης δεν βρίσκονταν στην αποστολή.
Καρμπόν ημίχρονο με Ballocos
 Όπως και στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία του β’ γύρου, έτσι και τώρα, ο Παναιγειρατικός θέλησε να αιφνιδιάσει και να μπει εκείνος πρώτος μπροστά στο σκορ. Και ευτύχισε να τα καταφέρει σχεδόν αμέσως. Μόλις στα πρώτα λεπτά και με την ομάδα να πιέζει ψηλά τον αντίπαλο δεν άργησε να γίνει το λάθος. Τα Τσεκούρια “έπαιξαν με την φωτιά” αλλάζοντας πάσες μέσα στην περιοχή τους και αυτό φρόντισε να εκμεταλλευτεί και ο Αλεξόπουλος που πλησίασε και, ουσιαστικά βάζοντας δυνατή κόντρα σε αμυνόμενο ποδοσφαιριστή που δεν έδιωξε την μπάλα εγκαίρως, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 1-0 και ο Παναιγειρατικός μπροστά στο σκορ. Όλα κυλούσαν ρολόι με την ομάδα να αναχαιτίζει την πλειονότητα των επιθέσεων που δημιουργούσαν οι πρωτοπόροι χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Ώσπου, τελικά κατόρθωσαν να μπουν στο ματς έπειτα από στημένη φάση. Φάουλ που κέρδισαν αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή του ΑΟΠ εκτελέστηκε απευθείας με την μπάλα να προσκρούει πάνω στον Τσιμπούρη και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα του Τριβιζά έχοντας αλλάξει πορεία για το 1-1. Τυχερό γκολ και άτυχος ο Παναιγειρατικός σ’ ένα σημείο όπου προσπαθούσε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης. Τα πράγματα, ωστόσο, έγιναν σοβαρότερα όταν λίγο αργότερα οι μελανόλευκοι θα κερδίσουν κόρνερ το οποίο έφερε αρκετό κόσμο προς τα αντίπαλα καρέ. Από την εκτέλεση, τα Τσεκούρια έβγαλαν αντεπίθεση αφού απομάκρυναν την μπάλα βρίσκοντας ανοχύρωτη την αιγειράτικη άμυνα και με μακρινό σουτ που ξεγέλασε και τον Τριβιζά πέτυχαν το 2-1.
Μίλησε ο παλμός της Αιγείρας
Το έργο έμοιαζε να έχει ξαναπαιχτεί. Ο Παναιγειρατικός ξεκινούσε το β’ ημίχρονο με την πλάτη στον τοίχο και βρισκόταν στην δυσμενή θέση να κυνηγάει το σκορ απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, δεν το έβαλε κάτω. Ήδη από τα πρώτα λεπτά στην επανάληψη φάνηκε η διάθεση να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Δειλά δειλά άρχισαν να έρχονται και οι μεγάλες φάσεις με τον Σαραντουλάκη, σε μια απ’ αυτές, να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στέλνοντας από πλάγια θέση την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Από την πλευρά τους, τα Τσεκούρια αδυνατούσαν να κάνουν κάτι αξιόλογο μπροστά από την εστία του ΑΟΠ και στις περισσότερες περιπτώσεις κατέφευγαν σε μακρινά σουτ. Είχε έρθει όμως η ώρα να μιλήσουν οι Αχαιοί. Σε μια από τις οργανωμένες επιθέσεις της ομάδας την μπάλα παρέλαβε ο Σαραντουλάκης που βρήκε τον Κρεκούκια στην περιοχή. Ο «ναύαρχος» αξιοποίησε την πάσα σουτάροντας δυνατά και παίρνοντας μέσα και τον τερματοφύλακα. 2-2 μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς και το ματς ξανάρχιζε από την αρχή. Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Παναιγειρατικός συνέχισε να είναι επικίνδυνος. Βλέποντας κανείς τις δυο ομάδες θα έλεγε ότι οι παίκτες με τα μελανόλευκα μοιάζουν να είναι οι πρωτοπόροι και όχι τα Τσεκούρια. Τελικά, όμως, δεν έμελλε να αλλάξει κάτι μέχρι το φινάλε. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους ποδοσφαιριστές του ΑΟΠ κατάκοπους αλλά απόλυτα ικανοποιημένους από την προσπάθεια σε μια από τις λιγοστές ευχάριστες στιγμές που έχει δώσει ως τώρα αυτή η χρονιά.
Με σοβαρότητα για την συνέχεια
Σαφώς και το αποτέλεσμα απέναντι στην μέχρι πρότινος πρωτοπόρο ομάδα του Β’ ομίλου της Τετάρτης κα νυν πρωτοπόρο του νεοσχηματισμένου ομίλου δεν είναι και λίγο πράγμα. Ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να φέρει την ομάδα κοντά στις πρώτες θέσεις. Αυτό που έδειξε πάντως ξεκάθαρα ήταν το γεγονός ότι ο Παναιγειρατικός πλέον δεν θα αποτελεί εύκολη λεία για κανέναν. Πρόκειται για μια ισοπαλία που δίνει υποσχέσεις για καλύτερα πράγματα στο μέλλον αλλά κυρίως για ένα αποτέλεσμα-βάλσαμο στις κακές εμφανίσεις που σημάδεψαν την ομάδα όλο το προηγούμενο διάστημα. Πλέον, η Μαύρη Αρμάδα οφείλει να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις και τις συνθήκες αυτού του νεότευκτου ομίλου και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί στη συνέχεια.
Για την ιστορία στην αναμέτρηση με τα Τσεκούρια αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Ντοάς, Πάτσης, Φουσέκης, Τσιμπούρης, Αλεξόπουλος, Σαραντουλάκης, Κρεκούκιας. Στον πάγκο έμειναν χωρίς ν’ αγωνιστούν οι: Δ.Μάντζος και Μ.Μάντζος. Το παιχνίδι παρακολούθησαν επίσης από κοντά οι Αιγειράτες Χάρης Πλούμης και Νίκος Μουτάφης καθώς και η φίλη της ομάδας και συντάκτρια του φάουλ-γκολ Ιωάννα Βίντο. Σκόρερς για την ομάδα μας ήταν οι: Αλεξόπουλος και Κρεκούκιας.